2011

24.12.11. Tænk så blev det jul igen Ja det er næste ikke til at tro med det er ganske vist. Vi her fra Kennel Sasa vil gerne ønske alle en rigtig glædelig jul og håber at alle få nogle rigtig gode juledage.  Heldigvis skal vi ikke bakse med sne frost i år som sidste år. Det husker vi tydeligt. 

10.12.11: Nogle gange er man som opdrætter / hanhund ejer, mere stolt end andre gange. I dag modtog vi en mail fra Karl Erik og Stella som har opdrættet bl.a. Thula. De fortæller at Thula's bror, Black Grouses Curly Birk der bor i Tyskland har gået  1000m/20 timer schweiss spor og fået 1. pr. og certifikat dvs bedste hund på prøven.  Det er bare så flot og vi ønsker Terry og Birk et kæmpe stort tillykke med det flotte resultat.

04.12.11: Årets sidste arrangement for vores vedkommende DRK's juleudstilling i Næstved, hvor Thula og Othello var tilmeldt. Udover de to var 4 andre tilmeldte bl.a. Thula's bror Aslak  og sidste men ikke mindst Sasa's Papageno ( Zeus).  Sikke fin Zeus er blevet faktisk en rigtig flot fyr på 7 mdr. og sikke en pels han har.  Han har et temperament som bare siger spar 2 Glad nysgerrig og totalt glad for livet.  Mht til udstillingen havde vi igen en rigtig god dag og hvad resultaterne angår er det beskrevet under resultaterne.   Zeus klarede det så flot. Han fik en super flot kritik og endte sin første udstilling med BIS 3 Hvalp.  Et stort tillykke til Flemming og Kirsten med de flotte resultater for både Zeus og Aslak.  I dag skulle alle årets hunde, nye champions mv hyldes i store ring hvor vi skulle stille med Othello og Zoya som begge er godkendt som internationale champions.  For nem hedens skyld var Thula stand in for Zoya som vi lod blive hjemme.
Endnu engang kunne vi køre mod Møn med totale gode resultater på vores hunde og bilen fuld af dejlige præmier.  Et godt hunde år er ved at være omme og det har været et fantastisk år for Kennel Sasa og alle dem som har tilknytning til os og vores hunde.  

30.11.11: Hjemme igen efter 3 dage i Sverige med Othello for at gå vildtsporsprøver åbenklasse.  Vi var med Hanne og Minka som skulle op for at forsøge at få sidste præmiering i hus således Minka også kunne blive medlem af klubben Svensk vildtspor champion.  Det lykkes i stor stil.  Mht til Othello gik det ud over alt forventning. Første prøve gik vi i Örsjö  og dagen efter tog vi helt op til Rydaholm til Henrik for at gå åbenklasse igen.  Omkring turen og prøverne vil det blive beskrevet i Othello's dagbog.

26.11.11:  Årets sidste prøve i Danmark i dag, for vores vedkommende, C-Prøve i Nordsjælland hvor vi denne gang skulle til Græse ved Frederikssund. For rigtig mange mange år siden har vi faktisk været samme sted men i en anden anledning Nemlig curly træningsdag  med Birgitte Jørgensen som træner. Husker stedet som værende et super skønt område.  Hukommelsen var helt intakt  skønt område.  Igen havde rigtig mange hunde fundet vej til c-prøven 56 i begynderklassen så 3 dommer var sat til.  Igen var det Thula, Zoya og Laika som var de heldige.
Som altid når vi skal nord på tidlig op for at få hele systemet afviklet inden vi kl. 06.10 kunne sætte kursen mod Græse. 
Sikke en fantastisk stemning og sikke nogle super gode prøver vi blev præsenteret for både i begynder- åben- og vinderklassen.  Prøverne var tilrettelagt på en anderledes måde en vanlig hvilket gjorde at både mennesker og især hundene syntes det var vældigt sjovt og spændende. Omkring selve prøve bliver de beskrevet i dagbøgerne for Thula og Laika. Resultaterne kan ses på resultatsiden men lad mig røbe at ,"Det gik super godt med alle tre hunde". 
Også Karl Erik og Stella kom med Minik og Ronja, så det var næsten et helt familietræf.  Minik gik en rigtig god prøve og fik en flot og velfortjent 1. pr. i begynderklassen. Desværre var Ronja ikke helt enig med sin fører, Karl Erik, om hvordan opgaven skulle løses så de valgte at stoppe før tid.   Det er nu heller ikke let når man er en aldrende dame på 9 år som pludselig skal på prøve og  så var det ikke ens egen mor som er handler i dag.  Alt i alt havde vi en fantastisk dejlig dag som blev afsluttet med æbleskiver og julekager lige før slutparolen. 

25.11.11: Et stort tillykke med fødselsdagen til Thula og alle hendes kuldsøskende som i dag fylde 4 år. Tænk allerede 4 år gamle sikke tiden dog går hurtigt alt for hurtig. 

24.11.11. Fødselsdag i familien igen. denne gang er det jo Karla, ( Sasa's Ladybird) som fylder 6 år. Alle Karla's søskende ønskes tillykke med fødselsdagen.

30.10.11: I dag var der dømt tøse tur  til Nordsjælland med Laika, Zoya og Thula som var tilmeldt C-prøven i region Nordsjælland alle tre i begynderklassen.  En ting er sikkert. Det var med stor spænding vi drog afsted fordi  Laika har ingen erfaring med sådanne prøver og er trænet ganske lidt i markeringsarbejde samt frit søg.  Zoya har ikke været på prøve siden Søholt sidste år i september måned og har næsten ikke været i apporterings træning, da alt jo er gået op i schweiss arbejde. Endelig har Thula jo ligget underdrejet da hun fik hvalpe i maj måned.  Så nu skulle det altså være.   Som sædvanlig laver vi en fest ud af det når vi skal til markprøve så bilen blev pakket med det bedste pålæg man kan får, hjemmelavet kanelsnegle,  lækkerier til hundene mv.
Op kl. 04.15 og afsted mod Jespersvej hvor prøven skulle afholdes.  Det var et super godt terræn hvor efterårsskoven viste sig fra sin bedste side. Bladene dalede ned  i alle mulige farver så man fik helt lydt til at synge "Nu falmer skoven trindt om land". Det undlod vi nu og overlod musikken til en hornblæser som virkelig kunne blæse på jagthorn Nok det smukkeste jeg har hørt og det siger ikke så lidt. 
75 hunde tilmeldt i begynderklassen så der var indkaldt 4 dommer og lagt 2 prøver. Allerede hjemmefra vidste vi at Karl Erik og Stella også kom med Minik i begynderklassen og sjovt fordi de skulle op samme sted som os. Vi skulle, med alle tre tøser, på bane 1. Sikke et terræn vi fik og prøven var bare så godt lagt. den bestod først af 3 enkelt markeringer hvor man stod på samme plads ved alle 3.  Første dummie faldt til højre for os. Og prøvelederen kunne sit kram fordi skytten var placeret helt korrekt for hundene.  2. markering faldt ca midt før lidt mod venstre og en grad mere vanskelig en 1. kastede.  Endelig blev 3 markering kastet godt til venstre for os og en del mere vanskelig for hundene at markerer mv.   Herefter skulle vi gå fri ved fod  op til det frie søg. 
Det frie søg var lagt i et spændende terræn hvor man for et godt stykke tid siden havde fældet skoven og bagkanten var en langstrakt bakketop.  Dejligt men bestemt ikke nemt frit søg for hundene især ikke dem som ikke havde så meget rutine.  
En mere detaljeret beskrivelse af hvordan de hver især løste opgaverne kan du læse om i Laika's - og Thula's dagbog.  Zoya har endnu ikke fået en dagbog hvorfor hendes beskrivelse er sammen med Thula.
Det gik rigtig godt med Karl Erik og Minik.  Minik klarede de 3 markeringer super flot og i det frie søg gik det også super godt. Desværre blev Minik lige distraheret mit i sit arbejde fordi hans mor lige kom frem for at se hvordan det gik.  De fik en super flot kritik så nu er det bare de små ting som skal på plads.
Egentlig en sjov eftertanke. Zoya, Thula og Minik alle 3 afkom efter Othello og de gør alle 3 hvert et flot stykke arbejde hvor de viser at de ved godt hvad det handler om, at løse nogle opgaver når de bliver bedt om det.


23.10.11. Så kom den store dag hvor vi skulle ud og se om Othello og Laika kan gå overnatningsspor på klov.   Omkring dette kan der læses en mere om dette i hver deres dagbog. på deres sider.   Det var bare sådan en dejlig dag i skoven og sikke smuk det viser sig i øjeblikket.  Godt kameraet kom med i skoven

22.10.11. Endelig weekend og igen står det i sportræningens lys.  I dag var vi i skoven for at lægge 2 x klovspor  ca 250 m hver til Big Ben og til Sara  som de skulle gå efter 5 timer.  Mere omkring dette kan læses i Big Ben's dagbog.  Vi tog bagefter ud i en anden skov for at lægge overnatningsspor til Laika og Othello også på klov  hvert spor her var på 400 m.  det er med stor spænding vi går dagen i møde i morgen.  

18.10.11:  Det er på mange måde en trist dag. En dag man som hunde ejer ved kommer men hvornår ved man aldrig.  I dag var det tid til at tage afsked med vores elskede Ricko som er den sidste af de hunde vi havde med fra Dalby da vi flyttede derfra og hertil dejlige Møn.  Ricko var hvalp i det første kuld curlyhvalpe vi har opdrættet sammen med sine 2 søstre  som desværre for længst har tage afsked med os.  Ricko blev 12½ år gammel faktisk den hund som blev ældst hos os indtil nu. Lige til det sidste var Ricko den hund hos os som satte dagsordenen især blandt hannerne.  Ricko er en hund vi aldrig vil glemme og vil altid have en plads i vores hjerter. Han har i den grad sat sit præg på vores liv og heldigvis fik han lov til at blive far til et enkelt kuld hvalpe. Et kuld som han godt kunne være stolt af.  Hvil i Fred og tak fordi vi fik lov til at være en en del af dit liv på denne jord.  Ricko har nu sagt farvel til os og er taget over på den anden siden af regnbuen hvor de evige jagtmarker findes Hvor han igen bliver får mulighed for at være sammen med sin familie.

18.09.11:  Igen en helt fantastisk weekend i hundenes tegn . Fredag aften til hvalpetræning i region Lolland/Falster hvor vi har 9 super skønne hvalpe til træning,  og både hvalpene og deres ejere gør virkelig en mega stor indsats og det ses tydeligt at de træner hjemme. Vi er faktisk meget stolte over hvor dygtige de allerede er  når man så ser at de fleste ejere er meget nye i hunde ejere. Tidlig på lørdag morgen fordi DRK's sporudvalg afholdte deres årlige måde hvor vi sporinteresseret kan komme i dialog og få information omkring fremtiden. Helt sikkert nogle spændende spor år venter forude. Samtidig med info om fremtiden fik vi igen skabt kontakt til flere rigtige dygtige sporfolk som virkelig kan deres kram og det er en fornøjelse og side og snakkede spor stille spørgsmål mv med sådanne kapaciteter.  I guder hvor er det en dejlig verden vi er havnet i.  Helt udmattet da da vi kom hjem efter alle de nye input vi havde med hjem. 
Endelig søndag den helt store dag. Vi skal igen til mentalbeskrivelse i Helsinge denne gang med Thula.  Jeg må nok indrømme at det var med nogen spænding da vi skulle i gang. hvordan det gik er beskrevet mere uddybende i Thula's dagbog.  Lad mig dog allerede nu afsløre at jeg er meget stolt over Thula's og den måde hun håndterede de forskellige opgave. 

11.09.11: Årets sidste sporprøve en mærkelig tanke efter at næsten hele året har gået med at først træne hen mod prøverne også gået prøver rigtig mange prøver både her i Danmark men også i Sverige.  Denne gang skulle vi til prøve i Beagleklubben hvor denne afholdes i Store Dyrehave, et sted vi har været før, i øvrigt et rigtig dejlig sted.  Big Ben og Sara var tilmeldt. Big Ben med håb om at også han kunne få si 400m/20 timers prøve på plads og Sara fordi hun var tilmeldt for en sikkerheds skyld. Også denne gang her havde vi Hanne, Sporsild no. 1 med som hepper og det var rigtig dejligt da vi ikke har set hinanden siden curly træffet og det er laaaaaang tid siden.  Vi havde bestemt en rigtig dejlig dag i godt selskab med både beaglefolk,  og en gammel kending fra sidste gang vi var i Store Dyrehaven og så et par andre retriever.  Resultaterne kan ses på resultatsiden og beskrivelse af sporet kan læses i Big Bens dagbog.  

04.09.11. Ja det er rigtig nok. Det er lang tid siden at der er skrevet under nyheder. Det hænger sammen med at vi har brugt tiden på at træne vores sporhunde frem til dels sporprøven i dag i Frederikshåb hvor Othello var tilmeldt 400m/ 3 timers prøven, Sara og Laika var tilmeldt 400m/ 20 timers prøven.  Hvordan det er gået kan du læse om i deres respektive dagbøger.  Endelig skal vi til årets sidste sporprøve med Big Ben og Sara som er tilmeldt 400m/ 20 timers schweiss prøven i Beagleklubben.  Så vi har trænet og forberedt så godt vi nu har kunnet til disse prøver. Det har bestemt også også båret frugt.  

13.08.11: Igen stor prøvedag  Både Wendy og Othello skulle igen ud at gå spor. Wendy på anlægsprøven og Othello i åbenklasse.  Igen i dag var der hunde ude fra 2 labber fra Danmark som også havde fundet vej til Örsjö,  Igen i dag skulle vi ud i den pragtfulde skov  som ikke er set magen til og her kom vi ud andre steder end i går hvor vi bl.a. på vejen hjem blev vist rundt i håb om at se nogle elge Desværre heller ikke denne gang.  Først kom de 2 labber på prøve og de skulle også gå åbenklasse så blev det Othello's tur og til sidst Wendy som heldigvis klarede anlægsprøven denne gang her. Så det var en rigtig glad og stolt Lone vi tog med hjem fra Sverige.  Tillykke til Lone og Wendy med anlægsprøven.  Da prøven var slut  div billeder blev taget af hunde sammen med dommer rosetter  mv skulle vi lige forbi Pekka's hjem for at få papirarbejdet på plads samt indkøb af diverse streamers stofmærker og klistermærker til bil tøj mv.    Nogle super dejlige dage i Sverige er slut og vi satte kursen mod Danmark  og uden problemer var vi hjemme igen ca kl. 20.00.  Sikke et syn der ventede os for enden af vores markvej.  Vand i store mængder så meget vand at vi ikke på nogen måde kunne komme igennem med bilen så vi måtte hanke på i det mest vigtigste, samt hunden og så af sted til fods  på en længere gåtur over naboernes marker for at komme hjem  til alle de andre.  heldigvis var vi forberedte på at det nok var slemt men nok ikke så slemt.  Vi kom hjem i god behold. og hundene Othello og Laika nyder at være hjemme igen efter nogle rigtig gode dage i Sverige.

12.08.11.  Dagen skulle egentlig være en total hviledag og ingen spor i dag men fordi vi ikke nåede at gå anlægsprøve med Othello pga det blev meget sent og meget mørkt i går aftes blev der lagt et spor til os i skoven 2 km fra hvor vi boede og det skulle gåes om aftenen.  Igen gik dagen med at slappe af dog kørte vi lige et smut til Nybro for at tanke og provianterer til resten af turen.  vejret var i dag så fint varmt og godt  perfekt sporvejr igen i dag. Pekka kom som aftalt og hentede os og vi kom i skoven for at gå spor.   Da det kun var Othello som skulle spore i dag kom vi tidligt hjem og vi hyggede os resten af aften fordi det var der bestemt grund til. Så rødvin.  chips, kager mv kom på bordet og det blev en rigtig dejlig aften.

11.08.11: I dag stor prøvedag  men først til aften  så vi havde hele dagen som primært blev brugt til at holde ro på hundene og så side og snakke om alt muligt nok mest om spor.  Vejret var bestemt ikke godt det var så koldt og havde været koldt hele natten men hvad angår vejret i forhold til sporerne var det i top.  Vi mødte kl. 16.30 med Dommeren og så skulle vi ud på 1½ times kørsel til Rydalholm hvor Henrik og Annisett bor for at gå prøverne. Annisett skulle gå  for sidste gang aspirant som spordommer hvorfor vi skulle helt derop.   Hvad angår hvordan det gik og hvordan prøverne var for Laika og Othello kan læses i deres dagbøger  men selvfølgelig skal det her nævnes at Laika fik sin 1. pr. i åbenklassen og fik derved titlen Svensk vildtsporchamipion. Da prøven var en ordinær prøve med hunde udefra blev hun også kåret som bedste hund på denne prøve. Det skal også nævnes at Annisett bestod sin prøve og er nu Sveriges yngste vildtsporsdommer. Et stort tillykke til Annisett. Det blev sent inden vi kunne vende næsen mod syd igen til Örsjö  men inden vi kørte hjem blev vi budt på grillet vildsvinepølser og brød. og det var godt især godt for dem som havde gået spor.  Ingen af os bemærkede om det var koldt eller ikke koldt vi faldt hurtigt i søvn efter en dejlig dag i godt selskab.

10.08.11: Endelig kom dagen hvor vi igen skulle til Sverige for at gå sporprøver, dels med Laika som manglede den sidste første præmie for at blive Svensk Vildtsporchampion  og  så Othello til anlægsprøven.  Som altid når vi skal noget  opstår der problemer som skal løses. Denne gang var det bilens vi skulle køre i som dagen i forvejen efter fyraften fik hul på kasylatoren og det skulle bare laves. Så tidligt op og afsted over til vores mekanikker men håb om at de kunne nå at lave bilen så vi kunne komme afsted.  Heldigvis kunne det laves med en god omgang svejsning så efter ½ time var den grønne Astra klar til at kørre de 1042 km som venter forude.
Denne gang Hanne og Minka desværre ikke komme med, men vi fik så et dejligt selskab af Lone Müller og Wendy som er helt nye inden for sportræning.   Vi var så heldige at få overnatning i Örsjö  En lille by midt i en den skønneste skov man kan tænke sig. Vores base denne gang var Kom ferieby  et lille sted med 4 hytter.  Skønt sted med masser af mulighed for at lufte hundene i skoven omkring os. Hvad angår prøverne er det først dagen efter om aftenen da vores dommer Pekka også har et arbejde at passe.  Mobiltelefonen er bestemt en god ting især når gode nyheder skal vider gives. Mens aftensmaden blev indtaget ringede Flemming fra Horsens og fortalte glad og meget stolt at han netop var kommet retur efter at han havde lagt et spor til Zeus 200 m på en afhøstet rapsmark  på rent okseblod. Ligge tid ca 1½ time hvor det havde regnet godt inden Zeus blev sat på sporet.  Zeus tog sporet op med det samme og af sted gik det direkte ud til Bambi forende af de 200 m  og haps Bambi blev slået ihjel. Ingen fejl overhovedet kun perfekt. Godt nok ærgerligt at Zeus mangler 5 dage i at blive 4 måneder når curly's sporprøve afholdes den 4. sep.   En super god nyhed at få på starten af 3 spordagen forude.

08.08.11: Weekenden er gået med, Ja gæt engang,  Rigtigt! Spor arbejde/ prøve i denne weekend så ikke en helt almindelig sporprøve men unghundemesterskaber for retriever og dette blev afholdt i Klosterheden i Nord Vest Jylland.  Om selve prøven mv. kan du læse om i Laika's dagbog.  men her kan det siges at det var en fantastisk oplevelse at møde alle de dygtige sporfolk både dem som netop er blevet nordiske mestre i spor og DM mesteren. samt gøre sig nye bekendtskaber i sporverden.
Det var bare en helt fantastisk tur vi havde til Humlum Camping lidt nor for Struer. Skønt fordi campingpladsen lå kun 10 min kørsel fra mødestedet i Klosterheden  så vi kunne reelt sove længe-  dejligt at komme et sted hvor hunde i den grad er velkommen. Det er bestemt ikke sidste gang vi kommer til Humlum camping.

 

30.07.11: Det er ikke noget så dejligt som når ens hvalpekøbere regelmæssigt kontakter en og fortæller hvordan det går med deres nye hvalp.  I dag fik vi nogle pragtfulde billeder af Zeus fra Horsens hvor han leget med sin morbror Aslak og det fremgår så tydelig på billederne at de elsker hinanden. Et venskab er skabt for evig tid. 

  
Zeus i gang med at "ordne" sin farbror Aslak, og det ser ud til at lykkes meget godt.

Hvad angår Tamino ja så er der daglig kontakt fra Sverige og Lotta som med stor glæde fortæller om alle de sjove ting den lille prins finder på, også her hvor godt det går med de 2 ældre curlyer og Tamino.  Jeg er sikker på at de venskaber som er opstået her består for evigt. Det gælder både hundene imellem men og os menneske imellem.

     
Tamino sammen med sin nye hundefamilie Thello og Tanja.

 

29.07.11. Så er det endelig bekræftet fra den Svenske Kennel Klub at Waterloo's Vision Of Love er godkendt som svensk champion uden jagtprøve, og Sasa's Phantome of The Opera er godkendt som svensk vildtsporshampion.  det bliver selvfølgelig fejret med et godt glas rødvin.
Egentlig årets bedste dag da det er sommerferie begynder kl. 13.00 idag. 4 uger foran sig hvor det helt sikkert skal stå i hundenens tegn, sportræning og prøver og meget meget mere. Det er en dejlig tid vi gå i møde.

23.07.11. En spændende dag var i vente. Othello skulle til sin første schweissprøve, godt nok en uofficiel sporprøve men dommer var autoriseret schweisss dommer. Dagen begyndte med et ganske forfærdeligt vejr  Regn regn og mere regn så det var med nogen spænding vi drog af sted mod Karrebæksminde hvor prøven var.  Hvordan det gik på prøven kan du læse om i Othello's dagbog som netop er oprettet af samme årsag og du kan komme til dagbogen ved at klikke på dette link her.Othello's dagbog:  Det samme link findes på hans egen siden under curly.

Dagen sluttede med at få nogle super gode tilbagemeldinger fra Lotta og Tamino som er ved at finde sig til rette og viser hvem har i virkeligheden er.  Fik også nogle rigtig dejlige billeder fra Zeus og hans far  Flemming og mor  Kirsten i Horsens. Man bliver så glad når tilbagemeldinger fra hvalpene løber ind.  Tak for det både Tamino' og Zeus's familier.  

21.07.11: Så blev det Tamino's tur til at rejse fra sit barndomshjem og ud i den store verden nærmere bestemt  Sverige hvor han skal bo hos Lotta og Lennart og deres 2 lidt ældre curlyer Tanja og Othello.  Allerede fra kl. 04.30 var Tamino i aktivitet heldigvis kom Lotta og Lennart allerede om formiddagen Det var kærlighed ved første blik især fra Lotta og Lennart. Tamino skulle lige se dem.  


Tamino sammen med sin nye far og mor Lotta og Lennart

Det var lidt med en klump i maven der blev kysset farvel. Velvidne at Tamino skulle ud på en rigtig lang køretur i bil helt om til Linjköbing ca 6 timers kørsel herfra. Men også en stor glæde over at så dejlige mennesker som Lotta og Lennart har valgt at købe deres 3. curly hos os.  Det er helt sikker, ligesom med Papageno, at de 2 hvalpe får vi lov at følge og se mange gange fremover Allerede nu er vi inviteret op til Lotta og Lennart på besøg hvor vi bl.a. skal ud i skovene og træne spor.  Når vi får mulighed for at kysse Tamino igen bliver det sikkert i Kosta til maj næste år hvor vi skal mødes for at træne spor sammen. 


Senere på aften fik vi tilsendt et billede at Tamino's helt nye familen og besked om at alt var super godt. Lennart og Tamino er ved at blive super venner. Så bliver man jo glad.

17.07.11. Igen i dag er der dømt sportræning Først er det Othello's tur hvor vi for første gang skal prøve at det er Ida som lægger sporet  samtidig omkring 400 m og så 3 timer dvs en prøvespor. Så tidlig op og Ida ud i skove  for at lægge sporet til Othello og vi havde lidt travlt da vi om eftermiddagen skulle ud og se Lone Müller og Kirsten Bryde går trænings spor.  Nå men først Othello som i den grad er klar. han nærmest vælter huset inden vi kommer afsted og ude i skoven har han travlt med at gøre sig ren inden han skal i gang.
Når man er vant  at få længere og spor som er vanskeligere er det lidt mærkelig igen at skulle gå 400m/3 timer  men nok meget sundt.  Othello er som vanlig rigtig god på anskuds stedet og ringer lige lidt rundt og med et par skidt i den rigtige retning kommer vi afsted. Othello er lidt usikker på de første 50 m men da vi kommer helt ud til 1. knæk, som han i øvrigt tager helt perfekt, er det som om han har styr på hvad det handler om, Dog skal han lige flakse fra side til side  men virker til at have styr på hvor sporet er.  Ved 2. knæk går han lige en remlængde ud for at vende rundt og tager så sporet op og vi kommer på rette vej igen. Nu går det bare derud af igen med lidt flaksen  frem og tilbage indtil vi kommer til en tør grøft. Her bliver han lige lidt usikker og man kan også se at kapacitet i hjerne er ved at være brugt op. Han tager sig dog sammen og over kommer vi. Da vi kommer over skal jeg ellers lige love for at de lange ben sættes foran lige ud og op til sporslut hvor Bambi var hængt op i et træ for at undgå dræbersneglende og alt deres slim.  Jo han gjorde det super godt Helt sikkert det bedste spor han har gået indtil dato. Næste uge skal vi så på en C/sporprøve 400m3 timer  hvilket bliver spændende. Et rent træningspor  inden det bliver alvor 4 september når vi skal på prøve i Jylland.

16.07.11:  I dag var det så spordag for Laika og for Big Ben  Beretning om Laika's og Big Bens' spor kan læses i deres  dagbøger. 
Hjemme er Tamino jo igen i centrum og en rigtig lille fyr som bare er med på den værste. Så da vi sad og nød eftermiddags solen var Tamino på slap line. Det bedste han ved er at løbe med vores sko. Først kom Ida's  Ecco sko ud på gårdspladsen så bagefter hendes gummistøvler  og sidste men ikke mindst  fandt han vores purløb som står i en urtepotte på trappen. Ser her ærgrer man sig over at ens kamera ikke var med ude for sikke et billede der ville ha komme i kassen. Jo han er en rigtig lille arbejdshund som bare så gerne vil lave noget.  Godt han er solgt til Lotta i Sverige som virkelig vil arbejde med ham både spor og apporterings arbejde.  Det bliver så godt for Tamino når han flytter til Lotta som i den grad glæder sig til at hente ham

15.07.11 En uge siden at Zeus rejste til sin nye familie. Det har ikke været helt let for Tamino at være alene hvalpe så ingen vej uden om Thula måtte tage sit ansvar og være selskabs papegøje og være sammen med Tamino i dagtimerne når vi er på arbejde og om natten.  I dag kom vi som vanlig tidlig hjem så vi skyndte os ud i skoven hvor Ida skulle lægge 2 spor et til Laika og et til Big Ben. Selvfølgelig skulle Tamino med og det var som sædvanlig en stor fornøjelse at se sådan en lille fyr morer sig i skoven med alle de frækkerjanner der nu er sådan et sted.  Alt blev undersøgt og han er bestemt ikke bange for noget som helst. En stor fornøjelse at se.  Da begge spor var lagt var Tamino også klar til at komme hjem og i seng for at fordøje alle de indtryk han har fået.

 

08.07.11. Så er dagen kommet hvor Papageno flytter til sit nye domicil i Horsens hos Flemming og Kirsten.  Det er altid en mærkelig følelse man har når man skal tage afsked med sine små guldklumper både lidt sorg men endnu mere total lykke over at dels at kunne afleverer en hvalp på 8 uger som der er gjort alt for at den skal få en god fremtid og liv. Men også en stor lykke over at få lov til at sælge sin lille hvalp til en fantastisk familie som i forvejen har en curly og som bare ved hvad det drejer sig om. det bedste er at Papageno nu Zeus kommer vi til at se og møde rigtig mange gange allerede den 4 september når vi skal på sporprøve. Tamino får vi lov til at beholde i 14 dage endnu da hans kommende familie først er klar til at hente ham i uge 29  Så nu skal Tamino til at være enebarn  og han vil med stor sikkerhed blive rigtig godt forkælet.  Allerede i morgen skal han med i haven og hjælpe med alt det forsømte og det er der rigtig meget af.

 

03.07.11: Så har vi holdt barnedåb dvs. Papageno og Tamino er blev chippet i dag og stambøgerne udleveret så du er det ganske vist. I morgen er de 8 uger gamle og sikke tiden dog er gået hurtigt. Jeg er lige ved at sige heldigvis rejser den første først på fredag og det er Papageno som flytter til Horsens. Tamino rejser i ugen efter.  Det har vel nok været en dejlig tid og sikke de to har udviklet sig fra at være 2 små fuldstændig hjælpeløse hvalpe som kun tænker på to ting at spise og sove til nu at være nogle store rødder som bare er klar til at udforske verden på godt og ondt.  De har allerede lært en masse men meget mere vil komme til efterhånden som de vokser til. 

13.06.11: Så en den sidste lange weekend overstået desværre men det har nu været en rigtig dejlig weekend.  Allerede i lørdags fik vi besøg af Flemming og Kirsten som har reserveret  Sasa's Papageno ( Zeus) og  det var rigtig hyggeligt. de havde taget deres curly han med Aslak som er kuldbror til Thula. Aslak var faktisk med i spild da vi skulle vælge Thula. Så det er bare rigtig sjovt at se ham igen og at der nu kommer familierelationer over bæltet til Aslak.  Vi havde en rigtig hyggelig dag hvor der blev nusset hygget drukket Asti og spist en super lækker jordbærtærte.  Så skulle vi jo lige ud og træne Aslak lidt da han iflg hans far Flemming har lidt problemer med afleveringerne især når der er tilskuer på. det varede ikke længe inden vi fik set hvad det drejede sig og og Askla og Flemming fandt hurtigt ud af hvordan det skal gøres i fremtiden  så de gode afleveringer kommer i hus.   Søndagen var reserveret til sportræning Først skulle vi til Ndr Vedby grusgrav hvor vores træningshold ventede og her trænede vi fra k. 10.00 til ca 15.30  og det gik mægtigt fint. Sjovt at man som træner tydelig kan se hvem har trænet hjemme og hvem har ikke. de gjorde det godt  især Peter med sine 2 gravhunde..  efter de andre var kørt hjem skulle jeg ud med Othello og gå et spor jeg havde lagt om formiddagen.  Det kunne godt ha gået noget bedre men momentvis gik det super godt. især 1,. og 3. knæk var perfekte og sidste tur fra 3. knæk og til spor slut var super. Bagefter ud og lægge 4 kasser i skoven som vores egne skulle gå om mandagen.  Hvalpene kom ud igen i det gode vejr da vi kom hjem og det var noget de nød. Sikke de er begyndt at udvide deres horisont  og begynder at udforske omgivelserne.  Endelig mandag dvs i dag var det tid til hjemmedag og havearbejde for mit vedkommende.  Skal sige at der bestemt er nok at gå i gang med. Over middag ud i skoven med Big Ben, Sara og Laika for at træne de kasse spor vi havde lagt i går.   Sikke noget siger jeg bare.  Ben Ben gjorde det perfekt i kassen fandt hurtigt anskuds sted og afsted ud af sporet. Desværre mister stifinderen orienteringen så kort fortalt finder vi aldrig Bambi da jeg vælger helt at stoppe Big Ben efter vi har forsøgt nogle gange. Jeg vil ikke gøre han ked af det og risikerer at han mister troen på sig selv. Så Bambi benet bliver kaste ud foran Big Ben og vi lader som om han har fundet det.  Egentlig sjovt at se fordi Big Ben viste godt at det ikke var rigtigt så selvom han blev rost meget  kunne vi ikke snyde ham.  Sara derimod gik en mega perfekt spor dvs løste kassen godt og tog sporet helt perfekt ud til 1. knæk og tog den rigtige retning.  En mega god oplevelse. Sara viste godt at hun havde gjort det super godt fordi hun var noget så stolt hele vejen tilbage til bilen og da vi kom hjem sikke hun strålede.  Laika.  ja hun har ikke helt forstået opgaven endnu omkring kassen så i morgen må jeg ud igen og lægge en kasse til Laika og Ida og vi skal se hvordan det går. Det er trods alt alvor på lørdag når vi skal til sporprøve ved Hillerød 400m/20 timer.

03.06.11: Det er jo sjældent at vi har nogle fridage som ikke bliver brugt på prøver udstillinger mv. hvilket jo også er tilfældet her i disse dage efter de fridage vi har nu. Vi havde jo en aftale med Hans Folin i Sverige om at vi skulle besøge hans jagt revir for at gå sporprøver igen åbenklasse med Big Ben og Laika.  Jeg vil ikke her skrive så meget om selve sporerne da dette kan læses i henholdsvis Laika's og Big Bens dagbøger.  Men jeg kan fortælle at vi som sædvanlig havde en pragtfuld dag i  selskab med Hanne og Minka. Vi mødtes jo igen ved Vordingborg tilkørslen og kørte i konvoj til Genarp hvor vi skulle møde dommeren. Solen skinnede og det var simpelthen bare så varmt.  Efter at prøverne var gået kunne vi slappe af med hjemmegjort madpakke, tak til Hanne og efterfølgende tage billeder af vores dygtige hunde.  I dag fik jeg så den roset som jeg ikke fik for fjorten dage siden i Sjöbo og kritikker og diplomer ligeså. Det betød så at endelig kunne vi tage billeder af de dygtige hunde og det gik bestemt ikke stille af. 

02.06.11: Der er 4 nye billeder i billedgallariet af de 2 små curlyhvalpe.  Hvalpene er i dag introduceret for kaninskin, krondyrsskin og et par rævehaler og det faldt bestemt i behag. Især Papageno var interesseret. Det skal dog siges at Tamino var ganske træt under præsentationen. Døren ud til den store verden blev også åbnet i dag dvs hvalpen fik mulighed at komme ud  af hvalperummet og ud på vores repos. Papageno kom først over dørtrinet uden nogen former for besvær. lige i hælene kom Tamino og nej hvor var det spændende De indtog begge repos uden nogen former for angst og nervøsitet nærmest tværtimod. Tamino syntes så at verden var større endnu, så kursen blev sat mod Ida's værelse. Desværre var der så en enkelt lille forhindring nemlig mine kondisko som bevægede sig og så var det pludselig ikke længere nødvendigt at udforske det værelse. Udsættes til næste gang.

01.06.11: Nu er det helt officielt at de to curly hvalpe hedder henholdsvis Prins Tamino og Papageno. Stambogsføringen gik i orden i dag og hvor er det sjovt at se på hundeweb hvordan  stambogen kommer til at se ud.  De 2 små stortrives og udvikler sig mere og mere fra dag til dag. Heldigvis kommer der nu 4 dage hvor vi ikke skal på arbejde dvs meget mere tid til hvalpene og endnu bedre bedre tid til at tage film og billeder af de to små drenge. 

30.05.11: Så lykkes det endelig lige at få tid til at sætte et par billeder ind her på hjemmesiden at 2 små prinser som nu er 3 uger gamle.  jeg har i dag forsøgt at tage nogle nye billeder af dem med dette er bestemt ikke nogen nem opgave. jeg må bestemt fortsætte i morgen når der er mere dagslys på. Siden sidste opdatering kan der nu meldes alt udsolgt og tænk sig at begge to flytter ud til hver deres familie hvor der i forvejen er curlyer. Papageno bliver i Danmark Han flytter over til sin onkel Black Grouses Curly Aslak som bor i Horsens sammen med sin mor og far Flemming og Kirsten, og Prins Tamino flytter til midt Sverige op til Lotta Driscoll som bor i Lingköbing. 

21.05.11: I dag er det en stor dag. Vi 3 seje sporsild havde en aftale med en spordommer i Sjöbo i Sverige om at komme over og gå 3 åbenklasse spor dels for træningens skyld med nok endnu mere i håb om flere 1. pr. da Laika og Minka har 1 pr i åbenklasse og Big Ben har 2 og mangler så kun en for at blive vildtsporchampion. Vi drog tidlig afsted således vi kunne nå at lufte hundene på mødestedet inden dommeren skulle komme  Der blev så også lige tid til at aflægge et besøg i det lokale supermarkedet for at provianterer kaffe mv. Dommer kom 20 min før tid og vi kørte i samlet flok ud til det område hvor han dagen i forvejen havde lagt de 3 åbenklasse spor.  Vi gjorde som sidste gang Ida og lLika var første ekvipage og hvordan det gik kan der læses om i Laika's dagbog.  Jeg gik med på sporet for at tage billeder mv. bestemt ikke noget let spor og terræn og temperatur gjorde det bestemt ikke lettere.  Næste ekvipage var hanne og Minka hvor jeg blev tilbage ved Big Ben og Ida tog med ud på sporet.  Det syntes at være gået en evighed inden de kom retur og desværre var det ikke Minka's og Hanne's dag. Givetvis fordi Minka gik tør pga manglende vand under sporarbejdet.  Så blev det endelig vores tur og det var så tydelig at Big Ben var klar. Vi skulle dog først gå ca 350 m ud af en tør grusvej med moder sol skinnede direkte ned så da Sele line mv var på plads blev der lige budt på en tår vand. både til hund og unt. Big Ben starter super fint op og følger pænt sporet direkte ud til første knæk hvor vi lige ringer rund og så finder sporet igen og afsted igen mod knæk nr 2. som også løses med en ringen rundt. Der var terrænskift i den grad fra forskellig vegation til forskellig skovtyper hvilket dog på ingen måde gjorde indtryk på Big Ben. I 3. knæk var så viedergangen som Big Ben løste på sin vanlige super professionelle facon  så heller ikke den gav problemer. Det var tydeligt at både mærke og se at Big Ben var påvirket af den helt urimelige varme vi arbejdet under så godt vandflasken var med og det hjalp hvergang.  Efterhånden nåede vi til 4 knæk som lige gav anledning til en vandpause og en lille tanke men blev så løst uden problemer.  Langt om længe kom vi til punktet hvor der skulle skyder  og igen ingen problemer.  da vi satte igang skal jeg så sige at her blev jeg overrasket fordi normalt er spors lut efter 30 til 50 m. Men ikke her vi var oppe på omkring 100 m før Big Ben klart markede her er Bambi's fod, mor. så hit med kattemaden.  Kære læser du kan sikker godt forestille dig hvilke følelse jeg stod med da dels dommeren gav kritik og dels Big Ben fik sit arbejdstøj taget af.  og så kom det forløsende ord :"du har fået en 1. pr.  I guder hvor blev jeg glad fordi det betød at Big Ben nu er Svensk vildtspor champion. og det er ganske flot da han har 3 x 1 pr. på kun 3 spor i åbenklasse.  Behøver jeg at skrive at jeg er en stolt hunde fører og opdrætter.

14.05.11Nu køre altid som det skal i hvalpekassen så nu kan jeg begynde at koncentrere  mig mere om hjemmesiden her således billeder og dagbog bliver ajourført  Det vil derfor sige at i dag er der i billede galleriet oprettet en afdeling som hedder curlyhvalpene 2011 og her vil der løbende blive lagt billeder ind af de to små guldklumper som i øvrigt i dag har fået deres navne. Den brune skal hedde Sasa's Prins Tamino og den sorte skal hedde Sasa's Papageno. Begge navne er taget fra operaen Tryllefløjten.

09.05.11: Så har vi endelig fået curly hvalpe.  2 pæne hanner blev det til en brun han i pæn størrelse 470 g og en sort han i stor størrelse 620 gr. Mere omkring dette i Thulas dagbog.

07.05.11: Nu skal vi have hvalpe. Endelig er dagen kommet hvor Thula er begyndt de indledende manøvre til den forestående fødsel. det er nøjagtig 63. tyvende dag i dag og temperaturen begynde at falde allerede i morgen og i løbet af dagen indtil ca kl. 14.30 hvor den vendte på 37,3. Her til aften er det tydeligt at se at opblokningen er gået i gang helt stille og roligt  så nu kan vi vente hvalpene inden for de næste 24 timer.  En ting er sikkert. Vi begår ikke sammen fejl som sidste år med Zoya, Jeg tror nu heller ikke at det kommer på tale da Thula klart viser at hun er gået i gang. Det bliver nu spændende og se dels hvordan selve fødslen går, hvordan Thula tackler det at blive mor, og endnu mere spændende hvor mange og hvilke køn og farve skal vi sige velkommen til.

25.04.11: er under udarbejdelse.

24.04.11:  er under udarbejdelse

23.04.11:   er under udarbejdelse

22.04.11: Morgen parole kl. 09.00 hvor dagen program blev offentlig gjort.  Først skulle alle ud og lægge træningsspor. Ida, Hanne og unt skulle kun lægge et lille motivations spor til vores hunde,  og de andre lagde træningsspor til deres hunde. da det var klaret skulle vi ud og se Jes og Aleksander går deres specialspor hvilket i den grad var en spændende og lærerig oplevelse for os alle i hvordan man som fører kan hjælpe sin hund når der er behov for dette. Begge par løste opgaven så flot at der lød klapsalver ved spor slut.  Så var det tid til frokost igen samme sted som sidst ved søen igen en skøn oplevelse.  Efter frokost skulle alle igen ud til deres spor. Vi 3 sild skulle gå sporerne selv  og Henrik gik med hos de andre for at lærer fra sig.  Allerede inden vi lagde vores spor var meldingen fra Henrik at Laika's og Minka's spor skulle være maks 150 m. med 2 bløde buer  nærmest som et U. Big Ben's skulle være med skarpe knæk.  Igen total succes hos alle 3 hunde.  Hold da op siger jeg bare. Beskeden fra Henrik var at når vi var færdige skulle vi retur til campen og slappe af indtil kl. 17.00 hvor dommeren Pekka så ville hente os. mhp anlægsprøven. Vi havde 1½ time som blev brugt på at slappe godt af, drikke lidt kaffe og så snakke om sporet der skulle gås.  Præcis kl. 17.00 kom Pekka for at hente os.
Vi kørte ud et sted vi aldring har været før. Nu var det alvor. Ida og Laika gik først  og det blev bare løst så flot, selve beskrivelsen kan læses i Laika's dagbog.  Jeg gik bagefter og fik taget et hav af billeder  til samlingen.  Bestået ingen tvivl om det.  Så blev det Hanne og Minka's tur og igen gik jeg med.  Jeg skal ellers love for at både Minka og Hanne kom afsted og Hanne førte bare Minka så flot og efter 6 min var Hanne ved sporslut og vi andre kom hæsblæsende bagefter. Desværre var det ikke muligt at få tage så mange billeder på det spor pga hastigheden.  Vi var glade da vi kom retur til de andre  som ivrigt spurgte til hvordan det var gået.  Svært at lyve, men vi havde aftalt med Pekka at vi skulle lade som om det ikke var gået så godt og at vi ikke vidste hvordan resultatet var gået.  Stakkels Hanne blev nærmest sat i krydsforhør af cheftræneren. Ida var hurtigt og forsvandt ind på værelset ved at dø af grin og jeg selv kæmpede en brag kamp for ikke at flække af grin i vaskerummet mens jeg vaskede vores tallerkner op.  Stakkels Hanne. Men det lykkes at overbevise cheftræneren og de andre om at det ikke var gået så godt.  Det var lidt være at overbevise Henrik om det samme,  Selv om Henrik ikke vil indrømme det var han i tvivl.  efter eet super lækkert måltid varm mad  var det tid for Pekka at give kritik og det var lutter rosende ord der kom fra hans mund. Og det bedste var hans bemærkning at hvis det havde været en åbenklasse havde Laika fået HP  men HP kan ikke gives i anlægsklassen. HP. fordi hun håndterede det så flot at der var sprunget et rådyr på sporet som Laika så, som hun noterede også sporede hun videre.  Glæden var stor og der blev hoppet på behørig vis af de to som havde været i ilden i dag.  I morgen er det så min og Big Bens tur.  Ikke mærkeligt at der var en lille smule kriller i maven både da jeg lukkede øjenene og da de blev åbnet igen. 

21.04.11: Træningsholdet bestod af både meget uøvede deltager og mere rutinerede sporfolk så Henrik ønskede lige at se hvor alle hunde og deres fører var inden den endelige trænings plan blev lagt.  Vi fra Danmark dvs 3 sild og cheftræneren blev sendt ud for at lægge et spor til hver hund bestående af 4 knæk og ca 400 m i længde. Området vi skulle lægge spor i var et meget tør område med masse af knæhøj lyng som kastede polen fra sig dvs det støvede godt når vi gik igennem lyngen for at lægge blod.  Godt man har en GPS til brug for at lægge spor og endnu bedre til brug for at finde retur  til de andre. Det fik Hanne og jeg (Bodil) brug for.  Frokosten bestod af grillet pølser over åben ild nede ved en ualmindelig smuk svensk sø  Solen skinnede og vi hyggede os mens vi ventede på at pølserne blev klar.  Efter frokosten retur til området hvor vi havde lagt de 10  spor. Men inden vi skulle i gang med det var der dømt stroppetur for os alle sammen hunde som mennesker.  Af sted og umiddelbart tror jeg at vi gik ca. 3 km i skarp gang  solen skinnede ubarmhjertelig ned på os så godt vandflaskerne var med på turen.  Jeg tror egentlig at alle tænkte hvordan skal det dog gå når vi skal ud og spore med hundene.  de første hunde som skulle i gang var dem som havde lagt korte spor ca. 150 m. det gik ud over al forventning. Efterhånden blev det så vores tur. Først jeg med Big Ben og jeg tør godt indrømme at jeg var noget spændt på at se hvordan han skulle klare det. Området var meget tørt og der var flere terræn skift men igen overraskede Big Ben mig  Han fandt straks anskuds stedet  og direkte af sted på sporet ud til første knæk til venstre. Kort efter venstre knæk lå Hanne's markeringsbånd som hun havde tabt da vi lagde sporet. Big Ben lyste helt op og gav klart udtryk for her er den mor.  Ikke helt  Søg spor blev sagt og Big Ben tog sporet op igen og af sted ud i det åben terræn hvor der slet ingen vind var. Knæk 2 blev løst uden problemer blot med en enkelt ringen rundt og Big Ben fandt vejen igen.  Direkte ned til knæk 3 som igen problemer gav. Mærkelig fordi vind og vejr forhold sammen med terrænet beskaffenhed virkelig var en udfordring der ville noget.  Knæk 4 igen passeret og så direkte ned til Bambi og glæden var stor- Under hele turen rund gik Henrik lige bagved og kom med små gode råd når der var behov for dette. En utrolig god oplevelse.  Næste hund var Minka som også løste opgaven super godt. Endelig var det Laika's tur. Ida var noget spændt på hvordan Laika skulle klare opgaven da Laika, især da Big Ben var på spor, blev noget stresset og ked af ikke at være den som skulle spore.  Da Ida kom tilbage var hun bare glad fordi Laika havde løst sit spor 100% godt og på næsten ingen tid.  Allerede da vi startede om morgenen fik vi besked på at den endelige kritik fra Henrik ville komme efter vi havde spist aftensmad.
Henrik var ikke i tvivl om at Hanne og Minka samt Ida og Laika var klar til anlægsprøven fredag  og Big Ben klar til åbenklasse lørdag.  Jes og Tika  var klar til åbenklasse søndag da han allerede i morgen skulle ud og gå et særligt tilrettelagt spor sammen med Aleksander og hans kleine münsterlænder.  
Som sædvanlig blev dagen afsluttet med socialt samvær med kaffe snak og gode tips og råd.  En skøn dag var ved at nå sin ende og alle var trætte da lyset blev slukket og sagt godnat. Jeg er vis på at både Ida og Hanne nok havde en masse tanker omkring anlægsprøven inden de faldt i søvn. 

 

20.04.11: Endelig kom den dag som vi 3 seje sporsild og cheftræneren har længtes efter lige siden sidste år hvor vi tog afsked med Henrik og Pekka i Kosta Sverige. I dag skal vi afsted til Kosta for at træne hundene i spor. Denne gang skulle vi være der i samtlige 5 dage. Vi havde aftalt med Hanne og Minka at vi skulle følges ad derop og turen gik helt uden problemer. Skønt vejr hele vejen  det kan bare ikke blive bedre.  Det tog ca 5 ½ time at nå til Kosta Skydefelt som igen skulle være vores Boot-camp.  Så vi var helt bekendt med hvordan og hvorledes. Igen  et helt værelse til hver deltager med 2 køjesenge udsigt til en smuk svensk sø, og varme i radiatoren, det kan bare ikke være bedre. Egentlig en sjov observans jeg gjorde straks vi ankom til boot-campen, Big Ben vidste hvor han var, han kunne klart huske, at han havde været der før sidste år i påsken. Efter indkvartering skulle alle mødes i det Gule hus hvor vores træner Henrik, på kurset ventede på os.  Og sikke en modtagelse vi fik alle 3 tøser Et ordentlig kram og det gladeste ansigt man kan tænke sig.  Tonen var lagt for 5 udsædvanlige gode sportræningsdage.  Inden vi drog retur  til Boot-campen, blev vi orienteret om planerne for de 5 dage og ingen tvivl om at der ventede os mange spændende oplevelser og udfordringer vi ikke har prøvet før. derude i den svenske natur.

17.04.11: En mega skøn weekend er ved at nå sin afslutning og den her helt og holdent stået i sportræningens tegn. Fredag eftermiddag drager Othello og jeg (Bodil) af sted mod Nordjylland for at deltage i en sportræningsarrangement som raceledelsen for curly afholder, dette foregår om lørdagen.  Pitt-stop i Hedensted hos Pernille Lillevang og Tommy. Lørdag lægger Ida et meget lang spor,  ca. 800., til Sara  som indeholder kasse, tilbagegang og flere knæk. Endelig i dag søndag er Ida og Laika til endnu en sporprøve i Hamborgskoven 400m/3 timer.

Det var med nogen spænding jeg skulle gøre forsøget med at starte Othello op på sportræning.  Trænerne Marlene Svendsen og Pernille var orienteret i meget god tid om hvilket dyr jeg kom med. jeg må nok sige at jeg er dybt imponeret over det som Othello viste os.  Hurra Hurra Jeg har fået sporhund nr. 2, Sikke et talent han viste os alle.  Det sjove var at Otehllo's søn Aslak også deltog i denne sportræning og se ligheden i at arbejde især på anskuds stedet. Det var meget interessant.  Tusinde tak til raceledelsen for Curly og især en million tak til Marlene og Pernille for denne sportræning som i den grad har givet motivation hos alle syv deltager . Håber at der bliver lavet et tilsvarende arrangement igen om ikke så lang tid.

  

 

Sara's spor lørdag er refereret således at Sara i den grad sporede og var på ingen måde anfektet af,  at det var ca dobbelt så langt som hun er vant til. De kom godt igennem og igen Sara har vist at hun er en sporhund.

Det var med meget stor spænding vi ventede på søndag at Ida og Laika kom retur fra Hamborgskoven og det var bare super gode nyheder vi fik ved ankomsten. Laika gik sporet på 12 min i fuld fart uden på noget tidspunkt at være i tvivl om hvor er sporet. Sporet var lagt i et svært terræn men dette gav ikke problemer for Laika. det var tydeligt ved slutparolen at havde der været dagens bedste hund på 400m/3 timer var det blevet Laika. 
Hvor er det bare en skøn hundesport og hvor bliver man glad når det lykkes

 

10.04.11: Thula's hvalpe dagbog bliver nu endelig aktiveret hvor hele forløbet fra parring til at hvalpene forlader deres mødre hjem 8 uger gammel. Vi er nu sikre på at vi skal have hvalpe  omkring 7. maj. Denne gang har har vi valgt ikke at fortælle så meget om parring mv før vi er sikre på at vi skal have hvalpe. 

09.04.11: Ja vi ligger ikke på den lade side her i familien. Dagen er kommet Laika skal til brugsprøven som bliver afholdt i Ndr. Vedby Grusgrav i forbindelse med at regionen holder C-prøve. Som sædvanlig  leverer Laika varen og består prøven til et meget stort UG.  Laika har jo en dagbog her på hjemmesiden hvor hun bl.a. netop fortæller om sin brugsprøvedag og mange andre spændende ting.  Dagbogen findes her: www. dagbog-laika.kennel-sasa.dk.

03.04.11: Årets første sporprøve hvor alle 3 sporhunde er tilmeldt. Laika på 400m/ 3timer, Sara og Big Ben på 400m/20 timer.  Prøven blev afholdt i Vintersbølle skov hvor Jes Nielsen var prøveleder.  For alle tre hundes vedkommende var det første gang de skulle til prøve i de klasser de var tilmeldt i.  Op til denne dag her har vi virkelig  trænet og trænet alle tænkelige momenter som vi ved kan indgå i på de spor.  Hjemmearbejder var i orden humøret og forventninger var høje da vi mødte op på prøven. Sara skulle først på sit spor og det var med noget spænding da hun de sidste 2 gange inden prøven bestemt ikke har gået op til sit bedste. Denne gang her måtte jeg ( Bodil) blive tilbage ved bilen og det var bestemt ikke sjovt. Jeg kunne da se at Sara kom hurtigt og sikkert ud af kassen og afsted i rigtig retning. Så var det bare at vente til  enten at jagthornet lød med melodien dyrets død, eller at de bare kom tilbage.  Efter ca 25 min lød jagthornet i det fjerne  Dyrets død. Tro mig en følelse af glæde væltede over mig fordi så var de kommet frem til Bambi.  Da de endelig kom retur til bilen var beskeden ingen tab.  Hold da op  Skønt.
Big Ben skulle på sport 3 så jeg gjorde klar mens vi ventede på Hanne og Minka som i øvrigt gik et super flot og godt spor nok det bedste nogensinde.  Allerede da Big Ben blev gjort klar ved kassen kunne jeg mærke og se at det ville blive en opgave da Big Ben ikke gjorde som han plejer. Jeg fik ret.  Han finder hurtigt anskuds sted men vælger at gå ud i forkert retning. Heldigvis var jeg klar over det så retur min dreng og afsted igen. Denne gang kom vi rigtig afsted.  Hele sporet bar præg af at Big Ben gik ved siden af sporet hvilke også endte med et tab efter andet knæk.  Øv Øv. Retur til knækket for at komme på sporet igen og denne gang kom vi den rigtige retning.  Så begyndte det pludselig at gå stærkt ned mod en risbunke og her var jeg ikke i tvivl om at Bambi måtte være her. Big Ben gjorde alt for at komme igennem og Jeps bagved lå et rådyrben ( et magen til det vi plejer at bruge i træningen) Skuffelsen var stor især hun Big Ben da beskeden var at det var ikke spors lut. Nå men vi måtte videre og kort efter fandt vi den rigtige Bambi.  Det var ikke nogen nem opgave at komme frem til spor slut men  jagthornet fik igen lov at lyde smukt i skoven Bøgegrenene i hånden og alligevel glad for at været nået spor slut. Første gang vi er i den klasse men en hund som på dagen bestemt ikke havde sin bedste dag.  Det var med meget stor spænding vi kom tilbage til de andre fordi Ida og Laika var på deres spor samtidig med. det var nemt at se langt fra at det var gået super godt for Laika. Jeg fik fortalt at Laika uden problemer gik hele sporet igennem uden nogle problemer også selvom hendes mor på et tidspunkt ikke helt troede på hende. Men valgte heldigvis 3 gang at følge efter og det var rigtigt. Laika viste med hele sin krop og ihærdighed at hun havde ret. Laika og Ida fik et super flot kritik og adgangskravet til unghundemesterskabet var i hus.  Præmieringerne kan ses på resultat siden . En rigtig dejlig dag sin afslutning hvor vi igen har bevist at ihærdighed, og gode hunde igen har opnået resultater som vi kan være stolte over.  Tak til Jes for en super dag som bare var så veltilrettelagt. 

19.03.11: Igen dømt aktiv weekend hvor hundene er i centrum. weekenden starter med at vi skal til Malmø på udstilling med Sara og Othello. Det er første gang vi skal prøve at udstille i Malmø så det er med nogen spænding vi står op. 04.00 om morgenen for at gøre klar og så afsted til udstillingen.  Othello var tilmeldt i Championklassen og Sara i åbenklassen. I alt 7 curlier var tilmeldt.  Det var bare så nemt at finde til udstillingsområdet i Malmø så vi ankom i rigtig god tid hvilke gav os en super god parkering tæt på indgangen og uden beregning.   Da curlierne skulle dømmes tidligt blev vi også hurtig færdige, og vi fik hvad vi kom for. Det sidste certifikat til Sara. så vi kunne køre hjem med endnu en titel. Svensk udstillings champion.  En rigtig dejlig oplevelse.  da vi havde set samtlige hundeforretningen og så brugt nogle af vores svenske kr. gik turen retur til Møn.  Om eftermiddagen skulle vi så mødes med Hanne for at lægge 3 spor til vores sporhunde. dog undtagen Sara som får en fridag i morgen.  I morgen skal vi så afsted igen for at gå de 3 lagte spor.  Det varer jo ikke længe før vi skal til årets første sporprøve.

25.01.11: Vi er bare så stolte over vores hunde og de præstationer som de hver især har gjort i 2010. Og for at det ikke skulle være løgn  blev Sara's Phantome Of The Opera i daglig tale Big Ben her til aften kåret som årets retriever i Region Lolland/Falster for de præstationer han har gjort på sporarbejdet. En helt uventet og ualmindelig dejlig oplevelse pludselig på årsmøde i regionen at ens hund bliver udnævnt som Årets Retriever 2010.  Alle kan vist forestille sig hvad det gør ved en  både i glæde og i stolthed Det kan ikke beskrives.  En meget stor tak skal lyde til Region Lolland/Falster for den helt fantastiske Holmegårds skål vi fik i gave. Den har allerede fundet sin hædersplads på hylden . Godt nok skal vi lige i morgen ud og tage nogle billeder af Big Ben med sin præmie. til hjemmesiden her og til samlingen af skønne billeder.  Endnu engang mange tak og hvor er vi stolte.

17.01.11.  Det varer ikke længe før al sneen igen er væk.  Godt vi fik taget en masse gode billeder af de fantastiske syn  med frost og sne. Sikke en natur vi er omgivet af. Men når så al sneen igen skal væk og det sker med lynets hast Ja så kommer der vand  Vand i stride strømme Så meget vand at vi nær ikke kunne komme på arbejde i dag.  I billedgalleriet har vi lagt nogle få billeder ind af hvordan oversvømmelserne tager sig ud her hos os.  Ganske fascinerende men også meget besværligt. En ting er sikkert hundene syntes det er sjovt  ja rigtig sjovt.

16.01.11 Endelig kom dagen hvor vi skulle til første sportræningsdag med De seje sporsild.  Det var ligesom vi bare ikke skulle have det nemt i dag. Allerede fra starte af dvs vi skulle hjemmefra kom der problemer. Vores markvej helt nede ved Hårbøllevej er så oversvømmet at vi slet ikke kan komme igennem, Vandet står langt ud på marken hvilket betød at vi også skulle meget lagt ud på marken for at komme til vores biler.  Det var så blødt og mudderet at vi nær havde siddet fast i pladder til langt op af benene men heldigvis lykkes det at forcerer udfordringen og af sted kom vi. Vi skulle jo mødes med Hanne og Minka samt Jes og Tikka.  Jes var ansvarlig for sporerne som var overnatningsspor ca 20 timer gamle, lagt med færtsko  400 m. 2 knæk og en tilbagegang samt opstartskasse.  Hvordan sporerne gik for hundene kan læses i deres dagbøger her på hjemmesiden. Men inden vi kom så langt  som til at Laika skulle på først skulle vi med bilerne ind i skoven og op af en meget stejl bakke. Den var totalt til iset og hamrende glat. Det gik fik for Jes og for Hanne men  Astraen som var læsset med Big ben og Sara samt 4 x 15 kg hundefoder der gik det galt. Næsten oppe  var trækkraften brugt op og vi gled lige så stille baglæns ned igen indtil bilen valgte at stille sig næsten på tværs. Godt man ikke er bange for at køre bil selv i de mest vanskelige situationer.  Ida med Corsaen valgte klogt nok at blive nede for ende af denne bakke.  Nå med ud af bilen for at bese hvad næste træk skulle være. Det var ikke let at stå fast ja faktisk umuligt. 
Heldigvis kom er en meget venlig mand med grus og en skovl og Jes kom selvfølgelig også og så ved fælles hjælp kom vi på rette køl og ned af bakke igen i god behold.  Nå men alle var i god behold og tak til den venlige mand som kom og hjalp til.  Nu kunne vi så tage hundene en af gange og så gå ca 2 km ind i skoven for at gå de spor som var lagt dagen før. 
Inden vi skiltes efter en helt forrygende sportræningsdag hvor hundene bare havde gjort det så flot sluttede vi af med kaffe og hjemmebagt kransekage som i den grad gled ned. 
Dagen sidste udfordring ventede derhjemme og det var turen tilbage fra bilerne og hjem til gården. Igen samme vej ud over marken i vand og mudder godt trætte efter turen i skoven så vi kæmpede os gennem hvilket endte med at mine gode støvler fik dødsdommen efter denne tur idet den udvendige sål blev suget af pga. mudder og vand.  Et syn for guder at se os gå ned af markvejen godt trætte  og med mudder lagt op af benene og så en meget tyk støvle sål i højre hånd.  En ting er helt sikkert selvom man på forhånd havde kendt de udfordringer som lå for at vi kunne gå spor med Laika, Sara og Big Ben ja så havde vi taget dem for at få den super gode oplevelse af at se vores hunde bare kan det med at gå spor. Sikke de udvikler sig og det er med stormskridt. 

2010

30.12.10: Året er ved at rinde ud og et nyt skal til at begynde. Vejret er så dejligt og landet er dækket af sne og rimbeklædte træer at det er et helt fantastisk syn. Vi besluttede os for at gå en nytårs tur med alle tøserne  og af sted vi gik Vi tog turen rundt om om marken, søen op til det højeste punkt på marken mod nord og sikke en masse flotte billeder der kom i kassen. Et syn man kun sjældent får at se så det må foreviges. 172 billeder blev det til på denne tur. Hundene syntes det var mægtigt med sådan en ekstra tur og så i hinandens selskab.  Et enkelt billede ses dels her og på forsiden men en del af billederne fra i dag kan ses i galleriet under vinterbilleder dec 2010.

22.12.10: Alle os her på kennel Sasa sender et ønske om en rigtig glædelig jul og et godt nytår til alle som er en del af vores hundeliv. En særlig julehilsen sendes til alle Jer som har været med til at gøres 2010 til et særligt år for vores kennel. Vi har haft utrolig mange fantastiske hundeoplevelser lige fra træninger og prøver ude i marken, til rejser til Sverige, Tyskland og Finland for enten at træne spor,  tage på udstilling eller parre hund. Det ville være helt umuligt at nævne nogle oplevelser frem for andre men der dog en begivenhed som skal nævnes. Vores seneste skud på stammen Brown Hunt's Balalaika ( Laika) da hun gjorde sit indtog i vores familien. Tak Pernille for at vi nu er en del af Brownt Hunt's familien
Når man kigger i bakspejlet hvad angår resultater må vi nok sige at det kan vist ikke gøres bedre.


DKK  Racevinder 2010: Sasa's Othello,
Årets Retriever 2010 i Dansk Retriever Klub: Waterloo's Vision Of Love.
Årets Retriever 2010 i region Lolland/Falster: Sasa's Phantome of The Opera

Årets Dual -hund i Curly 2010: Waterloo's Vision Of Love
Årets Udstillingshund i curly 2010: Sasa's Othello

Opnået følgende Championateri 2010:
DKCH. INTCH. SECH(U): Sasa's Othello
DKCH. INTCH. Waterloo's Dancing Queen.
 

21.12.10: Nogle gange får man post hvor man tænker på, når man åbner postkassen, Hvor kommer det fra, eller: " Hvad har du nu bestilt over Internettet"? Den oplevelse fik vi i dag da vi kom hjem efter at vi havde provianteret til Julen hvad angår julemad gaver mv. Postkassen skulle jo tømmes og ud kom en seddel hvorpå der stod en pakke til afhentning fra Belgien. Da vi alligevel skulle hente en pakke mere som også var kommet måtte vi afsted til posthuset for at hente de 2 pakker.  Den mystiske fra Belgien var forholdsvis lille og i en rund beholder. Mærkeligt.  Da alle gøremål var gjort omkring hundene mv blev spændingen udløst Den var selvfølgelig fra FCI i Belgien og indeholdte Diplomet International Champion  til Zoya og det må siges at være hurtigt  Hun opnået kvalifikationen på markprøven på Søholdt i September måned og allerede nu ca 3 måneder efter er titlen godkendt i FCI. En rigtig dejlig julegave af få her 2 dage før jul.

20.12.10: Hjemmesiden er under kraftig up dateringer  og modernisering  og processen forventes færdig inden vi træder ind i det nye år 2011.  De første nye ting der er at finde på hjemmesiden er dagbøger for henholdsvis Laika og Thula.  Vejen ind til dagbøgerne er via deres egne sider.  Laika og Thula Et klik på dagbog og du kommer direkte ind i dagbogen.  Vi har også tilføjet et billedgalleri hvor vi har mulighed for at vise mange flere billeder fra alle de oplevelser vi har sammen med vores hunde. Billedgalleriet findes ude til højre.  Siderne er begyndt at skifte farve til grøn. og endelig vil der ske ændringer i måde hvorpå man kommer ind på hundenes egne sider og igen til de dagbøger som er og vil blive oprettet.

05.12.10: Årets sidste begivenhed hvad angår officielle hundearrangementer  Juleudstillingen i Næstved som man bare skal deltage i.  I går var det noget helt særligt for os da vi dels har 2 DKCH Champions som skal hædres. Sasa's Othello som blev champion i marts måned og så hans datter Waterloo's Dancing Queen som blev champion i november i Herning.  Endelig skulle vi også hylde Waterloo's Vision Of Love som er årets curly i Dansk Retriever Klubs regi.  En tradition som sker hver år på juleudstillingen alle hunde som har opnået championater skal hyldes og have en stor flot rød/grøn rosset samt årets hunde i de 5 retrieverracer  Endelig var Thula også tilmeldt udstillingen i brugshundeklasse med håb om et certifikat.  
Vinteren er kommet meget tidligt iår så det var med noget spænding vi stod på søndag morgen for at se om vi overhovedet kunne komme afsted til Næstved. Det havde føjet og sneet hele natten og det må siges at Hårbøllevej var godt fyldt op med sne og især ligeud for vores indkørsel.  4 hunde i Astraen sammen med proviant og pakkekalenderen til mor jo der var læs på. Heldigvis kom sneploven tidligt så vi kom afsted nogenlunde til tiden og turen til Næstved gik ok selvom vi måtte kører noget langsommere end vanligt.  Heldigvis ankom vi i god og sikker stil  således vi kunne etablerer os i Hallen inden hædringen af vores hunde skulle gå i gang. Desværre var vores kære mor sneet inden og så meget så hun på ingen måde kunne komme til Næstved hvilke ikke var en del af planlægningen da hun skulle komme med et bur ekstra til vores hunde. Hvad gør man så Jo man planlægger sig ud af det hvilke betød at 2 hunde i bilen og 2 i hallen på skift. så det gik fint.   Som altid er det hyggeligt at være på juleudstillingen hvor nye og gamle venner mødes med ønske om god jul godt nytår tak for det gamle og goddag til det nye hunde år. 
Curlyerne skulle sidst på i vores ring og 6 var tilmeldt Vi kom med de 3.   Det var en rigtig god udstillingsdag for kennel Sasa  Der blev gjort rent bord i racebedømmelserne og alle hunde fik nogle rigtig gode kritikker. Men da vi vandt racen kom vi ikke tidligt hjem som ellers håbet på.  Vi skulle jo deltage i BIS champions hvor Othello blev nr. 4 ud af 5  fik en masse fine præmier og til BIS hvor også vi blev 4 ud af 5 igen masser af præmier. Øvrige resultater henvises til siden udstillingsresultater. I alt blev det til 9 rosetter den dag  Foderpræmier  i stor stil og andre dejlige Georg Jensen ornamenter og juleklokker.  bestik og meget mere.  Det krævede noget at få plads til det hele i bilen hjem som i forvejen var fyldt godt på allerede da vi ankom.  Man kan meget når det går godt så selvfølgelig fik vi det hele med hjem  og tro mig Vores succes på udstillingen blev fejret og vil blive fejret igen i de kommende dage.
Set tilbage på året der er gået må vi nok sige at vi har haft et rigtig godt hunde år. Det glæder både på udstillingssiden ikke bare med en af hundene men samtlige af vores udstillingshunde. På markprøvesiden og sidste men ikke mindst på sporsiden.  VI må nok konstaterer at vi lever op til vores motto. Tophunde til enhver lejlighed.

16.11.10: Så kom bekræftelsen fra DKK på at Waterloo's Dancing Queen ( Zoya) er DKCH og berettiget til fremover at stille i champion klassen.
Dagen var prima til at lægge 2 spor et til Laika og et til Big Ben hvor det primært var udredning af sporstart i Kassen 20 x 20 m.  Laika fik et spor med 2 knæk og varighed 6 timer. længde ca 350 m. Hold da op hvor var da gang i den. Laika var bare så fuld af energi og glæde over igen at komme i skoven for at gå spor.  Som altid sker der noget uventet. På vej derud var det nær blevet alvor da et rådyr sprang ud foran bilen for at passerer vejen Jeg vil mener at der kunne ikke ha været et stykke mellemlægs papir imellem køleren på bilen og rådyret. Heldigvis skete der ikke noget hverken med rådyret eller bilen. Skønt.  Ved sporstart for Laika som var første hund på spor i dag. var der et opretstående cementrør og pludselig begyndte det at krasse voldsomt i rører og mærkelige lyde kom derfra. Det viste sig at en stakkels ugle der var faldet ned i røret og kunne på ingen måde selv komme op af røret igen så det krævede en aktiv indsats fra os for at få uglen befriet. Så mens Laika og Ida var i gang på sporet lykkes det  mig at få væltet røret så uglen kunne komme fri. Heldigvis havde den ikke siddet i røret så lang tid så den kunne uden problemer flyve fra stedet uden fysiske gener. Selvfølgelig gav det lidt uro for Laika at der pludselig fløj en ugle afsted men ikke desto mindre kom hun godt fra start og gik mod første knæk. Det var tydelig at se at Laika var fuld af energi og hun har klart sporet bedre end det hun gjorde i dag men taget tingene i betragtning gik hun godt. Første knæk tog hun helt perfekt og frem til udlagt sårleje. Da hun havde markeret sårlejet var det som om hun fik koncentrationen på plads og hun gik rigtig godt mod 2 knæk og derfra lige direkte frem til spor slut. Nej hvor var Laika glad da vi var færdige og på vej retur til bilerne. Det var også en godt arbejde hun havde lavet i dag. 
Næste spor var til Big Ben hvor træning i dag var baseret på udredning af anskudsted i kassen som måler 20 x 20 x 20 x20 m.  Det varede egentlig ikke længe før Big Ben fandt sporet men da jeg ville have at han skulle finde anskuds stedet blev det ikke accepteret og han måtte søge videre. Det lykkes ret hurtigt og afsted det gik derud af. Han søgte med snuden direkte i jorden svingende hale og god fart men da vi havde gået ca 100 m. blev jeg klar over at vi ikke var på sporet direkte med parallelt ca. 25 m i rigtig retning i forhold til vinden. Igen var jeg ikke tilfreds så vi måtte tilbage til anskudsted og starte forfra og så gik det den rigtige vej afsted mod  første og eneste knæk i dag. som han løste perfekt.  Desværre noterede han ikke udlagt sårleje så dette måtte lige anvises for ham. Heldigvis viste han efterfølgende hvad han skulle nemlig afsted videre ud af sporet og vi endte hurtigt ved sporslut som var lagt bag en kæmpe stor risbunke af små og mellemstore kviste. Han fandt hurtigt den hurtigste og korrekte vej om til sporslut hvor skinnet og kattemaden ventede.  Samlet vurdering af hans præstation var helt igennem stor tilfredshed da det dels er nye opgaver han skulle løse og det er lidt længe siden han sidste har gået et spor af længere tids varighed.   Vi må nok sige at dagen i dag har været en super god dag. Især fordi uglen blev reddet og rådyret ikke kom til skade.

6+7.11.10: det har bare været en fantastisk weekend hvad angår resultater for vores hunde.  Første weekend i november er lig med DKK sidste udstilling som altid afholdes i Herning og i går også som dobbeltudstilling. Hvilket betyder vi skulle på udstilling både lørdag og søndag. Som altid må div planer laves om i sidste øjeblik hvilket betyder at Ida måtte blive hjemme for at passe Laika så vores kære mor blev inviteret med og af sted vi tog mod Hedensted i første omgang. Vi skulle nemlig meget tidlig på både Lørdag og Søndag så vi kørte over til Pernille og Tommy for at overnatte og det var bare så hyggeligt. Sikke en masse skøn hundesnak om alt mellem himmel og jord.
Lørdag drog vi af sted tidligt og det betalte sig da vi fik en helt perfekt parkeringsplads tæt på indgangen. 5 curlyer var tilmeldt de 3 var vores og de sidste 2 fra Jylland importer fra Sverige så det var jo spændende.

