-->

 

Lidt om Kennel Sasa.

 Vi har valgt at  gennemgået DKK's opdrætteruddannelse begge 2 og i den forbindelse får man besøg af DKK's kennel kontakt: Kaj Klysner skrev følgende i sin rapport:

"Landbrug med god plads. En stor del af jorden er lagt brak, således det kan bruges til hundene til træning og prøver. Der er også en lille sø. Der er indrettet en stor hundegård ca. 50m2. Hundene er familiehunde som bor inde hos familien, de er venlige og tillidsfulde, de har fri adgang til vand og legetøj. Alle hundene går sammen.  Aktiv inden for udstilling og jagt lydighed/agility og andet". 

 

Vores mål:

Vi er 2 søstre, der igennem mange år har haft den samme interesse, nemlig hunde. Stort set al vores fritid går med at være noget for vores egne hunde, idet ingen resultater, det være sig almindelig omgang med hunde, men også i konkurrence, opnås uden at der lægges et arbejde  i opgaven. Det betyder samtidig, at vi ikke har en prydhave til vores hunde , men en meget stor have, hvor hundene kan få lov at færdes frit og grave huller, eller lege vild leg, hvis de har lyst til det. Vi bor på et lille gård på Vestmøn med tilhørende mark og sø. Dette er til stor glæde for både hundene og Os.

 Vi fik vores kennelmærke Sasa tilbage til 1983, hvor vi dengang havde beagler og basset hounds. Vi har haft et enkelt kuld hvalpe af beagler og  af basset hounds.

 Imidlertid ønskede vi, at få en større hund med bedre muligheder for praktisk jagt og jagttræning, hvorfor vi i 1987 fik vores første curly coated retriever Deer’s Best Image

Dette ”bekendtskab” betød, at vi efterhånden overgik til curly- og labrador retrievere, hvor vi i dag har 7 curlyer og 5 labrador retrievere.

 

 

Vi fik vores første kuld curlyhvalpe sommeren 1999 og det første kuld labrador hvalpe januar 2000. 

Vi bruger meget tid på vores hunde, idet vi mener, at en hund  skal bruges til det den er skabt til. Alle vores hunde bruges til praktisk jagt. Vi træner også en del markprøvetræning, og  har haft den lykke, at vi på officielle markprøver har fået rigtig gode præmieringer på vores hunde. I efteråret 2009 genoptog vi schweiss træning denne gang med vores 2 curlyer Big Ben og Sara.  

Vi deltager på  hundeudstillinger i ind og udland. Vi har f. eks udstillet Tyskland, Holland, Belgien, Polen, Ungarn, Schweiz, Østrig, Italien, Finland, Norge, Sverige,  Frankrig og Slovakiet.

Vi har i vores kennel haft flere Danske udstillings-  og Internationale champions samt en enkelt Europa champion. Desuden har vi haft Årets gruppe B hund i 1983. I sommeren 2000 fik vi vores første Unghundeverdens vinder af eget opdræt.  I november måned 2002 havde vi den store ære at blive placeret som B.I.S. opdrætsklasse  på Europavinder udstillingen i Paris. Året 2005 blev det helt store hunde år for vores opdræt, Først blev Sasa's Navarino Dansk og Finsk champion,. Sasa's Rosella blev kåret som Årets retriever i Dansk Retriever Klub, og endelig blev vi med vores opdrætsklasse  vores curlyer, placeret som Årets opdrætter  2  i Dansk Retriever Klub.

Planer for fremtiden: