NYHEDER

2009

22.12.09 Nu er det blevet vinter og vi er sneet inde for første gang i denne vinter givet vis ikke den sidste. En ting er sikkert Hundene syntes det er mægtigt sjovt at lege i sneen og rigtig bolter sig  i det bløde lag.

06.12.09: Året sidste store begivenhed DRK’s juleudstilling Altid en udstilling vi ser frem til og som forberedes ud i mindste detalje.  I år var skulle vi i store ring for at blive hyldet for opnåelse af klubchampionat både Othello og Sara som begge fik deres sidste klubcertifikater i år.  Thula var tilmeldt og ikke mindst Lumberjack ( Simon ) også tilmeldt i hvalpeklassen. Det var så dejligt at se Simon igen og nej hvor havde Søren trænet med dyret og han var klippet så fint. Det er nu noget særligt når ens opdræt går i ringen bliver fremført så flot og opnår en flot kritik og bedste placering og så til sidst i BIS hvalp konkurrencen bliver BIS 4 hvalp.  Man bliver altså stolt over sit opdræt.

Nå men så blev det de voksnes tur og det gik ganske godt og nok lidt overraskende at Thula blev BIR med klubcertifikat nr 2. Desværre var der ikke mødt mange curly folk op. Men os der var der havde en hyggelig dag sammen

 

31.10.09: Vi må desværre konstaterer at vi alligevel ikke får curly hvalpe. Hvad der er sket undervejs i drægtigheden vides ikke  men ærgerligt er det.

11.10.09: Så blev det markprøvedag og tidligt af sted til prøveområdet da vi jo ved af erfaring at det kan knibe med god parkering.  Othello og Charlie begge tilmeldt i åbenklasse . For Othello’s vedkommende var det ikke nogen god oplevelse hverken for hund og fører Det gik straks bedre for Charlie som kom igennem prøven  på en fornuftig måde.  På vejen hjem blev det som vanlig besluttet at vi skal da til Bornholm igen til næste år og denne gang også om sommeren hvor der måske vil blive afholdt 2 markprøver på en weekend.

10.10.09: Endenlig er vi på Bornholm igen  Primært for at komme på markprøven  men når vi nu alligevel er her kan vi jo ligeså godt tage udstillingen med. Sasa’s Othello tilmeldt i Brugshundeklassen og Black Grauses Curly Thula tilmeldt i mellemklassen.   Desværre var der kun vores 2 curlyer    så det blev hurtigt overstået.  Der var så ikke andet at gøre en at køre til Svaneke Bryghus og spise frokost  og få en dejlig Svaneke øl. 

27.09.09: Årets sidste C-prøve for os i dag og den blev afholdt i Ndr Vedby grusgrav et velkendt sted både for os og hundene. Vi havde 3 med denne gang. Thula i begynderklassen. Første gang hun skulle til prøve så det var med en vis spænding vi gik til startlinjen. Hun fik en vandmarkering til at begynde med hvor hun skulle et godt stykke over land for at komme til vandet. Spændende og se om hun ville i og det ville hun flot lige ud og lige hjem men desværre lægges fuglen på jorden da hun kommer et par m op på land og hun skal ryste sig. Næste disciplin en landmarkering på land parallel med vandet og her mente Thula at den måtte altså være landet nede ved vandet. Heldigvis gør hun det hun skal og anden kommer hjem. Så frit søg og her skal hun lige i gang først men da de 2 kaniner var hentet faldt tiørerne og sikket et frit søg hun lavede.  Dommeren gav hende en meget flot kritik og roste især det friesøg så vi var meget glade for resultatet.  Vi havde også Charlie og Othello med begge til åbenklasse og heldet var at de to hunde kom op sammen. Det gik bare rigtig godt med dem begge på alle øvelserne og Charlie får en flot 2. pr. Desværre kommer der et huld i sidste due for Othello for han havde ellers gået meget flot og klart til en 2. pr også. Skidt med det vi er meget tilfredse med hundenes præstation så vi kan roligt drage til Bornholm om 14 dage for at taget årets sidste b-prøve. Nej hvor vi glæder os.

20.09.09I dag var der 4 curlyer tilmeldt i Brøndby men desværre måtte vi lade Sara blive hjemme da hun klart var gået i fæld.  De 2 andre curlyer var fra Sverige en han og en tæve. Othello bliver Københavnsvinder  så lykken er gjort.  Skønt at være tidlig færdig så vi rigtig kunne shoppe og det blev ikke til så få legetøjs dyr mv. til de kommende curlyhvalpe. 

19.09.09: Dobbeltudstilling i Brøndby  Desværre kun vores 2 curlyer tilmeldt om lørdagen men ikke desto mindre fik vi det vi kom efter Zoya sit første cert i DK og det danske Cacib.  Othello vandt racen hvilke vi var godt tilfreds med.

13.09.09. Nogle gange er man ikke helt sikker på at man er normal. At stå op kl. 03.30 om morgenen for at drage til Nordsjælland for at komme til prøve hvor risikoen for total ydmygelse kan være til stede.  Men ikke desto mindre ja så gør man det da.  Denne gang skulle vi til Mårum station hvor vi også har været før.  I kataloget var Othello klar til efter frokost. Det blev dog lavet om ved parolen da de i åbenklasse havde 2 områder og de skilte klassen så første hund  vores bane var hunden før Othello, dvs vi skulle op som første par.  Ikke just vores kop te. Heldigvis kan man vel sige kunne vi ikke lige finde prøveområde så vi nåede ikke op som første par men så som andet par. En rigtig god prøve men ikke let. Det kunne godt mærkes at Othello var træt fra dagen i forvejen og så meget tidligt op.  Han gik ikke lige så hårdt som i sidste uge men næsten.  Første post var en markering på vand. Søvand med masser af andemad og plummervand. Det værste næste for Othello Da han kom med fuglen lignede han nærmest Lochness uhyret og både dommer og jeg det samme da Othello havde rystet sig.  Så skulle vi til  dobbeltmarkering bestemt ikke nogen god præstation.  Othello gik nærmest som om han havde et hav at løbske tæver derhjemme helt åndsfraværende og distræt.  Dirigeringen blev ikke løst men til gengæld gik han et ok frit søg især i begyndelsen.  Vi kom meget tidligt hjem den søndag og det var dejligt for vi trængte virkelig til en morfar alle sammen. 

12.09.09: I denne weekend her hedder det Sofiero på udstilling med Othello og Sara og i morgen B-prøve med Othello. Det er dejligt når man skal noget man har prøvet før. Så turen til Sofiero blev hurtigt klaret og gensynet med den smukke park var dejlig. En gang Sofiero altid Sofiero. I år skulle vi heldigvis ikke gå så langt da vores ring lå lige inden for på hovedplænen foran det smukke slot.  11 curlyer var tilmeldt alle svenske undtaget vores 2. Othello var eneste han i jaktklassen.  Da BIK dømmes er der 3 hanner tilbage og Othello bliver slået af en svensk champion men vi får certet og det var det vi kom efter. Sara er i konkurrence med 2 andre tæver. Desværre havde Sara besluttet sig for at gå i fældningen måned før ellers vanligt så hendes pels var bestemt i opløsning. Det var ikke Sara’s dag  desværre  men stadig så længe hundene får 1. pr er man glad for dette.  Da vi var færdige med at udstille bliver vi kontakte  da de skal bruge nogle curlyer til brug for færdig uddannelse af en svensk dommer og den er vi helt med på. En sjov oplevelse da de i Sverige gør dette på en helt anden facon end her i Danmark. Jeg må nok sige at jeg foretrækker den danske metode til at gøre dommeruddannelse færdig på.  Da vi havde handler drog vi mod Møn igen da vi jo vidste at vi skulle tidligt op næste dag.

05.09.09: Efter snart 13 år kom vi igen til Søholt på Lolland til markprøve En rigtig dejlig fornemmelse og med stor gensynsglæde Da vi kørte igennem skoven og nærmede sig prøveområdet væltede der en masse dejlige og mindre dejlige minder op fra fordums tid hvor vi var til prøver med de første generationer af curlyer vi har haft.  Da vi jo kendte området viste vi også at vi skulle tidligt af sted for at få en god parkering . I dag var det kun Othello herfra der skulle op og han havde som vanligt et rimelig sent start nummer.  Det blev Othello’s tur og hold da op hvor han gik hårdt på i linen ned til mødestedet med dommeren.  Første post var en dobbeltmarkering på land i skov med Maribo søen lige ved siden af. Det var tydeligt at Othello var af den opfattelse at først kastet fugl måtte været i vandet og så anden kastet på land.   Han henter 2 kastet fugl først  kunne gøres bedre. Så begynder problemerne fordi Othello ville ned til vandet for det må da være der den er Det lykkes i sidste sekund at få Othello ud til fuglen på land og hjem kom den.  Så skulle vi til vandmarkeringen. En stiv kuling stod ind fra vandet og en hvid due blev kastet Den var bestemt ikke nem at se og Othello havde da også sine problemer med vi fik den heldigvis ind.  Næste post dirigering.  Egentlig nem at se til men ikke så nem at udfører da hundene skulle gå direkte ud til den udlagte fugl.  Othello var kun cm fra fuglen men fik den ikke hjem trods ihærdig kamp fra føres side af og egentlig en rimelig lydig hund. Men nej desværre ikke. Sidste post frit søg par søg hvor det tydelig sås at Othello var påvirket af den meget dirigering og stress som er forbundet med dette han fik 4 stykker vildt ind kom i hele området men til sidst tabte han koncentrationen.  En dag hvor både hund og fører kom på hårdt arbejde.  Desværre helle ikke denne gang kunne vi køre hjem med en DKCH. Men tæt på.

27.08.09: Så blev Zoya parret med Moselund’s Lino  og det var kærlighed ved første blik.  Det var tydeligt at se at de 2 hunde godt kendte hinanden og det gør jo det hele betydelig nemmere. Der gik ikke lang tid fra at de havde hilst på hinanden før amorinerne var godt i gang. To perfekte parringer og igen i morgen så må det give en masse gode og sunde curlyhvalpe som forventes født omkring den 27. okt. 09.

23.08.09. Igen tidlig af sted for at mødes hos Betten og Ib. Vi startede igen i dag med morgenkaffe brød og sager og selvfølgelig en fødselsdags sag til Ib som havde fødselsdag.  Alle deltager blev delt op i 3 hold. Begynder- åben- og vinderklassen. Og der var  5 poster skulle vi igennem De første 3 skulle vi igennem om formiddagen og de sidste 2 efter frokost.  Begynderklassen startede med  vand / land markering  vi stod temmelig lagt fra vandkanten ja næsten 50 m  og da dummyen på vand var hentet blev der kastet en ny markering på land godt til højre fra hvor vi stod. Det gik super godt for begge drenge.  Næste post  var igen en dobbeltmarkering men i skov hvor hundene fik terrænskift  Igen for begynderhundene blev markeringen delt op i 2 enkelte markeringer. Mange af hundene havde lidt svært ved at passerer de 2 små grøfter de skulle for at få 1 kastet dummy men hjem kom de så vi kunne komme videre til næste opgave. Der var en vandmarkering igen denne gang ved en lille sø og igen en land markering når vandet var klaret  det blev også løst med stor tilfredshed.  Efter frokost skulle vi så have en lille tramp  med 4 hunde oppe af gangen  Det var sjovt hver hund fik 1 markering med der var nu nok at se til da de andre 3 hunde skulle apporterer.  Til sidst var en dirigeringspost. For begynderhunden en lige udsending hvor der lå 3 dummyer og hunden skulle kun hente den ene Men hvad gjorde Aske Det han plejer at gøre arbejde rationelt nemlig ved at bringe 2 dummyer på engang.  Charlie løste opgaven super godt. Da alle hunde var igennem posterne og inden at alle point var talt sammen var der dømt social hygge mellem hundefolkene og vi nød det. Da vi kørte hjem efter en så dejlige  weekend havde vi en 4 vinder begynderhund med i bilen så stolte og glade var vi.

22.08.09: Igen til et super spændende arrangement i Region Lolland/Falster nemlig træningsweekend med Joe Christensen som cheftræner.  Vi mødtes alle sammen tidlig lørdag morgen hos Bette og Ib som bor noget så pragtfuldt lige ned til Maribo Søerne  og med egen skov og en kæmpe park Lige et ideelt sted og træne vores retriever. Vi var rigtig mange til lørdagens træning  og her blev vi præsenteret for nogle øvelser som sagde spar 2 til alt det vi ellers har trænet når vi var i Grusgraven. For os blev det ren lab træning da Zoya jo er løbsk og bestemt ikke egnet til at deltage her og Thula alt for ung og umoden. Så Charlie og Aske var de heldige.  Vejret var super skønt og stemningen høj lige fra morgenstunden til vi sagde farvel og på gensyn i morgen hvor vi alle skulle til C  prøve på dummyer.  Med tanken om at vi skulle til prøve næste dag og med kik i bakspejlet gik vi i seng med spændte forventninger til morgendagens prøve

17.08.09: Hurra så kom Zoya endelig i løbetid  godt hun ventede til i dag  så vi ikke fik problemer på prøven i går. Zoya skal igen parres med Moselund’s Lino hvilke forventes gjort sidste weekend i august . Så er det bare at håbe på mange gode hvalpe.

16.08.09: Zoya til kvalifikationsprøve i dag ved Rødvig på Stenvs. Et dejligt område og vejret var skønt. 25 hunde var tilmeldt prøven og vi var 5 sidste hund så heldigvis kunne vi komme lidt senere end kl. 09.00 som var mødetid.  Prøven bestod af først lineføring 60 m med 2 knæk og efterfølgende fri ved fod igen 60 m med 2 knæk. Zoya går bare så flot både i line og fri ved fod.  God kritik fra dommeren, Kresten Henriksen. Herefter en vandmarkering ud i havet Hunden blev sendt ca 25 m. fra bredden igen var Zoya perfekt hold da op en apportering hun gjorde. Så en landmarkering på 60 m. parallelt med stranden og anden, en brunnakke, den landede i noget meget højt tørt græs. Igen   perfekt markeringsarbejde og flot apportering. Sidste disciplin fritsøg hvor hunden skal hente 3 stk vildt. Her var udlagt 2 forskellige slags, and og due og begge vildt arter skulle bringes ind.  Zoua kom godt i gang og fik hurtigt en and. Så ud igen med håb om at finde en due som lå længst ude og heldigvis gjorde hun det gå var det bare den tredje fugl som skulle ind og det kom det uden problemer.  Selvom man har set hvordan ens hund arbejder er man altid spændt på at høre hvad dommeren mener og har set.  Kresten gav lutter ros til Zoya i alle disciplinerne og sagde afslutningsvis hvis det ikke var det bedste arbejde han havde set i dag  så var det en af de bedste hunde på dagen.  Hold da op hvor bliver man stolt over sin curly pige. Da vi kom hjem måtte var vi nød til at melde Zoya til begynderklassen i Nordsjælland  medio september. Og det blev hun

15.08.09: DKK udstilling i Hillerød hvor kun 2 curlyer var tilmeldt, vores, og det er godt nok ringe tilslutning til en DKK udstilling men ikke desto mindre blev Othello og Sara lukket i bilen og kursen sat mod Hillerød. Vejrguderne var bestemt ikke med arrangørerne af udstillingen. Hold da op hvor det regnede og regnede og regnede Vi var glade for vores hunde, race, bliver rigtig gode af regnvand og er en af de få raser som må udstilles våde.  Vi gloede godt nok noget da vi kom til Hillerød og efter lang tid søgen i område for udendørs ringene konstaterede at vi skulle udstille indendørs i ringen hvor bl.a. silketerrier, cockerspaniel og clumberspaniel skulle dømmes. Det var interessant og se en hel anden ”verden” ved udstillingsringen end den vi er vant til ved retrieverringen.  Nå men vi kom i ringen med gode resultater og kunne køre hjem rimelig tidligt og som noget ganske sjældent var vi hjemme igen allerede kl. 13.30.  Skønt for vi skulle jo af sted igen næste dag til kvalifikationsprøve med Zoya.

04.08.09: Resultatet af HD fotografering af Thulas hofter kom i dag og diagnosen A på begge hofter. Det er nogle dejlige mails at få fra DKK med oplysninger om ens hunds gode sundhed.

03.08.09: Så kom det første resultat fra HD og Ad fotograferingen af Thula i sidste uge-  Albuerne  har 0 på begge to. Nu venter vi bare på resultatet på hofterne. Billederne så fine ud men om det er A eller B vides ikke endnu.

01.08.09: Igen tidlig op for at køre til Hagested/ Gislinge skydebane for at deltage i regions Midtsjællands uofficielle Workingtest .  Karla og Zoya var tilmeldt og da vi jo havde en rigtig god oplevelse sidste år samme sted var forventningerne store til at vi skulle have en god dag.  Vejret var pragtfuldt og humøret hos alle deltager og arrangører hjælper og dommer ligeså.  Godt 70 hunde var tilmeldt fordelt på begynder-, åben- og vinderklasse. Vi deltog selvfølgelig i begynderklassen.  Vi skulle igennem 5 poster og da vi selv kunne vælge begyndte vi på post 3.  En markeringsopgave 2 enkeltmarkeringer men på linje Den først kastet længst ude og nr. 2 længere inde.  Næste post var så post 4 Det frie søg hvor begynder hundene skulle hente 4 dummyer inden for 3,5 min.  Det var klart den post hvor vores hunde havde de største problemer hvorfor ja det kan man kun gætte sig til. Nu var det oplagt at hundene skulle til vandposten son var post 1.  En enkeltmarkering  godt ude i vande i en lille sø og her gik det godt Fuldt hus hos begge tøser så nu er Tøserne are back in Town.  Vi kunne lige nå en post inden frokost og her blev det post 5  også en markeringsopgave som blev løst på en fornuftig måde for begge piger. Efter frokost havde vi kun en post tilbage post 2 som igen var 2 enkelmarkeringer i meget højt græs. Først kastet faldt til venstre og da den var hentet blev 2. dummy kastet til højre.  Det gik også rigtig godt for begge hunde Allerede inden post 5 var vi bestået med mindre vi fik 0 på sidste post  Vi sluttede med 2 x 1. pr til begge hunde og med en konstatering af at vi lige har noget som der skal trænes videre på og andre ting som bare sidder i skabet.

28.07.09. Thula hos dyrlægen for at blive HD  og albue fotograferet.  Umiddelbart ser de fine ud billederne men man ved jo aldrig noget før DKK har afsagt deres dom.  Nu er det bare at vente

28.07.09: Endelig starter sommertræningen i Lolland/ Falster regionen. Denne gang med 4 x træningsaftner og så en hel lørdagstræning og om søndagen afsluttes det med en C-prøve på dummyer.  Zoya og Charlie er de heldige som skal til træning og der lægges hårdt ud med lydighedstræning og efterfølgende markeringsarbejde både til  lands og til vands således trænerne kan se hvor hundene ligger i niveau. Skønt t konstaterer at vores hunde sagtens kunne klarer opgaverne endda på en måde som ligger lagt over det forventet.  Det er altid så skønt og hyggeligt at komme til Lolland og Falster Sikke et sammenhold der er og trænerne er bare så gode til både at træne os og finde på spændende øvelser. Det bliver godt med en god gang træning inden efterårets prøver.

03.07.09: Lumberjack rejser i dag til sin nye familie i Vejen og han skifter navn til Simon. Simon er den 3. curly familie har og en ting er sikkert han får det godt og kommer til at bo hos en familie son vil elske ham over alt.  Simon skal være familiehund og jagthund og heldigvis kan de overtales til også at han kommer på udstilling.

28.06.09: Så blev det igen tid til Sydsjællands skue i Vordingborg. Denne gang jubilæums skue da regionen i år bliver 25 år. Vi deltog selvfølgelig og hvad var mere naturligt end at tage Lumberjack med i babyklassen.  Som sædvanligt var der ikke mange curlyer tilmeldt her kun Lunberjack og det er så trist, men ikke desto mindre fik Lumberjack en rigtig god kritik fik SL.  Han indtog hele udstillingsområdet som om han aldrig har prøvet andet Det er er ren fornøjelse at have sådan en hvalp med.  Til de afsluttende konkurrencer skulle Lumberjack selvfølgelig deltage i bedste baby og han blev placeret som Bedste baby 2. og med sig hjem fik han en flot blå rosset og en skøn lavendelplante som straks blev plantet da vi kom hjem.

08.06.09:  En meget tung beslutning skulle træffes i dag. Vores gamle og i øvrigt første labrador, var blevet gammel og havde efterhånden det svært med sit helbred  så i dag var tiden inden til at vi skulle sige farvel og på gensyn hinsides.  Cha Cha nåede at blive 13 år og hendes sidste fødselsdag blev fejret med maner, da vi viste at det var den sidste fødselsdag for vores ”gamle  blomst ”.  Cha Cha var en rigtig god pige som altid var beredvillig til at hjælp i køkkenet.  Hun gav os 2 dejlige kuld labradorhvalpe hvoraf vi har både en datter og 3 børnebørn her hos os. Det er tydeligt at se at hun har givet alle sine gode egenskaber videre til de næste generationer.  En ting er sikkert Cha Cha vil være savnet i vores flok og hos os.  Vi siger tusinde tak for de 13 år og godt  3 uger vi fik lov til at  have Cha Cha hos os Hun har givet os så meget godt.   Et lys brænder i den stille nat ved hendes grav tæt på søen hvor hun så ofte har badet og haft det dejligt.   Sov sødt vores blomst.

18.04.09: Så oprandt dagen endelig hvor DRK’ afholder deres 50 års fødselsdags udstilling i Næstved hvor alle sejl var sat til. Ved tilmeldingsfristen udløb besluttede vi os for at denne gang skulle vi hygge os så kun 2 hunde blev tilmeldt Thula i Junior klassen for sidste gang og Sara i åbenklasse. 9 curlyer tilmeldt hvilke er ganske pænt.  Det blev en rigtig god dag for kennel Sasa’s hunde.  Ja man kan vist rolig sige at vi nærmest fløj hjem fra Næstved.  Resultaterne ses under udstillingsresultater.  Os curly folk som var kommet havde en god og hyggelig dag sammen med mange gode diskussioner om hunde. Da vi skulle deltage i de afsluttende konkurencer blev det rimelig sent inden vi igen satte vores fødder i den mønske muld.  Resten af dagen blev afsat til Lumberjack og de andre som havde været alene hjemme.

 

15.04.09: Lumberjack har lavet sin første due apportering  og det er en rigtig apportering kun 5½ uge gammel. Lumberjack er flere gange blevet præsenteret for forskellige duer og har da udvist interesse men i dag  da vi igen var ude i det gode vejr udviste han langt mere interesse end tidligere og så på en god måde. Ikke noget med at flå ruske eller løbe væk med due. Nej  due blev for sjovt kastet et lille stykke væk fra Lumberjack og han løb direkte hen til den tog fat i den og løftede den op. Hold da op en lille fyr, due var næsten større end ham selv, og retur direkte i min favn med fuglen i munden. Ja så bliver man sku glad for sit opdræt og de tanker man har gjort i forhold til at vælge de rigtige avls partner.  Senere på aftenen var der så igen legestue med "pædagog" Aske, en af vores lab hanner.  Man kunne godt se på legen i dag at de også havde en tur sammen i går aftes. Det er så sjovt at se hvordan den voksne hund Aske tager hensyn og passer på og den lille fyr tror han er en verdens karl. Dog ikke mere verdens karl en når Aske syntes nu var det nok Ja så fløj Lumberjack bare ned på gulvet i en fart Op igen og legene startede forfra.  Hvorfor har man aldrig sit kamera i nærheden når gode situationer opstår. Det samme galt i eftermiddag da han var i gang med due apporteringen.

14.04.09: Tiden er inde til at vores lille fyr Lumberjack skal til at hilse på nogle af de andre voksne hunde. Da vores gamle lab tæve Cha Cha er en vi stoler på 100% Ja så måtte hun være 1. hund og det gik som ventet Lumberjack var lige i starten lidt forsigtig men så tog nysgerrigheden over han gjorde div. forsøg hvilke afstedkom klar besked fra Cha Cha på at hun ville under ingen om stædigheder finde sig i nogle frækheder fra hans side. Det gode her er at Lumberjack forstå hundesproget og trak sig tilbage for igen lidt senere at gøre et nyt forsøg på at blive venner og det blev de selvfølgelig på Cha Cha's betingelser. Senere på aftenen blev det så Askes tur til at lære den lille fyr at kende og det gik også godt. Dog syntes Lumberjack at den nye bror han her havde fået var  noget stor men ikke uoverkommelig. De begyndte så småt at lege og Aske fandt sig i alt  Når man kun har en hvalp i et kuld kan anden hunde socialisering blive temmelig vanskelig men her er vi heldige da vi jo har 12 store og voksne hunde som alle på hver deres måde vil bidrage til at Lumberjack lærer at begå sig blandt andre voksen hunde og bruge det sprog han fra naturen side er skabt til.  Han har allerede i dag vist rigtige gode tegn på at han godt forstå nu er det nok . Det bliver sjovt i morgen og se hvordan legen med Aske kommer til at udvikle sig.

 

10.04.09: Skønt med første fridag i lang tid hvor tiden bl.a. skal bruges på Lumberjack. I dag  er det så dejligt vejr at tiden er inde til at Lumberjack skal en tur ud i det fri og se at der også eksisterer en verden uden for hvalperummer og huset fire vægge.  Det varer ikke længe før han syntes det er sjovt at der er så meget plads at løbe på og så det sjove græs som kilder og stikker lidt. Verden den er stor men ikke større en den skal udforskes og det bliver den så.  Efter godt 15 min er bærer fuldt og Lumberjack vender retur til hvalpekassen for at sove ovenpå alle de spændende indtryk.  Senere på dagen gentager det sig så igen Lumberjack kommer ud igen og her kunne man se at det havde han prøvet før  Det gik over stok og sten og han viste med al tydelighed hvor glad han var for at komme ud.  I skreven stund ligger han og sover godt sammen med kluddebror som er og bliver nr. 1 næst efter ens mor.

09.04.09: Årets første officielle markprøve for Othello og endelig fik vi mulighed for at gå til prøve i Knuthenborg safaripark. Det var en rigtig sjov oplevelse at være i parken hvor det kun var os retrieverfolk og selvfølgelig de ansatte som var der Ingen turister  skønt. Nå men som sædvanlig var Othello en af de sidste hunde som skulle til afprøvning og vores makker hund var en dejlig lab han. Første post var dirigeringspost og den var ikke nem Lige ud i en ung løvskov ca 60  gerate aus og rigtig mange havde problemer især fordi områder i den grad bar fært af levende vildt. Nå men vi startede godt lige ud gik det og alle holdt vejret  men så slog han af til højre som alle de andre og så var det sket 3 forsøg og vi fik den ikke hjem.  Næste post en dobbelt markering på vand  og 2 fugl blev hentet perfekt  anden fugl var drevet til højre så den måtte vi opgive at få ind.  3. post en landmarkering og den blev løst til UG   så kom det frie søg. Rigtig mange af de andre hunde fik i deres kritik at de gik langsomt og tabte lysten til at arbejde men det gjorde hverken Othello ellers hans makkerhund.  Othello gik et rigtig flot frit søg med god fart men desværre hang stresset fra dirigeringen i ham så han fik taget lidt for hårdt på 2 ænder og så var det slut. Han fik 1 kanin, 2 ænder og 1 fasanhøne ind.  Gennemgående var det ok med Othello da han ikke har været på prøve siden okt 08 på Bornholm ej heller rigtig trænet  Han havde rigtig gode vildtopsamlinger og god fart i sit arbejde. Næste prøve bliver i Nordsjælland  16 maj  En ting er sikkert vi er gået i tænkeboks omkring hvordan vi få løst de hængepartier vi har.

 

 

03.04.09: Det er en stor dag i dag. Vores lille Lumberjack er  nu registreret i DKK og har fået sin egen stambogs nr. Han er også sat på DKK hvalpeliste  Det er altid så sjovt og noget helt særligt når ens små hvalpe bliver registreret i DKK.  Næsten det samme som en barnedåb.

28.03.09: Det er helt utroligt hvor hurtigt tiden går. Tænk det er ved at være 3 uger siden vi i hast kørte til Faxe for at få bragt Lumberjack til verden. Han vokser og udvikler sig helt enormt og i dag kan vi andre at tænderne er godt på vej. Han har indtaget hele hvalperummet og for hver dag der går bliver han bedre og bedre til at færdes. Hen elsker når vi leget med ham og agerer kuld søskende selvom det er svært. Han hører fint nu og hans syn udvikler sig og fra dag til dag. Hans mor Zoya er en fantastisk mor hun er hos ham hele tiden hvilke jo er skønt så han ikke bliver alene og ensom. Hun elsker ham overalt og han bliver nusset og pusset, ja ren forkælelse. I dag lykkes det så endelig at få lavet en ny side her på hjemmesiden som indeholder div billeder af Lumberjack. Denne siden vil løbende blive opdateret så hans udvikling kan følges. Klik her: Lumberjacks billedegalleri.

10.03.09:  I dag er alt bare helt normalt. Zoya passer knægten 100% og er stolt som en pave over sin første fødte søn.  Der er ro i hvalpekassen og han trives og tager på som en hvalp skal tage på. Det er meget vigtigt især for enebørn at de ikke bliver for fede da det bestemt har en indflydelse på deres ben og lemmer i det hele taget. Han har stadig sine kampe med Kludebror omkring de gode dievorten hele 10 at vælge imellem og så kan Kludebror også bruges til at sove enten ovenpå eller nedenunder. Zoya ligger stadig i hvalpekassen og er 100% mor og hun nyder at ligge der og se og blive opvartet som en prinsesse.  Man tænker altid når den tid her er forbi er der en masse forkælelse og unoder som igen skal pilles af. Den tid den sorg.

09.03.09. Zoya kunne stadig godt bruge noget mere moderfølelse overfor den lille knægt. Dog går det bedre men hun vil meget gerne forlade  hvalpekassen for at ligge sig enten på gulvet eller på drømmesengen og det går ikke.  Godt man nogle gange komme i tanke om hvad der kan løse sådan et problem. I stakken af ny indkøbte pludsdyr og legetøj til de kommende hvalpe blev "kluddeBror" fundet en stor hvid Nusserhund som straks blev adopteret af Lumberjack  som sin bror. Zoya indfandt sig straks i hvalpekassen og har næste ikke forladt den siden hen kun for at gøre sig ren og for at få lidt motionstur. Hold da op en ko vending Kluddebror gjorde på Zoya's moderfølelser  Kluddebror hjælper også med at agerer kuldsøskene når der skal dies for de kampe der er i disse situationer i hvalpekuld er utrolig vigtig for udviklingen af hvalpens senere sociale liv. Den får ikke for lidt med kamp om patterne og selvfølgelig vinder Lumper Jack men også kun lige.  Han vokser godt og da han blev vejet om aftenen havde han taget 78 gr på så det er fint.

08.03.09: Efter en del uro fra tidlig morgen ja så var det op . Temperaturen på Zoya blev taget da hun purre nægtede at spise sin morgenmad. Det skal siges at hun heller ikke i går havde spist hverken morgen eller aften. Morgen temperaturen var helt nede på 37. 2 så nu var der sikkerhed på at der snart ville ske noget. Zoya ville kun være et sted nemlig i sin mors seng og hun græd en del.  Det er egentlig også OK men kun til de første veer viste sig. Hun nåede lige at komme ind i hvalperummet så gik vandet.  Hold da op hvor gjorde hun det godt og findt med veerne og håndteringen af situationen slet ikke stresset eller hysterisk. Efterhånden som vi kunne se at selvom hun pressede og pressede skete der intet så da kl. nærmede sig 12.00 blev dyrlægen kontaktet og vi satte kursen mod Faxe. Dyrlægerne kunne mærke en hvalpe i fødegangen men kunne ikke få den ud så der var kun et at gøre kejsersnit  skønt søndag formiddag. Nå men sådan er det så. Tiden gik og vi blev mere og mere urolige for den stakkels hvalp som sad i fødegangen Vi var helt overbeviste om at den ikke ville klare det, den havde jo været undervejs siden kl. 09.10 og frygten kom også for om vi overhovedet fik nogle hvalpe med hjem. SÅ endelig kom den velkendte lyd af en nyfødt hvalp som bare vil have mad straks.  Det blev så kun til en dejlig stor brun han som vejede 502 gr ved fødslen. Han var den eneste hvalp i hende  så vi mistede da heldigvis ikke nogle hvalpe under dette forløb her. 

Det er aldig let for en førstegangs tæve efter et kejsersnit at få sine moderfølelser på plads så det krævede 100% pmærksomhed fra vores side det første døgns tid. Det gik dog hurtigt med at lære Zoya at ordne hans tisseri men det andet tog lidt længere tid at få lært.  Hvor er han dog yndig den lille fyr Allerede på vej hjem fra Faxe fik han navnet Sasa's Lumper Jack ,  og det passer bare så godt til den lille fyr. 