Dommeren kom fra Finland og det blev mig hurtigt bekendt at han godt kunne lig især Othello og Thula. Selvfølgelig også Zoya som bestemt var den vigtigste for os i dag. Hun manglede nemlig det sidste certifikat og fik hun det ville hun blive Dansk og International Champion. Heldigvis var dommeren også meget glad for Zoya så certifikatet blev uddelt og det vakte stor glæde.  Dommeren valgte Othello som BIR og hans datter Thula som bedst i modsat køn med Cacip. skønt så er det danske Cacib på plads for Thula.  Som altid er det en overvejelse værd om man skal gå med i gruppe konkurrencen fordi lige præcis vores racer er ikke dem som bliver taget ud til placeringer når de 4 bedste hunde skal findes i gruppe 8. Da jeg havde læst Othello's kritik besluttede jeg mig for at i dag skulle vi i gruppe konkurrencen. Jeg tror ikke at nogen hund på denne jord her elsker at blive fremvist i rampelys klappen og total opmærksomhed end Othello gør. selvom han var træt skal jeg lige love for at han leverede varer i stor ring Så godt at dommeren tog os med ind på midten sammen med en engelsk cookerspaniel. en clumberspaniel og en lagotto.  Behøves jeg at skrive at nu blev det spændende og jeg kunne godt mærke nogle sommerfugle i maven. Dommeren valgte Othello som Gruppevinder 4 hvilke vi i den grad er tilfreds med.  Det er ikke dårligt at køre fra en udstillingsdag med 3 titler og en gruppevinder 4 placering. *
Vi skulle også sove hos Pernille og Tommy i natten til søndag og her blev dagens resultat et super lækkert måltid mad ventede  med perfekt rødvin og så en stor overraskelse en flot buket blomster i med røde og hvide roser samt nogle champions i buketten. Så bliver man virkelig glad. og det vil aldrig blive glemt.

Søndag skulle vi også udstille og denne gang første race i ringen så kl. 09.00 gik vi i ringen til en svensk dommer som også syntes vældig godt om Othello. Excellent Det var de samme hunde som blev udstillet søndag som om lørdagen forskellen blev bare at alle på nær Othello fik Very Good.  Egentlig en mærkelig oplevelse men da kritikkerne blev læst fik jeg bekræftet det jeg havde tænkt Dommeren giver ikke excellent til hundene uden at de er ualmindelig gode og smukke. Alle 2 kritikker var super gode også på Zoya og Thula. Senere på dagen konstateret jeg at det samme var sket hos flatterne som blev dømt efter curly. her blev der også uddelt et utal af VG som aldrig er set før. 
Allerede for morgenstunden var beslutningen taget Vi bliver ikke til gruppe konkurrencerne fordi det ville bare blive så sent inden vi kom hjem og vi var alle trætte og bestemt tjenlig til at køre hjem tidligt.

Det var bare sådan en super dejlig weekend og når man så kommer hjem og sætter nyheden på facebook og efterfølgende modtager alle de dejlige og søde hilsner og lykønskninger fra sine venner  bliver man bare ekstra glad og varm om hjertet og stolt over de dejlige hunde man har. 

23.10.10: Vejret sagde forfærdelig vejr i weekenden så Ida var ude i går efter vi kom hjem med Laika for at lægge et overnatningsspor til Sara. Da vi har løbetid i huset hvilket betyder at Big Ben ikke er helt sig selv har jeg valgt ikke at træne sporarbejde med ham mens løbetiden kører i huset.  Efter at sporet var lagt skal jeg da lige love for at vi fik regn både i går aftes og i nat så det var med nogen spænding vi tog ud i skoven Som altid er der skønt i skoven heldigvis ingen regn mere en pæn vind ind fra Østersøen så der var lagt op til et spændende og udfordrende spor Især fordi der maks. var anvendt 2 dl fortyndet blod. Allerede hjemmefra var det tydeligt at se at Sara bare var klar og hun glædede sig fordi hun viste hvad hun skulle.  Igen var starten en kasse på 20 x 20 m hvori Sara selv skulle finde anskuds stedet og det gav ikke nogle problemer. Hun fandt hurtigt anskuds sted og tog sporet op og afsted det gik. det var bare en fornøjelse at gå med bagved og se hvordan både Sara og Ida arbejde sammen for at finde frem til "det døde" dyr alias en kattemad. Der var 3 knæk som alle blev løst til UG. Der var flere forskellige terrænskift som heller ikke gav problemer. Når Sara lige var ude og ringe fandt hun hurtigt tilbage igen tog sporet op og afsted igen. Det er tydeligt at se at Nu er Sara ærlig i sit arbejde og vil gå sporet ikke noget med pludselig at finde noget andet som kunne være mere interessant. Nej Det er sporet som skal bringe hende til kattemaden.  Efter 15 min var vi fremme 391 m. og så var glæde og ros til Sara total og nej hvor hun nød det. Hun kunne vare ikke få nok og hun tog imod rosen hvilket er super.  Da vi kørte hjem igen gik der ikke mange minutter før Sara lagde sig tilrette på bagsædet og indtog den meste skønne søvn man kunne tænke sig.

22.10.10: Igen til kontrol hos dyrlægen med Laika hvor meningen var at støtte forbindingen skulle af hvis alt så godt ud.  Nu var det bare sådan at forbindingen faldt af allerede onsdag aften og da vi ikke havde den nødvendige bandage materiale valgte vi at sige. Ingen bandage er bedre end en dårligt lagt bandage.  Dyrlægen var meget tilfreds med Laika's status. Stingene blev taget ingen betændelse, det føltes rigtigt så bandagen skulle ikke på igen.  Næste kontrol om 4 uger hvor så de sidste billeder skal tages.  Selvfølgelig skal Laika holdes i ro i de næste 4 og må ikke springe omkring mv. og det er ikke let skulle jeg lige hilsen sige.

16.10.10: det var egentlig ikke meningen at vi skulle til Bornholm men lige i sidste udkald blev vi enige om at vi nok hellere måtte tage derover på udstillingen for at sikre at der kom mindste en curly på udstillingen. Valget var ikke svært hvem som skulle med. Waterloo's Vision Of Love ( Sara ) da hun ved en rigtig god placering derover kunne få de sidste point for at blive Årets curly i Dansk Retriever Klubs regi. Da Ida ligesom var sat ud af spillet pga. Laika med hensyn til at tage med derover måtte jeg Bodil finde ud af hvem der så  kunne komme med som medpassagerer. Det var nu ikke så svært da Lotte, vores kollega fra arbejder gerne ville med så valget faldt helt naturligt på hende.  Igen tidligt op og af sted for at nå færgen i Ydstad kl.08.30. Bilen læsset med proviant Sara og Lady som kom med som selskabhund til Sara hvilket hun altid er rigtig god til. Heldigvis skulle curly dømmes som sidste hund i vores ring så vi havde nogle timer til fri rådighed da vi kom til Bornholm. I øvrigt en meget spændende sejltur da bølgerne var af sådan en karakter at båden gyngede og en masse især mennesker og nogle enkelte hunde blev søsyge. Man har ikke været på Bornholm hvis man ikke har været på Hammershus så selvfølgelig kørte vi til Hammershus og gik en helt fantastisk tur rundt på borgen hvor både Sara og Lady fik en rigtig lufte tur og masser af nye indtryk. Faktisk sjovt for jeg havde klart på fornemmelsen at begge hunde kunne huske at de havde været der før.  Sara for 2 år siden og Lady for 3 år siden. Som sagt vi fik en dejlig gå tur og der blev taget en masse gode billeder.


Lady og Sara på Hammerhus sammen med Lotte som er der for første gang.

Nå men vi skulle jo egentlig på udstilling så da tiden nærmede sig drog vi via Gudhjem til Vestermarie hvor vi plejer at udstilling når vi kommer om efteråret. 
Denne gang var der inviteret en svensk dommer til at dømme Golden, Chesapeake, flat og curly, Det var med nogen spænding vi sag og kiggede på fordi mange hunde fik enten VG, G eller SF. Dommeren dømte meget på pelsen hvis den ikke var i orden ja så kunne alting ske. Tiden var inde og jeg skulle i ringen med Sara for første gang i rigtig mange år. Selvfølgelig varmede vi op uden for ringen men det er altid med spænding når man går i ringen med en hund man ikke er vant til at udstille. Heldigvis gik handlingen godt og dommeren var tilfreds med Sara så hun fik Excelent og blev BIR.  Da vi var sidste hund i ring 2 skulle vi ikke vente længe før de afsluttende konkurrencer gik i gang.  Sara gjorde det godt og dommeren fik hurtigt bestemt sig for at BIS blev Golden hvilket absolut også var den som skulle vinde i dag. Labrador BIS 2 og så kom Sara BIS 3  Det var bare så skønt at kunne ringe hjem til Ida og sige så fik vi 15 point mere til årets konkurensen i DRK. Nu er Sara ikke til at slå så til juleudstillingen bliver hun kåret som Årets curly i DRK 2010.
Så havde vi igen tid på egen hånd inden færgen skulle sejle kl. 17.15 og igen man har ikke været på Bornholm hvis man ikke har set Østerlars så helt naturligt kørte vi til Østerlars rundkirke så Lotte også kunne se denne smukke kirke. Vejret var helt fantastisk og kirken viste sig fra sin bedste side. Kirken var åben så selvfølgelig skulle vi ind og se indenfor. Sidste gang jeg var inde i kirken var i 1977 hvor jeg var på lejerskole med klassen. Sikke en oplevelse. Først møder vi en helt fantastisk mand i våbenhuset som byder folk velkommen og tager imod 10 kr det koste at kigge indenfor. Han fortalte lidt om kirken og så var det på egen hånd rundt Heldigvis var der mulighed for at fotograferer men selvfølgelig uden blitz Selvfølgelig skulle vi da helt op så langt vi kunne komme og sikke en udsigt der var fra kirken. Skøn og dejlig oplevelse.
 

Tiden var nu inde til at finde Rønne og færgen hjem efter en helt uforglemmelig dag på Bornholm. det værste er bare at Lotte, som alle os andre, nu er helt bidt af denne smukke og dejlige ø så måske skal hun med igen til næste år når vi alle drager afsted mod Østersøens perle.

15.10.10. Tiden fra i tirsdag er gået godt selvfølgelig har det været meget svært for Laika kun at være i sit bur og kun blive luftet på gårdspladsen i kort snor men det er gået fint. så det var spændende da vi skulle til kontrol hos dyrlægen. Bandagen kom af og det så fint ud. Dyrlægen valgte lige at tage et billede af benet og det så bare super godt ud helt perfekt og dyrlægen var noget så tilfreds.  Ny forbinding på og til kontrol igen fredag næste uge. hvis alt går vel kommer forbindingen af og ikke på igen den fredag.

12.10.10: Laika kommer hjem i dag vi hentede hende efter arbejdet og det var med nogen spænding vi kom til Næstved. Laika's bagben var forbundet flot ind og hun var glad især da hun genkendte os.  Alle procedure  her hjemme laves om så vi kan passe så godt på Laika som overhoved muligt. Kontrol fredag i denne uge. i Næstved

11.10.10:  Det var med noget spænding vi ringede til dyrlæge omkring Laika heldigvis var beskeden at de lige var gået i gang med operationen mhp at sætte hendes ben sammen med en metalskinne og vi skulle ringe igen senere. Her fik vi at vide at operationen var gået godt og de ville holde hende til i morgen således hun kunne blive smerte stabiliseret. En dejlig opringning så nu er det værste overstået og heling processen kan begynde. Straks blev vores bedste ven Kim kontakte og han gik i gang med at Heale Laika og tilbagemeldingen fra Kim var lutter gode nyheder. Vi begynder at tro på at laika nok skal blive god igen Vi har bre 4 til 6 uger for an os med ro ro og ater ro for Laika Det bliver ikke nemt men nej hvor vi glæder os til i morgen hvor Laika kommer hjem

10.10.10: Trods det skrækkelige som skete i går havde vi en aftale med Hanne, vores sporsild og Jes vores træner om at mødes i skoven for at komme i gang med træningen mod 400m/20 timer. Det var svært at komme afsted men heldigvis nåede dyrlægen at ringe med besked om at Laika havde det godt efter omstændighederne og besked om at vi skulle ringe næste dag mht det videre forløb.  Sikke en træning vi fik af Jes.  Vi startede med at blive introduceret til Kassen hvor hunden selv i et område op 20 x 20 m skal finde anskudsstedet markere dette og så følge sporet ud af kassen. Big ben var først på og der var ikke gået et minut før så havde han fundet anskudstedet.  Næste hund var Sara som også løste opgaven perfekt ikke lige så hurtigt men meget sikker og fuldstændig klar på hvad hun skulle. Til sidst skulle Minka på og det samme skete her. Det gik bare så hurtigt med at finde anskudsstedet.  Det forstås nok at vi tre "tøser" var i højr humør da vi vente tilbage til bilerne for en kop kaffe og orientering om næste øvelse.  Næste øvelse var egentlig det samme denne gang havde Jes bare tabt sine nøgler i skoven og hundene blev  sendt ind i "kassen" og igen  fandt alle tre hunde nøglerne meget hurtigt.  Sidste øvelse vi skulle var lige at få et kort spor og her blev Minka sat på først. det som skulle trænes her var tilbagegang hvilket også er en øvelse vi aldrig har prøvet før.  Hun skulle selv finde anskudsstedet som denne gang var en lille bitte tot hård fra et stykke råvildt og så en ben splint fra dyret ben. Minka fandt hurtigt anskudstedet og hold da op hvor det gik Næsen lige i jorden og afsted mod knæk  lige ud i tilbagegangen omkring retur til knækket som gik til højre hun løste tilbagegangen og  knækket perfekt og så afsted igen i fuld fart til slut Har aldring set Minka gå sådan hvilke der kom en forklaring på Jes havde ikke dryppet blod som vi plejer Nej han havde sat færtskoene på hvilket betyder at Minka var gået kun på klov ikke blod og det var helt fantastisk da hun aldrig har gjort det før. Så blev det Sara's tur Nyt spor blev gået og Sara skulle i gang Igen ingen problemer med at udrede kassen og afsted det gik mod første knæk hvor der også var lagt en tilbagegang. som blev udredt helt perfekt af Sara og så afsted mod målet  Ingen problemer her. Stemningen steg betydeligt i bare begejstring. Sidst men ikke mindst så skulle Big Ben på. Heller ikke Big Ben havde problemer med at udrede anskudstedet og han gik som limet til jorden med næsen og sikke halen viftede langt mere end han plejer.  Ved knækket hvor der var en tilbagegang  var det tydelig at han trak færten ovre fra  sporslut. men han blev fastholdt i at skulle gå sporet så det gjorde han så. han gik ud i tilbagegangen retur tog knækket og afsted direkte til spor slut.  Inden i dag var der en tvivl hos de 3 seje sporsild om vi skulle gå over på klov frem for blod spor. Efter i dag ingen tvivl. Færtskoene er bestilt nu venter vi bare på vi får dem.

09.10.10: Dagen i dag er bare en dag man allerhelst er foruden. Den startede egentlig rigtig godt med godt vejr Ida og Laika skulle til hvalpetræning på Idalund og jeg alene hjemme skønt. Men lige før kl. 14.00 hvor hvalpetræningen var ved at skulle slutte skete det som bare ikke sker. Laika skulle have sin sidste markering står klar sammen med Ida og træneren. Laika beslutter sig for at træneren lige skal ha en kurtigt kys springer op  og hvad der så sker da hun lander igen på jorden er der ingen som ved men facts er at hun brækker sit bagben mellem hasen og lårbenet Sikke et mareridt der starter her. Jeg bliver ringet op med besked om at finde en dyrelægevagt og hvad er mere naturligt end at ringe til Næstved heldigvis kunne de tage hende ind. Afsted i bil dels fra Idalund hvor Birgit var så sød og være chauffør for Ida og Laika og jeg fra Møn på fuld hammer mod Næstved. Jeg nåede de andre ved Bårse afkørslen så vi ankom samtidig. Hold da op hvor havde Laika ondt og vi andre fik ondt i vores hjerter vær vis på det. Nå men Laika blev røngten fotogrferet og ingen tvivl om at det krævede en operation som tidligst kunne finde sted mandag eller tirsdag.  Hold da op hvor er det svært at efterlade sin lille hvalp velvidende når hun vågner op fra bedøvelsen er vi væk hun har ondt og er et fremmed sted.  Det var ikke en sjov aften vi gik imøde.

18.09.10:  Det var med nogen spænding man åbnede sine øjne for at se hvordan vejret var i dag.  Det så nogenlunde ud  og blev heldigvis ok til at være på udendørs udstilling i da vi jo skulle til Ballerup på DKK internationale udstilling. Heldigvis skulle vi ikke tidlig op da vores race først skulle på som race 4 ca. omkring frokost tid. Vi kom i god tid således vi kunne for shoppe før vi skulle udstille. 5 curlyer tilmeldte 3 danske og 2 svenske hunde i øvrigt var de 2 svenske også i Sofiero. Det er altid så hyggeligt af være på udstilling for her kommer en masse man kender og holder meget af. Bl.a. kom vores "sportrænings sild "Hanne og sikke glad Sara blev for at hun kom tydelig gensynsglæde at se hos Sara. Min gamle klasse kammerat Berit igennem 10 år har labrador og kom også forbi og sagde hej og vi fik en skøn snak om hundene mv. Nå men tiden blev til at curlyerne skulle i ringen og Othello skulle ind i champion klassen sammen med konkurrenten fra sidste uge på Sofiero. Det 3blev ikke anderledes i dag end sidste søndag Othello vandt  klassen og blev BIK.  3 tæver var tilmeldt og Sara i åbenklasse. Sara blev placeret som BIK 2  så nu stod dysten mellem Danmark og Sverige  og Danmark vandt dvs Othello blev BIR med Cacib.  Ja så bliver man glad tænk 3 uger i træk med lutter succes. både på spor, på markprøverne og så på udstillingerne. DET ER VIRKELIG DUAL PUPOSE RETRIEVER  vi har. og det er bevist med de mange gode resultater vi har opnået her i august/s. På vej  hjem fra Ballerup skulle vi selvfølgelig lige ind på vores sted og købe stor is igen fordi Big Ben's flotte 1. pr i Klinteskoven skulle da lige fejres. Uhm den smagte godt.

Billederne nedenfor er venligst "lånt" af vores gode curly bekendte Linda Pedersen

    Championklassen han skal afgøres                                                    Sara fremvises for dommeren                                                    Opstilling til BIK konkurencen tæverne                                                            BIR      / BIM 
 

17.09.10: Endelig fredag en weekend venter forude hvor Ballerup udstillingen kalder lørdag og strategimøde i DRK hvor der kommer retrieverfolk fra nær og fjern og alle mødes i Fraugde på Fyn. Vejret ok til at lægge spor så Ida ønskede et spor lagt af mig  til Laika på 300m og med varighed 2½ til 3 timer. Så afsted ud i skoven og lægge et spor til Laika  Sporet bestod af først ca 60 m frem og så et knæk til højre og så derudaf  i modvind for så at ramme knæk 2 med sving til højre også afsted igen til sidste knæk til venstre. Så direkte ligeud til dyret alias en skin dummie og en kattemad.  Jeg var godt nok spændt på at se om den lille trold på lidt over 4 mdr. kunne løse den opgave.
Da sporet havde ligget i godt 2½ time drog vi igen til skovs for at se om Laika kunne løse opgaven.  En ganske interessant oplevelse at se sådan en lille mus starte sporet op ved lige at konstaterer hvad er det jeg skal følge Lige for det lagre i hjernen og så afsted. Hun gik direkte ud af sporet med lidt krydsende frem og tilbage. Intet tidspunkt mistede hun sporet og hun løste første knæk uden nogen problemer overhoved. Afsted det gik i rigtig fint tempo ikke for hurtigt ikke for langsom til 2. knæk som også blev løst og det varede ikke længe inden 3 og sidste knæk blev nået løst og direkte afsted til dyret ved spors lut.  Ingen fejl overhoved Det var bare så perfekt gået af sådan en lille hund. Vi snakkede også om at hvis der havde været en 400m/3 timers prøve så var Laika tilmeldt  Hun kan sagtens gå sådan et spor.

02.09.10: Medio September er der udstilling på Sofiero og i går er udstillingen international dvs man kan få Cacib hvis kvaliteten er til det. Også i år skulle vi afsted for tredje gang. Vi kunne allerede hjemmefra se at der var 7 curlyer  tilmeldt givetvis svenske hunde. Vi skulle på tidlig så igen en søndag hvor vi skulle op før en vis mand får sko på Kl. 04.00 ud af kanen og i gang da vi skulle køre senest 05.30. I år valgte vi at køre til Helsingør for at tage færgen over i stedet for over broen og flere kilometer i bilen. Et rigtig godt valg  Efter 1½ time var vi ved færgen direkte om bord og kursen sat mod Helsingborg.  Det var som om heldet var med os fordi vi skulle parkerer på P pladsen som lå tættest på den gode indgang så vi kom stille og rolig ind på område og fandt vores ring. Marrita fra Sverige og nogle af hendes hvalpekøber var allerede kommet så det var rigtig hyggeligt at hilse på dem og efterhånden kom de sidste. Dommeren vi skulle have fra fra Belgien så det var vi noget spændte på Der var kun 2 hanner tilmeldt begge i champion klassen hvoraf den ene var Othello. Dommeren fandt Othello som bedste han og han fik CK, Cacib. Efter et par ung tæver blev det Sara's tur hvor hun sammen med en anden åbenklasse tæve. Også her var lykke med os fra Danmark. Sara vandt åbenklasse.  Sara fik cert. og ck. Spændingen var stor da det skulle afgøres hvem  der skulle være bedste curly tæve idet Sara nu skulle op imod en svensk championtæve,  men også her måtte svenskerne se bagben Sara vandt tæverne, så nu skulle far og datter i kamp mod hinanden. Det har vi jo prøvet før endda mange gange og nogle gange vinder far andre gange vinder datter. Denne gang var det Othello som vand racen og Sara bedst i modsat køn.  Hold da op et par weekender vi har haft. 
Sofiero er noget særlig sikket et udstillingsområde en kæmpe stor park med masser af flotte blomster områder som bare skal ses og opleves. Selvfølgelig skulle vi lige en tur rundt i parken med hundene og tage et par billeder inden de kom i bilen og vi kunne komme ind og handle i de utallige forretninger der også er på området.
Da vi også i går havde været væk hjemme fra hele dagen da vi var på Fyn til møde med DRK's sporudvalg som havde inviteret til dialog møde med interesseret sporfolk. Så vi lod gruppe konkurrencer være gruppe  konkurrencer og kørte hjem så vi kunne være hjemme i rimelig og forsvarlig tid i forhold til hundene som måtte blive hjemme. Men vi skulle lige ind på vejen hjem og have en stor is som vi altid gør når vi fejre 1-pr på spor og markprøver. Denne gang fejrede vi Big Ben og Sara fra Hamborgskoven.


 

05.09.10: Igen tidlig op og afsted til Søholt på Lolland med Zoya som skulle til prøve i begynderklassen. Heldigvis havde vi mulighed for at tage Laika med hvilket er en stor lettelse især når vi engang kommer hjem igen.
Det er altid en rigtig dejlig oplevelse at komme til prøve på Søholt. For os om i rigtig mange år har gået på markprøver i DRK kan huske de gode gamle dage hvor vi hvert efterår var til prøve på Søholt. Heldigvis er det igen en tradition i markprøve regi.  På grund af rigtig mange hunde 48 hunde i begynderklassen var der sat 2 dommer på begynderklassen Torben L Poulsen og Anders Madsen. Vi fik ved parolen at vide at alle hunde med lige nr. skulle til Anders Madsen og da jeg havde nr. 18 var det jo nemt. Ventetiden var kort inden vi skulle i gang Tiden blev brugt til at få lidt kaffe. gl. Dansk og ikke mindst Laika mødte sin kuldsøster og de fik en ordentlig leg sammen i skoven. Det var med lidt spænding vi stod på ventelinjen dels fordi dem som havde været til prøve sagde at landmarkeringen var meget svær og ingen havde fået 1. pr endnu hos Anders. Heldigvis gik der huld på bylden da 2 hunde før os fik 1. pr.  Vi blev kaldt frem og sikke en dejlig oplevelse at møde en dommer som Anders Madsen. Han forstod virkelig at tage i mod en så man følte sig virkelig velkommen og det gav en masse selvtillid at starte på. Han orienterede grundigt om første post som var den berygtede landmarkering En due blev kastet ca 40 m ude skråt til højre hvor nedfaldet var i nogle buske uden blade. og solen stod således at der på jorden var lys forskel skygge/ sol.  Vi meldte klar due kastet skuddet lød og vi fik lov at arbejde. Zoya gik direkte mod due og hun fik straks havde hun due i munde og retur til mig med perfekt aflevering.  Næste post var fri ved fod mod vandet hvor der blev kastet en due på vandet ude i noget ikke blankt vand men duen kunne ses både nedfald og på vandet. Igen fuglen kastes, skud lød og så lige i samme sekund jeg fik lov at sende gik hun samtidig med min apport. Anders var tilfreds med min hurtighed så der blev ikke dømt knald aport hvilke jeg også vil give ham ret i. Zoya gik direkte ud til due samlede op og retur til mig med perfekt aflevering igen. Sidste post var frit søg. da vi gik mod det frie søg kunne det tydelig mærkes at Zoya var veloplagt. Igen gav Anders en god anvisning af området og jeg fik lov at sende. Se nu kunne jeg kende Zoya og den måde hun går frit søg på God fart  systematisk arbejde god brug af vinden og direkte opsamling på nær en and hvor hun lige skulle have et aport. Først støder hun på en kanin som samlet spontan op og direkte hjem Så ud igen for denne gang at gå helt ud i bunden og finde en due.. Så en and og igen en due og Anders var tilfreds med hvad han havde set og sagde Tak du må godt koble hunde.  Det var med stor spænding jeg ventede på at Anders gjorde kritikken færdig.. Men uanset hvordan præmieringen ville være var jeg 100% tilfreds med Zoya's arbejde i dag. det var Anders også for vi fik en 1. pr. og en rigtig god kritik.  Skønt at vende retur til de andre på ventelinjen og fortælle at vi fik 1.pr.   Kun 5 hunde ud af ca. 20 hunde hos Anders fik 1. pr. så vi var stolte af det vi havde gjort.  Vi troede at vi skulle tidlig hjem men sådan blev det så ikke. Vi blev til slutparolen for begynderhundene.  Ikke uden grund at weekendens præstationer blev fejret på ben høring vis søndag aften og i dagene efter.

 
                            

04.09.10: En weekend der venter med fuld aktivitet niveau hvad angår hundeprøver I dag skal vi til DKK schweiss prøve i Klinteskoven  med Sara og Big Ben. En sporprøve som raceledelsen for curly var arrangør af sammen med DRK's sporudvalg.  7 hunde var meldt til sporprøve alle på 400m/ 3 timer.  desværre kun 2 curlyer og det var vores. Ingen andre danske curly spor folk havde tid lyst eller mulighed for at stille til prøven Klinteskoven her på Møn. I øvrigt var det også første gang at der bliver afholdt Schweiss prøve i Klinteskoven så alle var vist meget spændte på hvordan det ville være. Nå men som sædvanligt efter parolen var der lodtrækning om sporerne. Big Ben fik spor 1 under vores dommer Leif Stornor Nielsen, Sara fik spor 2, og endelig var det en Ritzback som skulle på spor 3.  Niels Christoffersen var dommer til de 3 andre hunde. Jeg må sige at der ventede os alle nogle rigtige spændende spor  hvor konditionen virkelig var vigtig både for hund og fører da det gik op og ned af stejle bakker over stengærer ja alt var muligt. da vi kom ud til spor til blev Big Ben gjort klart og da jeg var bekendt med at blodet som her var anvendt også var fra kronhjort viste jeg at det ville være vigtigt at Big Ben blev gjort klart at det var ok at følge. Da sårlejet var nøje gennemgået af mig blev Big Ben kaldt til og det varede ikke mange sekunder før han fik tjek på hvad der skulle følges og så gik det afsted mod første knæk som lå ca 100 m ude  hvor vi først skulle ned af en stor bakke for så igen at gå op af en lignende bakke Næsten oppe var der knæk til højre som Big Ben på bedste vis udredte  og direkte på sporet igen ned af bakken  mod næste knæk. Det var så fantastisk at se forskellen fra sidste sporprøve i Hamborgskoven og så til nu hvor han bare var så sporsikker Han havde hele tiden tjek på hvor sporet er og han gik praktisk talt direkte på sporet hele vejen igennem til næste knæk som igen var et højre knæk. Og dette blev udredt uden problemer og så af sted mod spor slut som gik ned af bakken og over et lille stengærer og direkte hen til det "kronhjortene" alias et skin som var udlagt. Hold da op hvor var det et perfekt spor han gik denne gang 14 min var vi om at nå dyret og sikke en flot kritik vi fik af Leif som klart sagde at nu er tiden inde til at Big Ben skal videre til næste udfordring 400m/ 20 timer med nye indlagte momenter som vi nu skal i gang med at træne.  Ingen tvivl om at vi Big Ben og jeg var stolte da vi vendte tilbage til samlingspunktet for deltagerne mv.
Så blev det Sara's tur og jeg gik med for at se hvordan både Sara og Ida løste Deres opgave. Opstart på sporet er det bedste Sara nogensinde har gjort hun sporede så flot derud af til første knæk  som igen var op af en stor bakke hun løste knækket perfekt og afsted mod næste knæk ca. 200 m længere fremme. Det går godt indtil de når knæk 2 hvor der desværre opstår problemer og både Ida og Sara knokler for at finde knæk og spor- Desværre får det et tab på 2. knæk men efter hårdt arbejde kommer de begge på sporet igen og går mod spor slut. Desværre kommer Sara forkert af det udlagte skin så igen får de store problemer med at finde spor slut. Til sidste vælger Ida, klogt nok, bevist at gå mod tab således de kan få hjælp til at kommer på sporet igen. Det lykkes til sidst at finde skinnet og glad blev både Ida og Sara for at finde spor slut. Under sporet var det fantastisk at se en hund som på alle måde er brugt op hvad angår koncentration, selvtillid og selvom Sara var træt  meget træt kæmpede hun for at finde sporet og gøre det som hun viste var det rigtige. Denne gang var hun ærlig hver gang og på intet tidspunkt ude på at gå sine egne vegne så derfor var glæden også stor at målet blev nået og at hun selv fandt dyret. Da vi kom tilbage til samlingspunktet kom en meget glad Hanne os i møde med besked om at hun og Minka havde været ude og gå deres spor og de fik en flot 1. pr.  det var en stor glæde for os at høre især fordi Hanne i den grad har kæmpet for også at få 1. pr men også fordi vores trænings metoder og udstyr virker også på andre hunde og fører.
Da alle hunde havde gået deres spor var tiden inde til social hygge inden slutparolen hvor div. præmier blev givet og tak til dommer stifinder prøveleder mv.  En dejlig spordag i nyt terræn var nær slut dog sklle frokosten lige indtages. Alle både dommer hjælper og os deltager spiste frokost sammen og det var mega hyggeligt og ikke mindst lærerigt da især dommerne kom med en masse guldkorn som vi sagtens kan bruge fremad rettet.
Imorgen endnu en dag i prøvernes tegn . Vi skal til Søholt på Lolland til B-prøve med Zoya i begynderklassen.

 


22.08.10. Så blev dagen hvor vi skulle på udstilling 5 curlyer og 13 Chesa Peake var tilmeldt. Egentlig mærkeligt at ikke flere især Curly folk havde tilmeldt netop denne udstilling idet Chesa havde inviteret en virkelig kapacitet fra USA, Kathy Crowsert især på curly men så sandelig også på Chesa Peake. Chesa blev dømt først og vi skulle på kl. 12.00 dejligt for så skulle vi da ikke op før en hvis en fik sko på. Vi havde tilmeldt Othello i champion klassen og Sara i Åbenklasse. Hvor var det en god oplevelse virkelig at opleve en dommer som har forstand på ens race og som har tid til at gennemgå hunde af A til Z. Alle hundene fik samme gennemgang og der blev givet åben kritik i forhold til vinderplaceringerne og det var godt fordi det er jo detaljerne som afgør  de endelige placeringer. Selvom der ikke var mange hunde tilmeldt havde vi en rigtig hyggelig dag og heldigvis blev vi færdige med udstillingen inden himlens sluser åbnede sig.  Mange tak skal lyde til raceledelsen for Chesa Peake fordi vi curly folk måtte være med til denne dejlige weekend.  Mht til billeder fra udstillingen afventer vi lige at få nogle tilsendt da vi ikke selv nåede at få taget nogle.

21.08.10: Igen weekend som igen bliver brugt 100% i hundenes tegn. Denne gang skal vi til Chesa Peake træf hvor curly er inviteret med til deres markprøve B og selvfølgelig har vi tilmeldt 2 hunde i begynderklassen. Thula og Zoya. udover over de to tøser var også  Thula's bror Minik tilmeldt og deres mor Ronja, alle 4 i begynderklassen.  Prøven foregik i Suserup et rigtig dejligt område med masser af muligheder. Prøveleder Tanja Thorsen havde lagt en virkelig god og realistisk begynderklasse og som noget helt nyt for mit vedkommende blev der på vandmarkeringen anvendt kastemaskine samt ande-kald. Jon Andersen var inviteret som dommer og det blev jo spændende da vi jo for godt 1½ måned siden netop havde været på træningsweekend med Jon som træner. Ikke mange hunde var tilmeldt markprøven som sagt 4 curlyer i begynder klassen og 7 Chesapeake og i åbenklasse 11 Chesapeake. 


Thula på ventelinjen

Thula havde start nr. 2 så det var næste lige på og hårdt.  Første udfordring var en landmarkering op af en bakke hvor anden faldt lige før toppen i lidt høj bevoksning. Thula blev sendt og gik direkte op skulle lige søge lidt og hun fik anden og retur mhp aflevering til hånd. Næste post var vandmarkering og her blev brugt dels andekald og kastemaskine hvilke vi jo ikke har prøvet før. Thula blev lige lidt ukoncentreret over andekaldet men fik dog markeret anden som ikke faldt lige hvor den skulle da den faldt for langt til højre bag ved nogle høje siv. Ikke desto mindre orienteret hun sig om hvordan kommer jeg derud og hun valgte at gå gennem sivene og direkte ud til anden som var drevet lidt til højre. Hun kommer direkte ind og afleverer igen til hånd. Ganske god præstation når man tænker på at hun reelt ikke har været trænet i lang tid. Så var det tid til frit søg. Frit søg var lagt i et område med højt græs mv som på en brakmark Thula går ud med god fart markerer hurtigt kaninen men nej den skal ikke med hjem. Hun søger videre og finder en and som bringes. Ud igen i noget langsommer tempo end vanligt set fra hendes siden og hun markerer igen en fugl men nej den skulle heller ikke med hjem. Hun havde bestemt mistet lysten til mere fuglevildt i munden den dag. Her er det så dejligt at opleve en dommer som har forstået hvad det handler om. Jon tilbød mig straks Thula igen ville gå fra en fugl eller kanin skulle jeg skynde mig ud til hende for at fortælle at selvom det er en prøve situation skal vildtet også hentes ind og jeg kan også komme ud til hende.  Thula blev sendt ud igen og hvad skete der Ande som lå længst ude markerede hun og nej den vil jeg da ikke tage Så jeg satte det lange ben foran og sprang ud til hende over stok og sten. Sikke en effekt det havde Thula blev noget overrasket over at jeg pludselig stod der og så kunne damen da godt tage anden og vi kom hurtigt tilbage igen til start positionen. Thula blev igen sendt  ud og denne gang direkte hen til kaninen og den blev hentet ind uden problemer.  Tak Jon for denne hjælp Det vil jeg aldrig glemme. Nå men sidste opgave var en landmarkering  og den hentede hun uden problemer. Alt i alt må det konstateres at Thula gjorde et langt bedre arbejde end jeg forventede af hende men selvfølgelig ikke godt nok endnu Det kommer værd vis på dette.


Vi gør klar til at begynde prøven Især Zoya er klar ville det vise sig.

Zoya havde nr 4 men erfaring siger at man skal lige holde en pause så vi tog den med ro og lod 5 og 6 komme op før os. Forventningen til Zoya var noget højere end til Thula men det er ikke altid det går som man håber og ønsker. Zoya var helt oppe i gear da vi gik ned mod ventelinjen og frem til hvor Jon tog i mod os. Første landmarkering får hun desværre ikke da hun slet ikke åbner sin næse op. Hun får 3 forsøg men nej. Vi går videre fri ved fod til vandmarkeringen som hun til gengæld løser til UG Desværre vælger hun at gå ind længere ovre så hun skal løbe på land et stykke og da hun passerer dommeren ryster hun sig og taber anden.  Nå var det det frie søg. Og her svigter hun virkelig. Jeg har da sjældent set maget til måde at gå frit søg på. Pga. hun var kørt helt op og selvfølgelig mangler prøveerfaring kunne hun ikke håndterer det frie søg så det blev bestemt ikke godt. Vi fik dog 2 ænder og en kanin ind.  Sidste markering gik rimelig godt dog nølede hun lidt med at tage anden op. Det var bestemt ikke de store rosende ord Zoya fik med på vejen af Jon hvilket var helt i vinkel med min opfattelse af hendes præstation. Det gik langt bedre for brormand og mor som begge fik 2. pr.
Vi havde selvfølgelig valgt at tage Laika med til denne markprøve dels for socialisering og for at hun ikke skulle være alene så længe.  Da begge curlyer havde været oppe var det Laika's tur til at være med. På vej ned til prøveområdet var der et super lille vand sted hvor Laika kunne bade lege mv. Både Stella og Karl Erik samt deres ældste curly tæve Liva deltog i denne leg. Dog var det bestemt ikke Liva's store fornøjelse med alt det hvalpesjov.  Billederne nedenfor fortæller vist mere end ord hvordan den bade tur gik.


Laika leger med Liva i vandet. Ingen tvivl om at Laika syntes det er fedt men stakkels Liva.

 
Nu er til Karl Erik's tur til at lege med Laika Men pas på der kan være dybt.

20.08.10: Dagen i dag er brugt til at hjælpe vores rigtig gode spor ven Hanne med Minka da Hanne har lidt problemer med at holde Minka på sporet. Mottoet for os 3 seje sporsild er at vi hjælper hinanden derfor var det ikke svært at finde tid til at hjælpe Hanne og Minka.  Hanne blev bedt om at møde os kl. 13.00 hvorefter vi fulgtes ad ud til stedet hvor vi om formiddagen havde lagt 2 korte spor til Minka og Hanne.  Ida var stifinder og hjælper på første spor som var 250 m med 2 knæk et venstre og et højre knæk. Allerede inden sporstart havde Minka trukket færten fra det udlagte skind så Hanne fik nok at gøre med at holde Minka på sporet og vi havde nok at gøre med at holde Hanne fast i de gode teorier og metoder som vi har stor succes med.  Bl.a håndtering af linen samt fastholde hunde i at holde sig til sporet og ikke gå sine egne vegne.  Det gik faktisk rimelig godt både for Hanne og for Minka. Meninger var så at nu skulle vi holde kaffepause, hvilke Hanne og Minka ikke viste og så efter ca. 30 min i gang med spor 2. Det var med fuld overlæg at Hanne ikke fik besked om at hun skulle på spor igen så overraskelsen var stor både hos Hanne og Minka da hun pludseligt fik at vide at jeg Bodil sørme var kommet til at skyde forbi en "kattemad" og den var forsvundet ind i skoven givet vis anskudt.  Igen fik Hanne inden sporstart en grundig instruktion i hvordan det er godt at starte sin hund op og osv.   Sikke en forskel der pludselig var at se på Minka hvilke klart gav en positiv reaktion på Hanne som begyndte at slappe mere af og fortælle Minka at hun ikke  havde fører trøjen på men Hanne havde den. Sidste spor gik udover alt forventning og efter sidste knæk var det så tydeligt at se hvordan Minka begyndte at sporer korrekt og koncentreret direkte ud til spor slut. Hold da op siger jeg bare Jeg tror ikke jeg har set hverken Minka eller Hanne arbejde så godt som på spor 2 i dag og sikke en selvtillid Hanne igen fik tilbage.  Og hvad Minka angår ja så var det tydeligt at se at hun var træt ovenpå denne omgang her med 2 spor hvoraf det sidste var 249 m  igen med 2 knæk et til venstre og et til højre.  Nu skal vi så træne igen på tirsdag næste uge denne gang bliver det på 3 korte spor Hanne og Minka skal ud og arbejde på. Og Big ben og Sara får hvert et kort spor med primær knæk træning.

   
 

15.08.10:  Endelig kom dagen vi har set frem til i meget lang tid nemlig DKK Schweiss prøve i Hamborgskoven på Lolland.  Både Sara og Big Ben var tilmeldt på 400m/3 timer samt vores trænings kammerat Hanne med Minka.  Vores super træner Johnny Bastian  skulle også til prøve med sin unge labrador.  Sikke et lækkert sted vi skulle være. Langt ude i skoven lige ud til Guldborgsund ikke så langt fra Middelaldercenteret. Der var tilmeldt 16 hunde til prøve 3 curlyer, 5 labrador, resten andre racer. Heldigvis skulle Ida og Sara, Hanne med Minka og jeg Bodil med Big Ben på samme hold til samme dommer Henrik Buhr. Som vanlig starter dagen med morgen parole herefter lodtrækning af spor hvor Jeg fik spor 4, Hanne spor 5 og Ida spor 6. vores dommer havde 7 hunde til bedømmelse.  Til parolen fik vi at vide at der var anvendt Kronvildt's blod  hvilke ville være en udfordring for vores hunde  da de kun har gået på okseblod. Endelig blev det Big Ben's tur til at starte, tro mig det er meget nervepirrende at side og vente på at det bliver ens tur og så se dem der har været oppe komme tilbage med 2 bøge kviste som bevis på at de har nået målet, Som vanlig fik vi en fin introduktion til sporstart og fik anvist anskuds stedet. Big Ben blev kaldt frem og han begyndte at følge sporet hvilke jeg bestemt ikke var i tvivl om. Allerede meget tidligt på sporet undrede jeg mig over at dels han gik meget langsomt og han så ud som om han var noget i tvivl om om gjorde noget galt hvilke han bestemt ikke gjorde. Efterfølgende blev jeg klar over at dette var hans reaktion på at det var en anden blod type end det han er vant til men ikke desto mindre han fulgte sporet fint også da det efter ca 30 m begyndte at svinge ud til højre og så derud af igen. Ved første knæk som var et venstre knæk oplevede jeg et rigtig godt samarbejde mellem Big Ben og mig i at finde ud af hvor er knækket og hvor går det hen Efter en del udredning og ringende rundt fandt han sporet og så gik det bare derud af nogle gange parallel med sporet men på den rigtige side i forhold til vindretningen. Da vi var gået ca. 175 m kom vi ud i lidt problemer igen da sporet lavede et lille let sving og umiddelbart efter kom det 2. knæk. Jeg valgte så lige, efter lidt ringende rundt, at holde en kort pause, da det er min erfaring med Big Ben at han har godt af en kort pause hvis han begynder at blive forvirret i sit hoved.  Som vanlig hjalp pausen Big Ben kom straks på sporet og så løste han det lille svingning og efterfølgende knæk nr. 2.  Ca. 30 til 40 m før spor slut var jeg ikke i tvivl om at målet var nær fordi Big Ben dels løfter sit hoved og så går han til og ganske rigtigt han gik direkte til dyret som var et tørret krondyrs skin. Glæder var stor hvilket nok ikke kan beskrives men jeg var lykkelig vi kom igennem, vi fik lov til at arbejde på nogle problemstillinger og fik dem løst. Vi havde et fint samarbejde. Jeg fik overrakt de 2 bøge kviste som man så gerne vil have og en flot kritik af dommeren. Efter at Hanne havde været oppe med Minka var det så Ida og Sara's tur til at få deres spor.  Jeg fik lov at gå med på sporet  sammen med stifinder og dommeren. Vi var begge meget spændte på hvordan Sara ville gå på sporet da vores sidste par træninger bestemt ikke har været gode for Sara, Næsten tvært i mod. Nå men Ida gå frem til sporstart får samme gode introduktion af dommeren. så hun kunne komme godt i gang.  Det var tydeligt at se allerede ved sporstart at Sara havde en god dag Hun kommer godt fra start og de kommer godt derudaf til første knæk som også var et venstre knæk. Dette løste Sara bare så perfekt og de kom igen af sted mod næste knæk som lidt over 200 længere fremme, Sjovt for det spor som Big Ben havde lignede meget det spor som Sara gik på.  Sara var meget bevist om hvor sporet var men kunne nu alligevel ikke lade værd med lige at søge ud for at se om der var noget levende fært som kunne være interessant. Ida var forberedt på dette og holdt fast og Sara vendte straks tilbage og søgte videre. Sara havde et godt tempo og arbejde meget koncentreret på sporet. Ved 2 knæk kom de godt nok lidt på afveje. Det var lige på et hængende hård  hvad angår tab men Ida redede situationen vendte retur til hvor hun vidste  at sporet var.  Ida valgte her at holde en kort vandpause for lige at få ro på Sara og selv lige få et overblik over situationen. Ida var heldig at finde schweiss satte Sara på og så gik det igen derud af lige frem til det udlagte kronvildt skin. det var bare en super oplevelse at se Sara og Ida komme så godt igennem sporet og frem til målet.  Også her fik Ida fik overrakt 2 bøge kviste og en flot kritik af dommeren. Sikke en fest vi skabte da vi kom tilbage til de andre dels for at fortælle hvordan vi havde klaret os men også at høre hvordan de andre havde klaret sig.  Ved slutparolen blev der givet kritik på samtlige hunde og præmie  og diplomer til alle hunde med præmiering. 8 hunde fik 1 pr. resten fik 2.pr og 3 pr. 2 var så uheldige at få 0 hvilke dog er meget let at få når man går spor med sine hunde.  Bøge kvistene står nu og pynter i stuen og vi glæder os hvergang vi ser på dem.

   
Sara og Ida ved lige inden sporstart sammen med dommer.                                  Slut parole  inden præmie overrækkelse                      Ida får overrakt sit diplom og præmie af prøvelederen

 

07.08.10: I mit fraværd blev det Ida's opgave at gå til B-prøve med Zoya som var tilmeldt begynderklassen i Susserup. Heldigvis havde de ca. 14 dage til at lære hinanden at kende og få trænet lidt sammen inden det var alvor på prøven i dag.  Det er aldrig nemt at overtage en andens curly for at gå til prøve hvilket Ida også fik en oplevelse af. Zoya syntes ved vandmarkeringen at det var sjovere at bade end at hente den due der var kastet Det lykkes dog at få både Zoya og duen ind og afleveret til hånd. Landmarkeringen gik ok. I det frie søg valgte Zoya ikke altid at være spontan opsamler og gik fra et par stykker vildt.  Alt i alt en præstation som bestemt godt kunne være bedre men alligevel ok da Ida og Zoya ikke har haft mulighed for at træne sammen i særlig lang tid og det er første gang Zoya er til b-prøve. det bedste er næsten at Jonna Fisker vores hundeven var med noget af vejen med sit kamera og tog nogle gode billeder af Zoya og Ida in aktion.

 
                                  Klar til at gå til prøve venter på at blive kaldt frem            Landmarkeringen er hentet                                         Store badedag                                                                                


  
Zoya i gang med det frie søg.

 

06.08.10: Dagen er endelig kommet hvor Othello og jeg skal til Finland op til Tuula Smedes for at parre hendes curly tæve Wimpulla's Aamu  en sort tæve på 4 år som er tip tip tip oldebarn til vores allerførste curly han Deer's Best Image ( Robin).  For at komme hurtigt op til Vaasa hvor Tuula bor var flyvning den rigtige løsning. Først med fly til Helsinki og derfra med andet fly til Vaasa.
Inden vi overhovedet kom af sted var der store problemer omkring en passende flykasse til Othello da kassen maks. måtte være 91 høj for at kunne være i flyet til Vaasa. Vi havde selv en flykasse fra dengang Robin var i Finland men den målte 101 i højden så den var jo alt for stor. Løsningen var at spørge sine venner på face book om nogle havde en kasse om kunne lånes og her var der rigtig mange som reagerede og det var en stor glæde at opleve ens venner virkelig er ens venner.  Den perfekte kasse som passede til målene var hos Pernille Lillevang i Jylland. Heldigvis var der markprøve på Fyn med deltager herfra så kassen kom direkte fra Hedensted til Bratrolleborg og videre til Lundby hvor jeg hentede den hos Bent og Lone Müller. En stor tak skal lyde til dem.  Othello kunne sagtens være i kassen og han gik glad ind og lagde sig Det var klart hans kasse.
Vi skulle flyve kl. 08.55 fra Kastrup og da erfaringen er at ting tager tid kørte vi i god tid til lufthavnen som senere viste sig var en god ide. Selve tjek ind gik uden problemer Finair var meget professionelle og venlige og ingen problemer. Men da Othello skulle afleveres ved særlig skranke kom problemerne da personalet dvs enkeltperson ikke ville godkende størrelsen på kassen i forhold til Othello da han var af den opfattelse af kassen var for lille. Efter en kort diskussion med en person som bestemt ikke var til at overbevise om at Othello sagtens kunne være i kassen da han altid ligger sig ned var der kun et at gøre. Ned i garderoben for at købe en kasse som var det større. Ganske irriterende da vi jo reelt have en på samme størrelse derhjemme men ingen vej udenom vi måtte investerer en en kasse mere. Nogle gange føler man sig magtesløs men skidt vi kan afsted og jeg nåede lige at se de fik Othello omborg i flyet til Helsinki inden jeg selv kom omborg. Næste udfordring  Helsinki lufthavn. Mest fordi jeg jo viste at den kasse som Othello var i var for stor til det fly som skulle bringe os videre til Vaasa. Jeg må indrømme jeg var noget nervøs i den time jeg ventede i Helsinki ja ja faktisk helt til Vaasa  Jeg viste jo ikke om Othello var med flyet. Glæden var stor da jeg kort efter vi var landet i Vaasa så de kom med flykasse og Othello  og afleverede ham i god behold til mig. Glæden var stor især hos mig ved genforeningen. Tuula, hendes mand og Paula kom og hentede os i lufthavnen sikke en modtagelse vi fik Nærmest kongeligt vil jeg sige. Heldigvis var køreturen til Tuula hjem ikke mere en ½ time så vi var hurtigt fremme. Sikke en natur og skønhed der ventede os. Vi boede ude på landet lige op til skoven men alligevel masser af udsigt. Selvfølgelig blev Othello præsenteret for sin kommende kone Aamu og de var lige fra starten glade for hinanden  men Aamu var bestemt ikke klar endnu. Heldigvis skulle vi være deroppe til mandag morgen så vi havde masser af tid til alt det sjove.

07.08.10. Dagen i dag er afsat til udstilling lidt nordvest fra Vaasa Desværre var anmeldelsesfristen udløbet da vi bestemte os for at tage til Finland. Selvom både Tuula og Paula gjorde alt for at få lov til at Othello kunne blive udstillet blev dette ikke aktuelt. En national udstilling hvor gruppe 3 og 6 og 8 var gået sammen om denne udstilling. 3 curlyer var tilmeldt Selvfølgelig var Aamu tilmeldt Hun vandt racen og blev placeret BIG 2 hvilke er første gang hun opnår denne placering. Vi havde en rigtig dejlig dag hvor jeg mødte en masse finske hundefolk både nogle af dem som jeg er venner med på facebook og andre spændende hundefolk.  Da vi kommer hjem til Tuula igen gør vi endnu et forsøg med Othello og Aamu og denne gang lykkes det endda helt perfekt.  I morgen søndag skal vi til vildsporprøve hvor Tuula's datter Jenni Smeds er prøveleder for første gang. Det glæder jeg mig bare vildt meget til at være en del. Desværre uden hund dvs Big Ben er jo derhjemme og Othello er ikke trænet hertil. 

       
           Tuula og Othello hygger sig i teltet inden det går løs i BIG. konkurencen                             Aamu blev placeret BIG 2.  Golden vandt gruppen og blev BIS.    

08.08.10: Igen tidlig op for at komme til prøveområdet da Tuula var madmor på prøven og sikke en dag der ventede os.  Jeg var så heldig at Jenni havde tid til at forklarer mig hvordan vildsporsprøverne er i Finland og de er ganske anderledes Bl.a. længde og varighed på sporerne. Deres første spor er åbenklasse 900m /12 timer med 4 knæk. en viedergang samt blod ophold lige efter viedergangen. 12 hunde var tilmeldt prøve hvoraf 2 til åbenklasse resten til vinderklassen.  I Finland er det ikke helt almindelig at man som tilskuer kan få lov til at gå med på spor men jeg fik lov til at følge Paula som var oppe med sin unge labrador. efter parolen drog vi ud i terrænet som er enormt og her kunne vi så vente på at første hund gik sit spor. Det var tydeligt at se på skyerne at vejret havde bestemt sig for at blive regnsfuldt. Jeg skal da lige love for at himlens sluser åbnede sig kort tid efter at Paula var startet på sit spor. det regnede så man skulle tro det var løgn det tordnede og lynede og jeg har da aldrig nogen sinde været så våd i mit liv som jeg blev på det spor. Grundet hundes manglende rutine og alder fik Paula 3 tab inde den første 300 m så desværre kom vi ikke igennem hele sporet. På den anden siden var det også godt da det som sagt regnede og tordnede. Det var nu ikke så sjovt på vej tilbage igennem skoven til bilen for tordenen var lige op over. Ikke desto mindre kunne vi ikke lade være med at grine Paula og jeg for vi var begge så våde at vi nær havde tabt vores bukser. Retur til jagthytten og heldigvis kunne jeg låne noget tøj af Paula indtil mit eget blev nogenlunde tørt igen.  Sikke en dag  En masse gode resultater fik de fleste af hundene kun et par enkelte fik 0. og det må siges at være flot når man tænker på vejret  Dygtige er de bestemt. Det var en fornøjelse at være med til desværre kunne jeg ikke komme med ud og se et vinderspor det må jeg have til gode til en anden gang.  da vi kommer hjem gør vi endnu et forsøg med parring og det lykkes igen og igen på en rigtig god og positiv måde. Der må bestemt komme hvalpe primo oktober med de 2 parringer. En god weekend er ved at være omme da vi skal hjem i morgen tidligt.

 

   
 Paula er ved at gøre sig klar til sporet, Bemærk ingen regn endnu.    Nu regner det, Paula i rødt, Dommeren og stifinder på sporet.      Sporet set bagfra bemærk røde afmærkninger på træerne.

09.08.10: Denne gang endnu tidligere oppe da vi skal med første fly fra Vaasa til Helsinki kl. 06.00. Ingen problemer med indtjekning tvært imod da personalet i Finland syntes det var bedst for Othello at han blev lastet til allersidst så han kom med mig i transithallen og jeg skulle så gå omborg som den sidste og bringe Othello med omborg for så at placerer han i hans flykasse. Pga. vind og vejrforhold blev flyet forsinket så meget at jeg kun havde 7 minutter til at næste fly til København så det var med at få benene på nakken og af sted. Heldigvis ventede flyet både på mig, de andre passagerer som skulle med til København og selvfølgelig på Othello.  Resten af turen hjem gik helt uden problemer og da vi ankom til Kastrup ventede Ida med glæde på os da hun jo har været hjemme og haft ansvaret for resten af flokken, Zoya som skulle på markprøve og alt det andet. Jeg må nok sige at både Othello og jeg kunne mærke at vi var trætte  så en dejlig seng ventede og det gjorde godt med en times søvn midt på dagen.
 
 

03+04.07.10: En dejlig weekend venter forude hvor Zoya og jeg skal til intensiv trænings weekend i på Lolland hos Betten og Ib. Forventningen var høj da vi drog af sted og jeg må sande at forventningerne blev bestemt indfriet. Regionen havde i år valgt at inviterer Jon og Rie Andersen fra Jylland til at træne alle os hungrende hundefører.  Vi blev delt op i 2 hold. 1. hold var hunde til og med begynderklassen og 2. hold åben/vinder klasse. VI var på hold 1 som om lørdagen blev trænet af Rie og her var det primært  dirigeringstræning det handlede om. Selvom jeg efterhånden har trænet markprøve træning i rigtig mange år kom der en masse gode råd og nye metoder til dels indlæring af øvelserne men så sandelig også til vedligeholdelses træning af hunden. Vi gik igennem ligeud sending,  område søg, og retningsbestemt frit søg.  Vorherre havde velsignet os med et super godt og varmt vejr så vi var meget taknemlige over at træningen foregik lige op til Maribo søerne så der var fri badning af hundene når tiden og lysten var hertil. Zoya gjorde det rigtig fint og jeg var bestemt meget tilfreds med hendes indsats. 

                      
Holder samles og der gives instruks til dagens dirigeringstræning.     Vi se hvordan man lærer hunden ligeud sending ( dirigering)          Har lige været i gang med retningsbestemt frit søg.

Om søndagen var vores instruktør Jon Andersen og her skulle vi se hvordan man indlærer frit søg og bagefter markeringsarbejde både fra land og vand.  Vi startede med det frie søg  og Jon lagde rigtig meget vægt på at fremtiden i DRK's regi er tale om positiv træning og indlæring og det var bare så super godt at opleve Selvom Jeg har trænet hunde til markprøver i rigtig mange år ja så kunne jeg sagtens får ny inspiration og måde at gøre tingene på og det var bare super oplevelser. Efter frokost var det markeringsarbejde vi skulle igang med især opbygning af dobbeltmarkering.   Igen gjorde Zoya det bedste hun kunne og det var godt Jeg var bare så stolt over min curly efter endt træning da jeg kunne konstaterer at hun var på fuld højde i niveau med alle de andre deltagers hunde. Efter træningen var det tid til socialt samvær med kaffe /kage, gaver til træner og terrænværterne og ikke mindst masser af dejlig hundesnak.

    
Igang med markeringsarbejdet Ser hvordan det skal gøres.                       Zoya  på vej tilbage efter at ha løst dobbeltmarkeringen                        Vi får lige en snak om hvordan træningen er og går.

 

 
En rigtig god træningsweekend er næsten slut  Vi slutter af med kaffe og masser af hundesnak

 

02.07.10: igen en super dejlig dag med sommervejr, varme og næsten ingen vind. Da vi som sædvanligt skal en masse i weekenden skal der trænes spor i dag med Sara  samt lille Laika.  Sara fik 2 spor ca 260 m hvert det enen spor med 2 knæk og det andet med 3 knæk.  Allerede fra sporstart var det tydeligt at mærke at Sara bare var klar og hun kom godt i gang fra start og fulgte sporet perfekt lige til første knæk hvor hun lige tog en runde rund og så direkte på sporet til højre  og så derud af igen. Nogle gange skulle hun lige prøve og se om vi stadig var obs på hende og det var vi. Lige ud til 2. knæk som hun tog perfekt og så styrede det direkte til dyret ved spor slut.  Dette spor her bar præg af mange terræn skift både i vegetation og grøfter.   Efter en kort pause, drog vi ud igen med Sara til næste spor. Her blev sporstart ikke så fint som det første men hun kom igang og sporede derud af Hun virkede dog lidt mere ukoncentreret på dette spor her men okay der var også en råbuk i området som bestemt ikke syntes om vores nærværelse. Sara kom ud til første knæk som hun løste til UG+ og afsted igen mod næste spor. Her mistede stifinder lige orienteringen men skidt Det gjorde Sara ikke hun gik på direkte på sporet kunne vi se på de markeringer der var sat op. Det sidste knæk er bare så flot og så kommer der gang i damen Direkte ud til spor slut hvor dyret og den berømte kattemad ventede på Sara.  Hun var godt klar over hun havde gjort et godt stykke arbejde for glad var hun da vi gik tilbage til bilen for at køre hjem.
Inden vi drog afsted med Sara skulle Laika lige have dagens spor.  Sporet blev filmet så vi både nu men også senere kan se om der er nogle gennemgående træk måde at gøre tingene på mv.  Nå men Laika blev sat på spor og hold da op hun fik i den grad travlt,  Inden hun rigtig i gang skulle hun dog lige hilse på mig der var film operatøren. Laika kommer i gang og så går det flot derud af langt bedre end i går. Hun går så koncentreret på sporet at hun flere gange går over de godbidder som er lagt på sporet, Hun arbejder godt om koncentreret og helt klart går hun på det spor som er udlagt. Sporlængde er ca 30 m igen.


Laika holder siesta på gårdspladsen

01.07.10: Direkte hjem fra arbejde og hente Big Ben da der er lagt 2 træningsspor til ham a ca 260 m længe med 2 knæk hver.  Big Ben var bare op oplagt da han kom ud af bilen og vi ventede på stifinderen. Normalt har Big Ben lidt problemer med at starte op efter sporstart men ikke denne gang her. Han satte straks snuden ned i sårlejet og gik ud af sporet.  Det kune tydelig mærkes at sidste gang han sporede var et spor som i en sværhedsgrad han ikke har prøvet før og at det krævede koncentration at løse opgaven. Denne koncentration viste han også på dette spor her. og det var virkelig pote Han bare lige ovenpå sporet ag var ikke på noget tidspunkt i tvivl om hvor sporet gik hen. Også her var der terræn skift  iform af en temmelig dyb grøft. den passerede vi uden nogle problemer overhoved. Vi nåede hurtigt sportsut med udlagt dyreskin og den elskede kattemad.  En stolt knægt der gik med tilbage til bilen for at holde pause inden næste spor. De sidste par gange Big ben har gået spor er det tydeligt at mærke at nu begynder vi virkelig at arbejde sammen om at løse opgaven og endnu bedre der er mere koncentration på opgaven.  Efter en god kaffepause var det spor 2  tur.  Igen en opstart bedre en vanligt og et hundearbejde bedre end længe set dog ikke så koncentreret som første spor. Big Ben var ikke i tvivl om hvor sporet var men det var hans fører endnu engang blev det klart at hunden ved bedre end vi mennesker gør. Vi kom hurtigt til spor slut og igen en meget stolt  curly og ejer på vej hjem til dejlig grillmad i det fri. 

27.06.10: Laika 8 uger gammel og klar til at forlade sin fødehjem for at drage med til Møn og blive en del af Mønbanden. Det er bare så fantastisk at overtage en hvalp som er så vel stimuleret, socialiseret som de hvalpe er fra Pernille og kennel Brown Hunt. Inden vi takker af for denne gang kom  Kurt forbi med Zasco som er far til hvalpene. En rigtig dejlig han som hviler godt i sig selv og som er en rigtig dygtig hund på brugssiden. Selvfølgelig blev der lige taget nogle billeder af den skønne far. 
Turen hjem i bilen gik super godt  Laika faldt meget hurtigt til ro og sov det meste af vejen. Lige en undtagelse da hun opdagede det hvalpe mad som vi havde fået med som overgangsfoder. Denne opdagelse gav anledning til en masse underholdning for både Laika og Ida på bagsædet. Laika  klarede turen helt uden problemer og skulle først tisse da vi hjem og ud på gårdspladsen så kom det også i stride strømme. Introduktionen til alle de andre hunde sker over flere tempi da det kan være en voldsom oplevelse for sådan en lille pige. Det går super godt og hun bliver hurtigt accepteret dog med en lille undtagelse men det handler vist mest om start løbetid og lidt jalousi. Som altid kommer det på plads om nogle få dage..  Vi satser på at få taget nogle billeder i morgen som kan komme her på hjemmesiden. Der sker jo så meget fra uge til uge med udvikling mv.

26.06.10. Endelig kom dagen hvor vi dels skulle til curly's certifikatudstilling i Vildbjerg i forlængelse af verdensudstillingen og dels besøge Brown Hunt kennelen for i morgen at skulle overtage Brown Hunt's Basts som i daglig tale skal hedde Laika. Vi var så heldige at curly skulle dømme som 2. racen så vi kunne nøjes med at køre hjemmefra kl. 07.00 om morgenen. Bilen pakket Othello og Thula gjort klart til udstillingen og kursen blev sat til Vildbjerg Sportscenter. Efter godt 4 timers køsel ankom vi.  Rigtig mange curly var tilmeldt 24 i alt hvilke er helt uhørt her i Danmark. Vi må så desværre konstaterer at kun ganske få danske curlyer var tilmeldt kun 8  resten fra Finland, Norge, Holland og Georgien. Lisbeth Beck var dommer og skulle for første gang dømme så mange curlyer. Udstillingsområdet var et super område og man kan da kunne håbe på at dette område bliver benyttet en anden gang til DRK's udstillinger.  Rent placerings mæssigt for vores vedkommende kan vi kun være tilfredse da begge hunde og især Thula i den gang er gået i fæld.  Othello placeres som BIK. 3 med en super kritik og Thula fik en super flot kritik men  røg en præmie grad ned pga sin fældepels. Som altid er det super hyggeligt at møde andre curly folk. rigtigt sjovt var det at møde opdrætteren til vores stamfar til curlyerne, Oak's Tosi-Sisu. Sidst vi talte med Leeni var i 1998 på udstillingen i Finland. Da udstillingen for curly var vel overstået med alt hvad der dertil hører kørte vi ned til Pernille og Tommy for at overnatte inden vi i morgen skal overtage Laika og igen drage hjem til Møn. Da vi kom var Mette og Michael allerede ankommet. De skulle dels på workingtest om søndagen med deres lab også fra Brown Hunt og dels hente en af Laika's søstre. Vi havde en rigtig dejlig eftermiddag aften og nat med da vi alle kom meget sent i seng. Der er jo så meget at snakke om  i denne skønne hundeverden.

22.06.10: Endelig fik vi nogle af de super gode billeder fra Pernille Lillevang,  af vores kommende nye labrador Brown Hunt Basta som i daglig tale skal hedder Laika. Det er Laika som pryder forsiden og hun har i dag fået sin egen side som i øjeblikket rummer nogle super gode billeder. Klik her hvis du vil se vores nye lille super prinsesse som vi glæder os vildt meget til at skulle hente på søndag.

20.06.10: En rigtig spændende dag da vi skal over til kennel Brown Hunt for at endelig at skulle vælge hvilke af de 5 piger der skal flytte her til Møn og bo hos os. Alle hvalpekøberne var sat stævne hos Pernille Lillevang da hvalpene skulle hvalpetestes og efterfølgende fordeles. Rigtig hyggelig at møde de andre heldige som også skulle have et Silke barn.

02.06.10. Der er dømt en fridag i dag fra arbejdet og den skal bruges til noget godt. Vi skal nemlig til Hedensted hvor vores kommende Laika bor sammen med sine 4 andre søstre, deres mor, og selvfølgelig opdrætter Pernille Lillevang. Vejret var fantastisk især i Jylland da vi kom derover Sikke en modtagelse vi fik først af mor Silke og mormor Hermione  efterfulgt af Pernille. Vi har jo fulgt hvalpene lige fra de blev undfanget og til nu hvor de er 4 uger og 2 dage gamle, via Pernille's hjemmesiden http://www.brownhunt.dk . En helt fantastisk hjemmesiden. Nå men vi kom endelig over til hvalpegården. Hold da op siger jeg bare 5 små smukke sorte tøser kom os i møde den ene mere dejlig end den anden. Vi er 3 vælger og har selvfølgelig gjort os mange tanker og vurderinger ud fra alle de dejlige billeder vi har set Men vi må nok tilstå at uanset hvilke 3 hvalpe vi skal vælge imellem er det lige meget for de er bare så super gode søde alle sammen. Men bliver altså forelsket når man ser sådan nogle små guldklumper. Tillykke Pernille. du har virkelig lavet nogle super gode lab hvalpe som vi glæder os til at være en del af om kun 4 uger godt og vel. Vi hyggede os i flere timer i haven med hvalpene og alle de andre hunde som har recidens hos Browhunt og det var bestemt ikke kedeligt. Fuld af gode oplevelser og glæde over at vi skal være ejer af en Browhunt takke vi af for i dag og drog mod Møn igen  En dejlig fridag er vel overstået. Næste gang vi skal til Hedensted bliver den 21 juni hvor alle hvalpe skal igennem en hvalpetest som vi selvfølgelig gerne vil se og være med til sammen med de andre hvalpe køber.

30.05.10: Så blev det endelig søndag og forårets sidste B-prøve for vores vedkommende. Meget tidligt op for at køre til Nordsjælland til Esrumgård hvor prøven skulle afholdes. For ikke at Thula skulle kede sig i bilen i den lange ventetid var det naturligt at tage 2 af de andre hunde med nemlig Lady og Aske. Sikke et skønt område Da prøve var en stor prøve med rigtig mange hunde var de 3 klasser fordelt over et større område. Desværre måtte vi afmelde Othello fordi han er halt i sådan en grad at det ikke er rimeligt at starte på en åbenklasse. Kort efter vi var ankommet på Karl Erik og Stella med Minik, som er kuldbror til Thula. Sikke flot han efterhånden er blevet og hvor var det dejligt at der kom andre curly folk til prøven. Både Minik og Thula havde sene start nr så vi havde god til til at snakke og spise frokost mv. Endelig kom turen til Minik. Der var 3 dommer og 2 begynderklasser og Minik skulle op på bane 1 med Niels Lorentsen og iflg. Karl Erik kunne det godt ha gået meget bedre men ikke desto mindre fik Minik en 3. pr.  Da Thula 's tur kom blev vi mødt af en ualmindelig flink skytte som førte os ned til dommeren Walter Mygin. Første disciplin var en enkelt apportering på vand. Son vanlig skulle Thula lige anskue vandet og skulle overtales til at springe i hvilke hun endelig gjorde og ind kom fuglen og blev afleveret til hånd.  Næste disciplin var en enkeltmarkering på land. Thula var bestemt uopmærksom da fuglen blev kastet så hun markerede ikke nedfaldet særligt godt hvilket også betød at den fik vi ikke ind. ØV.  Så skulle vi gå fri ved fod til området hvor det frie søg lå. Det var bare en perfekt fri ved fod. SÅ kom problemerne Hun havde bestemt ikke løst til at gå frit søg og bedre blev det ikke da dommeren gik ud i terrænet Hun opførte sig som om det var allerførste gang hun gik frit søg. Det var bestemt ikke noget at råbe hurra for. En ting jeg nu er klar over og det er at Thula er ikke klar til begynderklasse B-prøver endnu Hun mangler prøve erfaring og rutine og så en smule mere modenhed. Heldigvis tilbyder DRK en masse C.prøver og working-test ud så den skal vi bestemt enytte os af i dette år her. Nå men tilbage til prøve. Da dommeren syntes at han havde set nok elendighed blev vi stoppet . Selvom Thula bestemt ikke viste det hun kan i disse discipliner gav Walter os en rigtig god og positiv og helt igennem rigtig kritik, så selvom Thula ikke gik som ønsket ja så gik vi glade fra prøven og retur til bilen for at sætte næsen hjem til hovedøen Møn. Da vi lukkede døren efter os i bilen åbnede himlen sine sluser og regnen kom og den kom.

29.05.10: Et skønt vejr giver jo anledning til endnu en dag i skoven med dels sportræning og apporterings træning. Først skulle der lægges 3 træningsspor til Sara. Det første spor på 151 m med et højre knæk igennem først almindelig bøgeskov så ud i et meget fugtigt område med en masse bregner igennem en masse nye tynde træer og spor slut.  Spor 2 på 220m startede også op i en åben bøgeskov ned mod et mindre sumpet område og igen op i en blandingsskov med flest bøgetræet og lidt gran. over et pløre hjulspor for at nå udlagt dyre skin og kattemad. Det sidste spor var 140 m igen meget åben bøgeskov efterfølgende tætte små træer og spor slut i en risbunke ved et stort træ. Sikke en forventnings glæde der strålede ud af Sara da hun kom ud af bilen og på vej mod første sporstart.  Hun startede op på sporet fuldstændig perfekt 100% koncentreret og fulgte sporet perfekt helt frem til spor slut og det gik så hurtigt at jeg som stifinder måtte tilbage af ruten for at fjerne de klemmer jeg ikke nåede at få med i farten. Det er så tydelig at se på Sara at hun virkelig profilerer af den form for træning af spor  korte spor med et knæk ikke svære ikke lette spor. Hun har fundet sin koncentration igen og lysten til at sporet på det schweiss som er udlagt og lysten til selv at finde tilbage på sporet når hun lige kom lidt af. I pausen mellem første og andet spor blev Thula lige præsenteret for 4 x enkeltmarkeringer hvor hovedinteressen var afleveringer og det var perfekt og så en lige udsending på en kanin også det gik super godt. En dejlig træning inden det bliver alvor i morgen på B-prøven. Så blev det Sara tur til spor 2 som var det længste spor. Her gik opstarten næsten lige så godt som første spor og hun var igen meget præcis og koncentreret i sit arbejde. Det bedste er næsten at Sara selv begyndte at søge ind på sporet igen når hun kom lige lovlig langt ud fra sporet dog aldrig så langt at der blev tale som tab. Her kom vi også hurtigt frem til dyret og kattemaden og stolt og glad var Sara.  Igen pause for Sara. Tiden blev igen brugt på træning denne gang Karla. Hun fik 2 enkelte markeringer en almindelig dobbeltmarkering og en dobbeltmarkering på linje og slut en enkelmarkering. Karla er bare sådan en dygtig hund og hun klarede alle apporteringerne til UG.  Endelig skulle Sara så på sidste spor som var det korteste og her kunne vi se at hendes koncentration begyndte at svigte lidt, Opstarten var lidt rodet men hun kom i gang og gik faktisk udmærket  derud af til første knæk som hun løste 100% perfekt.  Ved spor slut skulle Sara lige udrede hvor dyret lå men hun gjorde det fint og lagt bedre end hun har gjort tidligere. Alt i alt må de afsluttende bemærkninger være at det er tydeligt at se hvordan denne træningsform for Sara er helt perfekt det bedste er at nu begynder hun at vise mere klart når hun er på spor og ikke på sporet. Hun er begyndt at forstå når hun via linen bliver spurgt og hun er begyndt selv at søge tilbage når sporet ikke er lige ved. Næste gang er udfordringen kun et spor ca. 200 m med et knæk og selvfølgelig ikke for svært.  Alt i alt et super træningsdag og gøre klar til B-prøven i morgen i Nordsjælland.

28.05.10: Det er en stor dag i dag Sasa's Navarino, i daglig tale Ricko, fylder 11 år i dag.  Hvor er det mærkelig at tænke tilbage på kære Luna, vores første curly tæve og mor til Ricko, Rosella og Lille Ruth. Tænke tilbage på, at det er 11 år siden vi fik vores første curly hvalpe kuld. 11 år er hurtigt gået og det må siges, at de tre brune, som de blev kaldt, virkelig har gjort sig på på udstillinger i ind- og udland og på div prøver. Vi har stadig Ricko hos os og som vores kære ven Kim Bondo engang sagde. Ricko har tænkt sig at blive gammel. I kan godt regne med at have Ricko hos Jer i nogle år endnu og det er jo en rigtig dejlig tanke og viden at have. Ricko fødselsdag bliver selvfølgelig fejret på behørig vis for det er ikke hverdag en curly bliver 11 år. Et stort tillykke til Ricko med de 11 år.

Nå men det er fredag og der sportræningsdag for Big Ben da søndagen er reserveret til B-prøven i Nordsjælland med Thula.  Efter at fejring af Ricko's fødselsdag drog Ida ud og lagde spor til Big Ben. 3 timer gik. På vejen ud til sporet kom oplysningen Det blev til et langt spor og næsten endnu værre himlen trak sig sammen og det var tydeligt at se at snart ville der komme en gevaldig regnbyge. Big Ben glædede sig som et barn til jul ingen tvivl om det da vi gik mod sporstart for at gøre klar med sele, sporline mv. Han fik en super start og derud af det gik 100% på sporet. Vi var ikke gået langt før regnen kom og den kom Sikke en regnbyge vi fik. Nu blev det spændende og se om det fik en indflydelse på Big Bens arbejde. Vi kom til første knæk som blev løst ok og resten af sporet ligeså. Big Ben gik simpelthen et super spor og denne gang fik både han og jeg mulighed for at arbejde sammen for at finde spor retninger når der var knæk og hver gang fandt han retningen uden den store hjælp. Ved spor slut efter 620 m. fandt vi dyret og ikke mindst det vigtigste kattemaden som blev nydt i fulde drag. Hold da op hvor var vi våde da vi kom retur til bilen. Det sås tydeligt at Big Ben havde brugt sig på en god måde for han var træt Vi så ikke meget til ham resten af dagen.  En ting er sikkert Big Ben er en sporhund tænkt at han 6 år gammel starter sportræning om og allerede efter 6 måneder kan han gå spor over 600 m med flere knæk uden de store problemer. 

24.05.10: Så er pinseferie vel overstået og den er primært brugt til at træne hundene dels Sara og Big Ben i spor, Thula og Zoya i apporteringstræning da begge de 2 jo skal i begynderklassen Thula allerede søndag i næste uge. De sidste mange spor med Sara er gået mindre godt og vi har bestemt ikke været glade når vi kørte hjem efter sportræning. Men nu  er "knuden" løst efter at  en af vores hunde venner, Laika's opdrætter har læst vores nyheder, Hun er nemlig kommet med et godt trænings råd som hun bestemt syntes vi skulle prøve på Sara. det gjorde vi så for første gang i lørdags hvor jeg tog ud i skoven og lagde 2 x 150 m spor med kun et knæk og fuld kontrol på hvor sporet lå. Meninger er så at Sara skulle gå første spor hvilke gik Ok,  problemer med sporlægningen gjorde det lidt svære for Sara end ønsket, Nå men så i bilen og holde en pause på ca 215 til 20 min. Den pause brugte vi til at træne Thula i apporterings træning på vildt og det gik super godt. Der skal dog lige arbejdes lidt på afleveringerne især for mig som fører skal der arbejdes da mange dårlige vaner stadig hænger fast efter snart 22 års træning i disse discipliner. Nå men alt i alt god træning med Thula. Så blev det igen Sara's tur og næste spor gik væsentlig bedre for Sara. Det var vildt spændende og se hvordan Sara begyndte at koncentrerer sig mere og følge sporet mere  og ikke blive så ukoncentreret som hun har tildens til især når der er anden vildt fært området. Hun arbejder lagt bedre en længe set. Det var bare en super træningsdag og det bedste hunden var glade da vi kørte hjem.
I går Søndag var det så Big Ben's og Zoya tur til at blive trænet. Mens Ida lagde et spor til Big Ben som var 384 m. langt og 3 knæk. Mens hun lagde det gik jeg en tur med gamle Ricko i skoven for netop at se hvor vi også kan lægge spor  i fremtiden. Det var noget den gamle dreng nød at komme med i skoven. Vi så ikke meget mere til ham den dag. Nå men efter 3½ time skulle Big Ben så på sporet. Vi fik en dårlig opstart en opstart jeg aldrig har set ham gøre før så jeg valgte at starte ham helt forfra og bad ham om at koncentrere sig om anskuds stedet. Det hjælp Big Ben tog færten og fulgte sporet fint derud af og som vanlig fik vi lidt problemer med knækkene men ikke mere end vi fik ikke tab. Big ben gik et super spor og vi fandt dyret i fin stil og tid.  Var der nogle som var stolte Ja Big Ben var han viste godt han havde gjort et flot arbejde.  Så var det Zoya's tur Man kunne godt se at Zoya havde holdt en meget lang pause med apporterings træningen Ikke fordi hun ikke ville men hun havde lidt problemer med markeringerne men kom dog hurtigt efter det. Det er så skønt med både Zoya og Thula det er bare spontan opsamler på vildt også aldring spørgsmål om er det virkelig noget du syntes jeg skal tage i munden. Haps siger det og retur til mor.  Intet kan få en op i mental glæde som når ens hunde har gjort et flot stykke arbejde.
Så blev det i dag mandag og Sara skulle igen trænes Men i dag syntes vejrguderne bare at vi igen skulle have regn og regn så der herskede en del usikkerhed på om det overhoved kunne lade sig gøre. Da kl. blev 11.30 tog vi beslutningen selvom det stadig regnede Vi gør sku forsøget. Igen drog jeg ud som stifinder. Denne gang skulle der lægges 3 spor igen ca 150 m. lange.  Første sport blev på 246 m. m knæk til venstre. Spor 2, 209 m med knæk til  højre og endelig spor 3 blev 146 m. med knæk til venstre. da de 3 timer vat gået drog vi atter ud i skoven med bilen fuld af hunde denne gang med Sara, Thula og endelig Aske. Thula og Aske skulle trænes i pauserne. Pga sporerne beskaffenhed besluttede jeg at spor 2 skulle være det første spor. Hold da op en forandring der var at se på Sara allerede fra sporstart. Hun fandt hurtigt sporet derud af og de gange hun var lidt på afveje blev hun stoppet og fandt selv tilbage på sporet igen. Hun kom igennem især brombær krat og det løste hun til UG. Sikke en forandring der nu er at se med Sara. Dyret blev hurtigt fundet uden tab på noget tidspunkt.  Tid til pause for Sara og Thula skulle så lige have nogle markeringer og trænes i afleveringer.  Thula var bestemt ikke oplagt  hun gjorde det hun skulle men det kunne godt gøres bedre. Pause slut for Sara hun blev sat på spor 1 dvs  første lagt spor. Igen kun en ting at sige Sara gror i den grad med opgaven og hold da op hvor gik hun flot koncentreret og præcis. det bedste er næsten at ved den metode her lærer vi virkelig at læse Sara og både Sara og Ida lærer hinanden at kende i forhold til samarbejde. der sker virkelig noget nu. Dyret blev igen fundet til stor glæde for både fører og ikke mindst Sara. Sikke en stolt curly var vej ned til bilen for at holde pause 2.  Så blev det Askes tur som sædvanlig gjorde han bare alt helt perfekt. Han er bare så dygtig en hund  først en lige ud sending uden problemer.  Så et lille frit søg uden problemer og endelig 2 markeringer igen uden problemer.  Aske er bare noget særligt, og glad var han for også at få lov til at arbejde lidt for sin mor. Nu ble det spændende og se om Sara kunne klare det sidste spor eller om der ikke var mere strøm på batteriet. Det var der næste mere end tidligere. Hun startede perfekt op og så derud af lige til knæk til venstre Det tog hun også afsted igen mod dyret. Kun ganske få udskejelser som igen blev løst ved at Sara selv fandt tilbage på sporet og ja så var vi fremme og Sara havde igen fundet dyret og ikke mindst den berømte kattemad som hun elsker.  Tak Pernille for det super råd du har givet os med hensyn til hvordan vi skal træne Sara Ingen tvivl om at nu har vi metode til at få Sara til at forstå hvad det her handler om. Vi er bare så glade for at Sara igen er begyndt at gå super spor for vi ved jo at hun kan.
 

19.05.10: Som den aktive  besøgende på  hjemmesiden har nok konstateret at der ikke er sket ret meget siden den 15. maj. 2010 og det er egentlig også korrekt. Hvordan det det endte med Zoya og hendes drægtighed er beskrevet inden på Zoya's dagbog.  Det er en trist situation og det varer nok lidt tid inden vi kommer os ovenpå den triste måde at afslutte en ellers god drægtighedsperiode på. Vi kan nu begynde at koncentrerer os om Laika som flytter ind hos os når hun bliver 8 uger den 27. juni 2010.  Det glæder vi os jo selvfølgelig til helt vildt så hvalp i huset får vi da trods alt alligevel.

15.05.10: Der er stadig intet tegn på at Zoya har tænkt sig at føde hvilke efterhånden giver anledning til lidt bekymring. På den anden siden har hun det super fint er glad Hun er stor og dejlig så det kan jo være at det reelt først er i dag vi har 63. dagen. Det er jo det som altid er svært at beregne og vide når der bliver parret over flere dag i vores tilfælde 4 dage. Da fødsel er udsat endnu en tid ja så tager vi til Ramløse Thula og jeg for at se om kvalifikationsprøven kan komme på plads. Kaffe kakao mad Gl. Dansk blev pakket og kursen sat mod Nordsjælland hvor labrador afholdt kvalifikationsprøve. Vi havde nr. 21 så det var ok vi kunne møde lidt senere en almindelig mødetid. Skønt og tak for det.  Hold da op et regnvejr vi havde og det skulle vise sig at blive værre som dagen skred frem. Connie Svane var prøveleder og havde lavet en ganske fornuftig prøve. Lineføring og fri ved fod gik fint for alle hundene 28 hunde var tilmeldt kun 3 var efterfølgende afmeldt.  Det var med nogen spænding Thula blev hentet fra bilen. Der var et godt stykke at gå som blev brugt til dels luftning og lige en klarhed over at fuglen skal afleveres til hånd.  Med erindring om sidste uges C-prøve ved Bisserup var jeg noget nervøs for at hun igen skulle vise at hun intet viste om markeringsarbejde og især frit søg. Men mine bekymring blev gjort til skamme. Hun gik rigtig godt lineføring og fri ved fod. Så skulle vi ned til vandmarkering og det var bestemt en udfordring især for os mennesker Hold da op siger jeg bare med vand og pladder men intet holder os tilbage så vi kom ned til søen og Niels Lorentsen som var dommer forklarede hvordan fuglen ville falder osv. Fuglen faldt skuddet lød og Thula blev siddende lige så fint indtil hun fik lov at at gå afsted. Hun tog lige bestik af hvordan man nemmeste kommer ud til fuglen og plask hun på vandet hun svømmede fik fuglen og direkte ind til land igen. direkte hjem med aflevering til hånden. Allerede nu var jeg glad og turen havde ikke været forgæves da netop fremmed vand kan være lidt svært for hende endnu. Nå men retur over vand sump siv mv og heldigvis beholdte mosen hverken mig Thula hjælper eller dommeren så vi kom frem til landmarkeringen. Igen perfekt ro på post og direkte ud til den kastede and og retur. Denne gang var jeg ikke hurtig nok så vi fik et tab.  Så til frit søg hvor 3 fugle skal findes og det gik også godt især de 2 første fasaner kom hurtigt ind. Den tredje tog det lidt længere tid at finde men heldigvis kom hun med en fasan som blev afleveret til hånd.  Ja den var vis hjemme kvalifikationsprøven hvilke Niels bekræftede da kritik og en flot krus med en sort lab blev overrakt.  det var en god oplevelse dels at være til den prøve men også sammen med nogle søde retrieverfolk som dels var hjælper og andre deltager til prøven. Vi hyggede og gevaldigt midt i alt den regn. Inden vi kunne køre hjem kom de sidste udfordringer nemlig at skubbe biler fri fra den mark som vi parkere på Det blev til nogle biler som skulle have hjælp dog ikke os, vi kører jo i Opel så vi kunne selv.  Endnu en god dag i retriever regi blev afsluttet med rigtig gode nyheder fra vores spor ven Jes som havde super gode resultater med hjem fra Sverige 1x2 pr Elitespor (1000m 24 timer) i går  og 1 x 1 pr Elite spor i dag og den eneste ud af 4 hunde som fik første præmie.

14.05.10: Det er ikke altid lige let at være opdrætter Det må vi så sandelig erfarer med hensyn til hvornår vi egentlig skal have hvalpe. Praksis siger 63 dag fra første parring  temperaturen skal falde og så stige igen og så sker der noget inden for 24 timer. Sådan er det ikke åbenbart her. Zoya har ikke tænkt sig at føde i dag heller det er helt tydeligt. Så derfor kan vi ligeså godt træne sporhundene og Thula som forhåbentlig skal til kvalifikationsprøve i morgen i Nordsjælland. Først bliver der lagt sport til Sara ca. 400 m med 4 knæk meget tydelig afmærket så intet kan gå galt hverken for Sara eller for føreren. Da vi havde ventet i 3 timer blev Sara sat på sporet og starten gik som den plejer efter de første 10 til 15 m. bliver Sara ukoncentreret og får fært af andet end det hun skal nemlig schweiss. Denne gang kunne vi korrekse hende og få hende tilbage på sporet hurtigt. Da vi nåede første knæk kom der gang i sagerne og så gik hun faktisk rigtig godt resten af vejen og fandt hurtigt skinnet og ikke mindst kattemaden som er den store belønning. Da hun var færdig blev sporet til Big Ben lagt  dette var ca. 300 m med 3 knæk. terrænskift og denne gang igennem nogle medio store brændenælder hvilke han ikke har prøvet før. Igen vente 3 timer før han skulle på sporet. Thula skulle så også lige på generalprøve inden kvalifikationsprøven i morgen så hun kom  med ud i skoven da vi kørte derud med Big Ben. Hun fik 3 x enkeltmarkeringer  som blev løst nogenlunde og så et frit søg hvor 3 fugle skal findes hun fik 4 hjem på en ok facon. Hun var tydelig mærket af at dels vi var på ukendt område og endnu mere at Ida var hjælper med at kaste og lægge ud i frit søg.  Endelig var de 3 timer gået så Big Ben kunne komme på sporet og han kan bare det der især er han god starter så vi gik derud af til første knæk hvor så jeg, stifinderen lige havde glemt retningen. Det havde Big Ben ikke så han fik ret igen.  Han gik stille og rolig alle 3 knæk og rimelig pænt lige på sporet det meste af vejen ud til skinnet og glæden var stor hos Big Ben da hans elskede kattemad stod og ventede på ham. En super træning i dag med begge sporhundene hvor de fik løst opgaven på god og fornuftig vis og det var tydelig at mærke på dem begge at de havde gjort et godt stykke arbejde.  Zoya's dagbog er ikke opdateret idag da der intet nyt er under solen hvad angår hvalpe. Håber de snart kommer.

13.05.10: Ja det blev så ikke til hvalpe i dag selvom alt tegnede til det både  i går og her til morgen. Damen lader vente på sig så nu bliver det sikkert sådan at vi først skal føde lørdag dvs kvalifikationsprøven er nu i farezonen. Vi må se hvad der sker. det vigtigste er trods alt at få hvalpene ud i god behold.

12.05.10: Der er ikke kommet hvalpe endnu men de er helt sikkert på vej, Zoya's dagbog er opdateret.  Beslutningen om at melde fra C-prøven i Skjoldnæsholm blev en realitet da vi bestemt ikke kører fra vores tæve  som står for at føde. Papirerne er kommet til kvalifikationsprøven som Thula skal til på lørdag og hun skal op som nr. 21 det glæder vi os til. Det kunne være rart hvis den kom i hus inden vi skal på B-prøve ultimo maj måned. 

11.05.10: Zoya's dagbog opdateres i dag da tiden nærmer sig med hastige skridt til at vi skal have små curly hvalpe. Desværre har en ondsindet forkølelse ramt huset så en sygedag bliver hurtigt konverteret til at få gjort hvalperummet helt klar. Der tages temperatur på Zoya for at følge udviklingen. Joo det kunne godt blive natten til torsdag vi skal barsle.

08.05.10  Årets første C-prøve i dag. Vi tog  afsted mod Bisserup Stand med Othello i åbenklasse og Thula i begynderklassen. Othello havde start nr 2 og skulle på første hold hvilke ikke altid er en god ide med en hund som besidder så meget energi og stress som Othello gør. Ikke desto mindre drog Ida og Othello mod ventelinjen. der gik en rum tid inde de kom retur. Ikke med gode nyheder desværre blev Othello så stresset over situationen at han ikke nåede dirigeringen. I mellemtiden blev det så Thula's tur i begynderklassen. Nogle gange tænker man hvad gør jeg egentlig her Sådan tanker blev der gjort da Thula gik igang med sit markeringsarbejde dels på vand og land. det var ikke godt. En trøst er at også andre med uerfarende hunde havde problemer nogle flere end andre. Da Thula's hold var færdig med markeringsarbejder var det tid til frit søg.  et spinkel håb om at her måtte det da gå bedre blev hurtigt ændret til en beslutning om at stoppe det show. Det er bestemt ikke til gavn for hunden at fortsætte en prøve hvis man kan se at det bare ikke fungerer i dag. Så vi sagde pænt tak for i dag til dommeren.  det var bestemt ikke nogen god start vi havde på dette års markprøver men vi har også ligge stille siden oktober hvor vi var på Bornholm så det kan vel egentlig godt forstås at vi lige skal finde melodien igen. Intet er skidt uden det er godt for noget. Vi kunne komme tidligt hjem i dag men for inde lige hilse på alle de dejlige retriever venner vi har som vi ikke har set i hele vinteren. De hunde som ikke kom med i dag var rigtig glade for at vi kom tidligt hjem og kunne så være noget for dem.   Zoya's dagbog er opdateret

04.05.10: Så er vi gået i skarp træningslejr hvad angår markprøvehundene Othello og Thula da vi har erfaret at vi faktisk skal på årets første C. prøve allerede på Lørdag og igen måske på torsdag næste uge, med mindre det behager Zoya at skulle nedkomme onsdag eller torsdag. Og endelig skal Thula på kvalifikationsprøve søndag næste uge. det bliver bestemt en travl uge fjorten dagen som venter os. Det mest spændende er unægtelig de kommende curly hvalpe, tiden nærmer sig med hastige skridt.  Zoya's dagbog er opdateret i dag.

03.05.10: Så er Ida's nye sporhund født Hun kom til verden i går og har det super fint. Så om 8 uger fra nu  flytter der et nyt familiemedlem ind her på Møn og det kan siges med garanti at sportræningen starter umiddelbart herefter. Jo før jo bedre.  Men inden da om ca. 1½ uge skulle vi gerne få nogle små curly hvalpe desværre er Zoya ikke så tyk som vi gerne ville have hende så det kunne tyde på at vi ikke får så mange små babyer denne gang.

01.05.10: Første dag i maj måned og hvilke et skønt vejr vi har i dag her på Møn. Det benyttede vi os så til at lægge et træningsspor til både Sara og til Big Ben. Vi må nok sande at lægge spor uden at sætte afmærkninger er en ganske svær opgave men vi kan lige så godt træne det for når vi er er til prøve ja så er der ingen markeringer.  Da Sara de sidste par spor egentlig ikke har gået så godt som hun burde blev vi enige om at gå til bage i træningen og kun lægge en spor ligeud med en eller 2 meget bløde buer. Sporlængde ca. 200 m. Og Big Ben skal have udfordringer så han skulle have et spor med knæk både til højre og til venstre.  Sikke en underskov der mødte os  Fuld af anemoner og de dejligste udsprungne bøgetræer  Hvor er Danmark dog dejlig sådan en 1. maj dag.
Da sporerne havde ligge lidt over 3 timer ja så måtte vi jo i gang. Sara skulle først på. Vi er jo godt klar over at vi som fører har en stor indflydelse på hvordan hundene løser opgaven så i dag. For at vi kan gøre det bedre blev vi enige om at optage hinanden på video så vi med egne øjne kan se hvad der sker og ikke sker når vi går bag ved hunden. Sara blev sat på sit spor og det gik så godt derud af lige indtil første bløde bue med svingning til højre. Her mente Sara at sporet fortsatte lige ud og så hun fik et tab. Sara blev sat på sporet igen og så tog hun sig sammen og af sted det gik derud af helt frem til næste svingning mod venstre. Det gik fint og hun satte kursen direkte mod det udlagte skin og belønningen Kattemaden.  Sara gik godt i dag men vi har dog en mistanke om at hun også går på stifinders fært og ikke kun blodsporet. Dette skal vi ha løst da hun så får problemerne når det er fremme stifinder som har lagt sporet. Så blev det Big Ben's tur. Allerede fra start fik vi problemer Vi måtte starte forfra op til flere gang før vi kom på rette vej. Og de problemer vi havde fra starten gik igen på næsten hele sporet. det var bestemt ikke Big bens's dag i dag Godt det ikke var en prøve vi har på. Men det bedste er at når det går galt ja så er det her vi som fører lærer en masse om hvad man skal og ikke skal. Vi kæmpede og igennem men da vi kom til 4. og sidste knæk begyndte det så at gå bedre og endelig kom vi på rette vej og fandt til sidst det udlagte skin og igen belønningen kattemaden. Pu ha det var godt nok svært i dag men heldigvis kom vi frem til målet.  Godt vi i dag tog video af dagens oplevelser her kunne vi virkelig se hvad vi gjorde galt og hvad vi skulle ha gjort. Så blev vi så meget klogere.

25.04.10. Endelig kom dagen vi har vente så spændt på i rigtig lang tid ja faktisk siden januar måned hvor vi fik besked om at der vil blive afholdt DKK Schweiss prøve ved Vintersbølle skov. Vi har gjort hvad vi kunne for at forberede os og hundene på bedste vis nu må vi så se om det var det rigtige at gøre.  Prøve blev afholdt ved udskænkshuset bag ved Nyråd et meget idyllisk sted som vis kun de lokale kender. Der var tilmeldt 6 hunde til 400m/ 3 timer bl.a. Sara og Big Ben og vores sporholdskammarat  Hanne med Minka. På det længere spor 400m/ 20 var der tilmeldt 3 hunde bl.a. vores træner Jes Nielsen med skønne Tikka. For første gang i DRK's historie var alle 6 retriever repræsenteret som deltager på prøven.
Heldigvis kom vi på samme hold og efter lodtrækning skulle Sara fik spor 2, Big Ben fik spor 3 endelig skulle Minka på spor 4. At være på sporprøve er jo noget helt andet end at være på markprøve. Hele kulturen er anderledes både hvad angår måden at afvikle hele prøven på og ikke mindst blandt deltagerne. Sikke en ydmyghed man møde blandt deltagerne ikke noget med at nogen syntes de er bedre end andre selvom de er på helt andre niveauer. Tvært imod. Alle vil gerne dele ud af deres erfaring og hjælp med gode råd og bare få en god sporsnak med folk man måde kender og slet ikke kender. Et miljø som bestemt passer super godt ind i de tanker vi har omkring det at være sammen med sine hunde og andre hundefolk som har samme interesse. Da vores dommer Leif S Nielsen drog af sted med første par til spor 1 sammen med hornblæser Ole Hansen og stifinder Jes Nielsen begyndte nerverne at melde deres ankomst. det blev ikke mindre da vi efter meget kort tid kunne føre hornblæseren blæse dyres død hvilke betyder at hund/ fører var nået målet og fandt det udlagte dyr. En meget højtidelig tradition man får helt tårer i øjnene når denne smukke melodi lyder i den næsten udsprungne bøgeskov.


Sara kaldes frem til anskuds sted for at påbegynde sit spor efter at dommeren har vist hvor dyres blev skudt.

Så blev det Sara's tur og starten gik fint anskuds stedet blev anvist og retning vist og så var det op til Sara at finde frem til dyret. De første 100 m gik godt. Dog kunne det tydeligt ses at Sara var noget stresset men de kom ud til 1' knæk uden de store problemer. Men så kom problemerne, hvilke er meget naturligt især på de første spor prøver. Fører og hund arbejder og arbejder uden held og til sidst valgte føreren at stoppe, da meningen med at gå til prøve ikke er at nedbryde sin hund men tværtimod. Det var en meget klog beslutning så desværre kunne Sara så ikke præmierer. Men en ting er sikkert der er en masse der kan træner videre på og dommeren gav en masse god konstruktiv kritik både til fører og hund.  Næste hund var så Big Ben og han var bestemt klar til at komme i gang. Hold da op hvor var han glad da han kom ud af bilen og han havde dårlig tid til at vente på at få sit arbejdstøj på han ville bare i gang.  Igen blev anskuds sted  anvist med retning ligeud og lige ud gik det ca. 100 m som det skal første knæk blev løst på fornem vis  hvor han lige går ud og ringer rundt finder retning mod venstre og så af sted igen mod næste knæk og her går det så galt. Bedst som det går derud af anråber Dommeren os med besked om at der er tab. Ærgerligt men sådan er det  Vi kommer tilbage på sporet holder lige en pause med en tår vand og så af sted igen i rigtig retning. Ingen tvivl om at Big Ben hurtigt fik fornemmelsen af hvor dyret var da vi nærmerede os og så var vi der. Man bliver altså glad når man når målet og glæden bliver ikke mindre, når hornblæseren igen sætter sit horn for munden og blæser "Dyrets død" på en meget smuk måde.


Big Ben er fremme ved det udlagte skin som symboliserer et dyr Målet er nået.

Dommeren gav en god og konstruktiv kritik og igen som en god tradition blev der overrakt 2 bøgegrene til føreren som bevis på at dyret blev fundet.  På vej tilbage til bilen var det tydeligt at se på Big Ben at han havde gjort et godt stykke arbejde  han var stolt.  Nu skulle vi så vente til slut parolen som blev brugt til dels at følge Hanne med Minka og Jes med Tikka.  Altid så spændende og lærerigt at gå bag efter et sporhold.  Da alle var færdig skulle frokosten indtages i det grønne Sikke vi fik snakket hunde og sporarbejde med. Alle havde en masse at fortælle netop lige omkring deres spor.  En super dejlig dag afsluttede med en meget smuk slutparole med hornblæserne på arbejde og nej hvor lød det god og igen måtte der knibes en tårer. Dommerne afgav deres kritik på alle hunde/ fører præmier blev givet og så til sidst  lød det fra jagthornene "jagt forbi".


Dommer: Leif S Nielsen og Peter Larsen,         Jagthornblæser: Svend Erik Nielsen og Ole Hansen.         Prøveleder: Johnny Bastian.

 

20.04.10. 6 uger er gået siden første parring og det kan ses på Zoya, se mere på hendes dagbog under hvalpekurven.

17.04.10: Så blev det Big Ben's tur til at gå sit sidste spor inden vi skal til sporprøve på søndag. Den første prøve for os her i Danmark.  Sporet som var udlagt var ukendt både af hund og fører og det må siges at det var ikke nogen nem opgave bl.a. fordi vinden spillede pus med os. Efter en del arbejde fandt vi dog frem til dyret og ikke mindst kattemaden  som virkelig er gevinsten for Big Ben. En overordnede vurdering af hans præstation var den helt OK og nej hvor vi lærte meget i dag og det gælder både hund, fører og stifinder. Dagen er også gået med begynderklasse træning for Thula som fra i dag af er flyttet til Ndr. Vedby Grusgrav.  En stiv kuling direkte ind fra vest. Vi var 11  i dag og øvelserne var vandarbejde som gik helt utrolig godt for Thula, så et par enkeltmarkeringer og endelig et fritsøg alt sammen på vildt. Thula's arbejde var helt fint. Endelig kom både Sara og Othello også under behandling og der blev trænet på vildt netop for at vænne Sara til vildt. Det gik super godt med begge hunde. Dejligt at side om aftenen for an flimmerkassen og ens hunde ligger roligt hen fordi de er velstimuleret.

16.04.10: Sara på sporet i dag. Første gang siden Sverige og det gik godt Men stadig kan det være svært at læse hende så det er godt nok vigtigt at der er 100% sikkerhed på hvor sporet ligger men ikke desto mindre gik det godt Sara var super glad for igen at gå spor igen, så hun får brugt sit hovoed.

15.04.10: Nu er vi helt sikre Zoya er drægtig, alle de tydelig tegn er tilstede Hun lægger sig ud. Hendes dievorter er begyndt at udvikle sig og endelig det mest sikre tegn. Der er begyndt at komme klart slim fra skeden som virkelig er en sikker indikator på at hun er drægtig.  Denne gang vil vi forsøge at føre en dagbog over resten af Zoya drægtighed og når hvalpene bliver født deres udvikling, deres liv mv.  for slet ikke at tale om masser af billeder. Dagbogen findes ved at gå ind i hvalpekurven. Her vil der være link til dagbogen.

09.04.10: Så er tilmeldingerne til årets først markprøver sendt Vi lægger ud med 2 x C-prøve begynderklasse med Thula inden det for alvor gælder den 22 maj i Nordsjælland hvor hun skal i begynderklassen for første gang.  Ferie er ved at være slut for denne gang med det har vel nok været en søn ferie. der er nu gået næsten en ugen siden vi er kommet hjem fra Sverige og vi snakker stadig væk om de gode og spændende oplevelser vi havde der. I næste weekend drager vi til Gisselfeld for at se DM i vildspor hvilke bliver interessant og se virkelig dygtige hunde og deres fører. Ugen efter ja så er det alvor. Så skal vi selv i ilden til prøve 400m/3 timer.

 

01.04.10: Så kom dagen endelig hvor vi pakkede bilen med 2 hunde, Sara og Big Ben og det grej vi skulle bruge til 3 dage med sporprøver og træning mv. Kursen blev sat mod Kosta i Sverige. Forventningen og spændingen helt i top både hos os og hundene. Efter godt 4½ times kørsel ankom vi til Kosta Elgpark hvor vi skulle mødes, Vi blev indkvarteret i nogle dejlige rum som tidligere er blevet brugt til de svenske soldater når de var i tjeneste. Der var så mange værelser at vi kunne få et til hver.  Hele området er på 43 hektar, en militærbase både med flyveplads og skydebaner og masser af skøn svensk natur. Vi var 20 mennesker hvoraf de 2 var dommer og schweiss træner og endelig  14 hunde som mere eller mindre skulle til prøver lige fra anlægsprøver til Elitesporsprøver. Heldigvis nåede vi at komme med ud om eftermiddagen og se Jes og Tikka gå åbenklasse spor 600m / 20 timer  og det var meget interessant fordi vi jo ikke er helt vant til de svenske prøver. det er tydeligt at se at Tikka er træt men hun har også om formiddagen gået anlægsprøven til UG. Færtforholdende var meget svære pga dels høj vind og vegetationen som var meget tør lyn, lav og masser af små grantræer.  De kom igennem og fik en 3. pr.  Der skal 3 x 1. pr til hvoraf den ene skal være på ordinare prøve for at blive svensk vildtspor champion.


Næsten alle samlet foran det gule hus, inden det går løs med eftermiddagens prøver og træning.

 


Udsigten fra vores værelse i Kosta

02.04.10: Efter en god nattesøvn, dog ikke for Sara, var vi tidlig oppe for at nyde den svenske morgen som i dag var kold og lidt frost Vi fik set os omkring da vi luftede hundene og ikke mindst hørt en masse spændende fugle og dyrer lyde som vi slet ikke kender her hjemme. Bl.a. hørte vi hvordan Urfugle kockene gjorde sig til overfor hinanden, desværre kunne vi ikke nå ud og se dem selvom det ikke var så langt væk. En helt fantastisk sang havde de så en ting er sikkert Næste gang vi kommer til Kosta skal vi ud om morgenen og se dem stå op og gøre sig til overfor hinanden.  Nå men i dag skulle vi så ud dels til anlægsprøve med Big Ben og Sara men forinden da skulle vi alle sammen ud og lægge spor til et caravane spor som var på ca. 4 km i alt. Over stok og sten igennem skov vand i store mængder og områder med lyng gik vi alle i en lang række med forreste mand som lagde blod.  Meningen er så at når blodet har ligget i X antal timer her 4 ti 5 timer skal alle hunde og fører på turen igen hvor første hund starter med at gå sport ca..100 til 200m. så stoppes den og næste kommer på. Første hund går bagerst i rækken og sådan fortsætter dette indtil alle hunde har været igennem og så forfra indtil sporet slutter med en stjerne 11 grene ud og forende af hver enkelt ligger der så en klov eller et vildsvinefod.  En ting her er vigtigt caravanespor må højeste trænes 2 gange om året da det er meget krævende for hundene. Meningen er at hundene skal blive mere fokuseret på at gå sporet og mere hug på sporet hvilke også viste sig at være tilfældet da hundene kom på 2. gang. Mens caravane sporet lå over gik vi andre så til prøver dels anlægsprøver og åbenklasseprøver. Fra vores trænngshold her i vinter var vi 3 af sted og alle 3 skulle selvfølgelig til prøve.  Vi havde hørt for dem som var oppe dagen i forvejen at sporerne lå i et meget vandigt område med masser af vand små og store tuer og kanaler for slet ikke at snakke om frisk fært fra Elge. Vi var noget spændte på at se hvordan det skulle gå. Anlægsprøven i Sverige adskiller sig noget fra den danske 400m/3 timer. Dels på længe og varighed. Anlægsprøven er 600m / og 4 til 6 timer gammel. Der er 4 knæk på og periodevis ingen drypfært kun fært fra det ben som er på slæb sammen med blodudlægningen.  Nå men Big Ben skulle først på og vi var heldige da vores sport lå i inde i skoven. Big Ben finder hurtigt ud af retningen fra anskuds stedet og af sted går det lige ud til 1. knæk hvor han lige ringer rundt engang også af sted igen mod næste knæk som han tager direkte. Knæk 3 skal han også lige ringe en omgang men finder hurtigt sporet og knæk 4 uden problemer Snart er vi ved " det døde" dyr dvs. en klov fra et stykke råvildt og glæden var stor.  Dommeren kommentar var Bestået og på kritikken var der slet ingen anmærkninger og Big Ben blev rost for sit meget dygtige arbejde.  Nu kom overvejelsen så om vi skulle forsøge os med åbenklasse næste dag hvilke i første omgang var på tale. Forinden da skulle Hanne op med Minka og det gik bare så godt lige indtil 4 knæk hvor Minka gik helt af sporet for at søge frisk fært op så hun bestod desværre ikke denne gang. Til sidst blev det Sara's tur og hun skulle ligesom Minka ud i det område med vand og masser af frisk fært fra elge og vildsvin . Sara er tydelig præget af den lange køretur og at hun ikke har sovet om natten men ikke desto mindre kom hun godt i gang fra anskuds stedet og lige ud til første knæk til venstre. Sara fanger vinden og følger sporet nogle meter fra selve sporet som yder med ligger i niveau oppe og det går også fint ind hund kommer ind i læ og selvfølgelig mister færden. Hun fanger sporet igen og kommer op i niveau med sporet men så går det desværre galt da Sara ikke kan udrede sporet hvilke skyldes at hun faktisk går baglæns på sporet til sidst. Både Sara og fører kæmper en kamp for at finde den rette vej frem på sporet men uden hel.  Dommeren stopper bedømmelsen og sporet afsluttes som en træning spor hvilke betyder at Sara bliver sat på sporet ca. 5 m før slut så Sara afslutter med en succes. Det var tydeligt både at se og mærke på Sara at hun var gennem træt så det er helt forståeligt at hun får problemer med sit spor Det vigtigste er at hun arbejdede og arbejdede godt for at løse opgaven.  Efter frokost skulle alle så ud og gå det berømte caravane spor. Vi valgte med Big Ben og Sara ikke at gå med da planen var at Big Ben næste dag skal på åbenklasse spor og Sara fordi hun er så træt. Vi tager hjem til basen og her får både hunde og vi mulighed for at hvile os efter en lang og spændende dag.  Efter aftensmaden blev der givet fælles kritik til alle hunde som havde været i aktion både på prøverne og på caravane sporet.  En meget lærerig oplevelse for os som er meget nye i den her del af hundearbejdet.  Ligesom i går kom vi meget sent i seng da vi jo lige skulle snakke og diskuterer dagens begivenheder over et glas rødvin mv.

03.04.10: Igen tidligt oppe for at lufte hundene og nyde den skønne svenske morgen natur. I løbet af natten blev beslutningen om at Big Ben skulle startes i åbenklasse ændret til ikke at starte da både fører og hund ikke har erfaring nok på disse spor. Vi ville hellere med ud med de andre til skydebanen, som var et enormt område,  og  lægge træning spor til vores hunde.  Vi skulle, 2 og 2 arbejde sammen om at lægge spor til hver hund, lige ud ca. 100 til 150 m op til skovkanten  herefter ca. 100 m hvorefter et knæk og så 50 til 100 m inden slut.  Alle skulle dette igennem også dem som efterhånden kom retur fra prøverne. Som alle ved der kendskab til sporarbejde skal sporerne ligge og vente i nogle timer inden færten har sat sig. Tiden blev brugt til teori og almindelig hyggesnak.  Da vi havde ventet i ca 1½ time kom de første hunde på sporerne. Dem som skulle til prøve kom først på.  Her fik Sara virkelig et come back Hold da op hvor gik hun godt helt perfekt ligeud og knæk og så frem til mål. Flot flot flot. og god ros fra træneren.  Da tiden løb hurtigere end godt, og trænerens mening om at Big Ben kunne vente til senere på dagen kørte vi først tilbage til basen for at spise frokost og tage billeder af hele holdet og herefter ud til området hvor de 3 anlægsprøver var lagt.  Sara skulle først på. Denne gang var sporet lagt i åben skov  og allerede fra starten kunne det ses at Sara ikke var til spor nu. Efter ca. 50 m kommer første knæk og det går desværre galt her da Sara ikke fanger knækket og desværre får tab hvilke er ensbetydende med ikke bestået. Det gode er så at dommeren bruger resten af sporet til et træning spor hvor han går sammen med fører og hund og giver råd og vejledning i at få Sara til at forstå at hun skal følge sporet som hun i øvrigt helt ved hvor er og ikke gå på egen hånd. Det var guld værd den hjælp og støtte der blev givet og det er klart noget vi skal hjem og arbejde videre med.   Da alle var færdige med at få prøve kørte vi retur til skydebanen så Big Ben kunne gå sit træningsspor.  Nu er klokken efterhånden bliver 16.30 hvilke betyder at sporet har ligget i over 6 timer.  Big Ben kommer lige ud af bilen få sit arbejdstøj på og sættes på sporet og han fanger straks retningen. Området er meget tørt og fyldt med masser af tør lyng dette generer tilsyneladende ikke Big Ben han går lige frem til knækket. desværre stoler hans fører ikke helt på ham fordi hun tror hun kender sporet, og det gjorde hun så ikke Big Ben havde ret og vi kommer frem til målet uden problemer.  Glæden er stor ved at finde den klov som er lagt så glad at Big Ben syntes den skal fortæres.   Klokken er mange så nu er tiden inde til at vi skal vende næsen hjemad så retur til basen for at pakke sammen og så afsted mod Møn. 5 timers kørsel og vi er hjemme. Hold da op hvor er vi trætte så sengen kalder hurtigt på en.  Hjemmefronten er er helt i top da vores kære mor som sædvanlig har passet den flok som måtte blive hjemme. En ting er sikker Når der igen til næste år måske endda i påsken igen afholdes træningsdage i Kosta ja så skal vi med igen og denne gang  bliver vi der helt til slut da mange af de andre skulle blive der helt til mandag.


28.03.10: Sidste sportræning her hjemme inden vi drager af til Sverige med Sara og Big Ben.  Vi mødtes igen i Ndr. Vedby grusgrav og i dag var det Jes som var chef træner. Ud over os kom Christina med sine 2 flatter.  Jes havde selvfølgelig Tikka med og vi fik hurtigt aftalt hvordan vi skulle lægge spor og til hvem. Vi  skulle lægge sporet til Tikka, Jes lagde sporerne til Sara og Big Ben. Både Jes og vi vidste intet om sporet som blev lagt  udover vi fik anvist anskudts stedet.  Christina var med ude og lægge sporet til sine hunde sammen med Jes. Da hendes hunde ikke er så langt i træningen som vores.  I ventetiden indtil sporerne fik den alder de skulle ha. 3 tl 3½ timer gamle gik snakken og selvfølgelig på sporarbejde  tips og trick og ikke mindst gik snakke på den forestående tur til Sverige men også på den prøve vi har tilmeldt til den 25. 4 I Vintersbølle skov.  Christina gik først med sine 2 drenge og det gik super godt taget i betragtning at både Christina og hunden ikke er så rutineret.  Så skulle Jes ud på sit spor med Tikka og nej hvor var det lærerig at se hvordan Tikka arbejde og hvordan Jes måtte stole på sin hund men ikke desto mindre nåede de målet  og Tikka blev som vanlig glad og skinnet fik en ordentlig omgang.  Så blev det Sara's tur. desværre fik hun en knapt så god start som selvfølgelig påvirkede hendes arbejde lige i begyndelse men hun fik arbejdet sig varm og i gang og hun arbejdede sig stille og rolig frem til målet Sjovt hun gik allerbedst på de sidste 100 m.  Som rosinen i pølseenden blev det Big Ben's tur og han fandt hurtigt sporet og gik direkte på sporet  med knæk og masser af terrænskift. På det sidste  stykke fik vi problemer hvilke skyldes vanskelig vindforhold og manglende fører rutine og lidt dril fra stifinderen hvilke var meningen for netop at træne i at lære at stole på hunden og ikke på noget andet.  Big Ben nåede målet dog med lidt hjælp til sidst da han begynde at tabe koncentrationen.  Som afsluttende kritik fra Jes til både Sara og Big Ben var at de begge havde løst opgave rigtig flot og de begge var ført med god hjælp og støtte så glade var vi. Især fordi sporerne var helt ukendte. Fremmed person havde lagt sporerne og der var ingen afmærkninger overhoved.  Ingen tvivl om at vi skal forsøge anlægsprøven i Sverige fredag når vi lige er landet torsdag. 

hvis du har lyst til at se alle vores billeder fra træningsturen så klik på dette link:

 

     Tikka og Jes lige efter 2. knæk                              Sara og Ida godt på vej ud af sporet.                              Big Ben lige på starten af sit spor.

27.03.10: Thula til overgangstræning på Ida Lund hvor der primært blev trænet ro på post, enkeltmarkering og frit søg.  Thula er en meget urutineret hund som kun er trænet meget lidt i forhold til hvad vi ellers plejer at gøre med vores markprøvehunde. Men det må siges her. HOLD da op et talent hun har. Hun er super markør, har en utrolig ro og overblik og hun fokuserer helt vildt på det som bliver kastet. Også det som bliver kastet til de andre hunde men selvom hun gerne vil af sted og hente dummyen ja så bliver hun siddende stille og rolig.  Det frie søg skal vi lige træne lidt mere på  Hun mangler lige at stole lidt mere på sig selv men hun kom helt ud i bunden af søget og fik alle 5 dummyer hjem.  Vi kan vist godt melde til begynderklassen i Nordsjælland ultimo maj måned.

26.03.10; Så blev det endelig forår. dagen er varm og solrig og forårstegnene myldre frem allevegne. Gæssene er kommet til søen det samme er alle de andre ændre som yngler her hvert år. Travlheden er stor.  Intet er så skønt som når foråret kommer og glemt er vinterens lange kamp mod snemasserne.

       

21.03.10: Hurra nu har vi hundepasser på plads til påsken så vi også kan komme med til Sverige og træne spor og komme på sporprøver. Tænk vi skal være sammen med spor vennerne i 3 dage hvor det udelukkende handler om at gå spor med sin hund. Sjovt bliver det også da der kommer 2 curlyer mere med på turen Den ene er datter af vores Ricko, Sasa's Navarino, det bliver bare super spændende.

14.03.10: Endelig skal vi igen mødes for sportræning sammen med træningsholdet efter en lang pause pga. sneen. Vi mødes i Ndr Vedby Grusgrav og der lægges nogle forholdsvis nemme spor til at varme året op med men nu er det slut med hjælpe markeringer og kendskab til sporet.  Nu er det helt op til os at få læst hundene og stole på at de har styr på sagerne. Og det har de begge to.  Det går faktisk rigtig godt taget i betragtning at vi har holdt en længere pause og at sporerne var ukendte og uden markeringer.  Til sidst går snakke igen med turen til Sverige i påsken og det river godt nok i lysten til at tage med. Vi må altså gøre en indsats for at få de andre hunde passet.

Vi træner lige et spor i skoven på godt 300 m  3 timer gammelt.

 

13.03.10: Zoya hjemme igen efter besøg i Randers hos Lino og 4 gode parringer fik hun så nu er det bare at håber det bedste. Zoya er glad for at være hjemme igen Ude godt hjemme bedst.

10.03.10: Waterloo’s Dancing Queen lod sig parre i dag med Moselund’s Lino nu håber vi på at vi kan få parret dem et par gange mere inden hun lukker ned igen.  Jeg lader hende blive hos Sten og Elsebeth for netop at hun kan blive parret nogle flere gange.  Nu håber vi bare det lykkes denne gang.

08.03.10: Zoya til øjenlysning da hun skal parres, Diagnosen Ingen anmærkninger.  Det er nu smart det nye system hvor det hele kører elektronisk via DKK og DKK hundeweb.

07.03.10: Årets første udstilling hvor Othello og Sara var tilmeldt henholdsvis i brugshunde- og åbenklasse. Desværre også her var der ganske få curlyer tilmeldt faktisk kun en foruden vores egne 2. Dommeren Birgitte Jørgensen skulle dømme racen for første gang.  Ingen tvivl om at det nu er sjovere når der er flere curlyer tilmeldte men alligevel fik vi en god dag. Othello fik titlen DKCH. Så nu kan han fremover udstilles i champions klassen  Sara vandt racen og blev BIS 5. 

06.03.10: Endelig starter begynderklasse træningen op igen på Falster efter en lang og kold vinter. Da Zoya er blevet løbsk og ikke kan deltage i den træning er det godt at have en anden som også trænger til træning nemlig Thula.  Det er spændende og se hvor meget ”damen” kan huske da hun slet ikke er rørt rent træningsmæssigt siden vi var på C-prøve i efteråret. Men jeg skal da lige love for at hun kunne huske hvad det handlere om Hun var bare så dygtig og stoltheden kender ingen grænser efterfølgende Det bliver rigtig spændende når hun skal på den første B-begynderklasse prøve i maj måned.

 

Hvis du har lyst til at læse mere omkring vores liv med vores dejlige hunde fra de år  der er gået siden 2000 skal du klikke neden for i den tidsperiode som du har lyst til at læse om.

Kennel Sasa i perioden 2008 til 2009

Kennel Sasa i perioden 2005 til 2007

Kennel Sasa i perioden 2000 til 2004