07.03.09: Man kan godt mærke at tiden nærmer sig med hastige skridt til Zoya skal barsle. Vi var så "heldige" på eftermiddagsturen at Zoya stødte på 2 harremisser og som den jagthund man nu engang er kan man ikke lade være med at sætte efter den ene af harerne Bestemt ikke godt fordi lige præcis sådan en handling kan sætte en fødsel igang også selvom kroppen ikke er parrat til dette. Nå men heldigvis er de 9 uger gået så hvis hun går igang ja så går det nu nok også.  det varede ikke længe efter vi var kommet hjem fra turen at hun begyndte at blive urolig og anderledes Hun havde tydeligvis værken i kroppen. Hendes temperatur var 37.8 om aftenen så vi kunne rolig gå i seng.  Natten gik godt indtil ca 04.30 så blev hun igen urolig og rastløs.

01.03.09: Så er der kun en uge tilbage til vi får curly hvalpe og det ses tydeligt på Zoya Hvalperummet gøres klart og alt det som skal bruges ved en fødsels gøres også klart Det værste der kan ske er hvis en fødsels kommer bag på en dvs før man regner med. Det er ikke sjovt. Zoya har det godt i sin graviditet nu selvom der har været lange perioder hvor hun ikke har syntes det var særlig sjovt. Nu er der kun en ting at gøre vente.

28.02.09: 2. gang til træning med Thula og jeg kan ikke lade være med at tænke over hvor har hun dog de talenter fra. Man kan godt se at hvis man i sit avlsarbejde bruger hunde som har aktive anlæg for at være apporter ja så bliver det også noget nemmere i generationer som kommer efter. Både Thulas mor og far er rigtig gode markprøve/jagthunde, og det kan bestemt mærkes på hendes lyst til at arbejde og will to please. Det bliver rigtig sjovt og spændende at træne Thula og føre hende til prøver. Hvis det fortsætter det her når hun langt.

25.02.09. Nu sker der godt nok noget med den gravide Zoya. Hendes mave vokser og det gør hendes  også. mælkebar. Det blevet ikke noget stort kuld hvalpe men det gør nu heller ikke så meget. Bare de er sunde og raske og flest tæver. Tiden nærmer sig med hastige skridt og man kan ikke lade være med at se og mærke om de små skulle sparke og det gør det.  Ventetiden er god til at læse i Birgitte Schjøth's bog Hvalpe på vej. Man har nærmest læst den 100 gange og alligevel er der noget man aldrig har set. mærkeligt ikke.

21.02.09: Nu er træningssæsonen startet for vores vedkommende. Thula er begyndt på overgangs/ begynderklassetræning på Lolland nærmere bestemt Idalund.  Det er godt nok spændende og se hvad hun kan præsterer når man tænker på at hun praktisk talt slet ikke er trænet siden vi var til brugsprøve i efteråret. Men hold da op. Hun gjorde bare det hun skulle gå pænt i line, blive siddende og efterfølgende kaldes ind langt over 50 m. afstand og så til markeringsarbejdet som hun også klarede rigtig flot når man tænker på det er første gang hun er ude blandt andre hvor der er fremmede kaster og træner på.  Der var en som var rigtig stolt over sin hund da vi kørte hjem.

16.02.09: Nu er der kun 3 uger tilbage til vi har små curly hvalpe i huset og nej hvor vi glæder os. Zoya udvikler sig mere og mere så der er bestemt ingen tvivl om at der er hvalpe på vej. Nu bliver det så spændende og se hvor mange hvalpe der kommer og fordeling på farve og køn. Umiddelbart virker Zoya ikke meget stor så det bliver nok et kuld i behersket størrelse hvad angår antal. 

06.02.09. Nu kan vi med sikkerhed sige at Zoya er drægtig og venter curly hvalpe med forventet fødsel den 8 marts. Der er 4 uger til og nej hvor vi glæder os. Første kuld curly hvalpe i Danmark siden 25. nov 2007.

24.01.09: Sasa's Othello blev på årsmødet for curly coated retriever kåret som Årets Dual Curly hvor der indgår point både fra udstillinger og fra markprøver mv.  Waterloo's Dancing Queen blev nr. 2 og Black Grauses Curly Thula blev nr. 3. Waterloo's Vision Of Love blev den bedste udstillingshund i 2008. Ganske godt gået af farmand og 3 af hans døtre. 

17.01.09: Endnu en uge er gået, godt og vel og i dag kom der endnu et tegn på at Zoya er drægtig endda en af de bedre tegn. Men men men der kan nå at ske meget endnu vi har 7 uger foran os før der forhåbentlig kommer nogle små curlyhvalpe. Tiden går langsomt lige nu men inden vi ser os om Ja så ligger de der i hvalpekassen sammen med deres mor.

11.01.09: Så er der gået en uge siden Zoya blev parret med Moselund's Lino.  Det er selvfølgelig alt for tidligt  at sige og om hun er drægtig. Vi håber på det men ved det endnu ikke.  Endelig er der faldet ro over huset igen efter at 3 af vores tæver har været i løbetid  Alle hundene er igen samme og der hersker en ro og fred som altid nydes når en løbetid er vel overstået.

 

04.01.09: Så blev Waterloo's Dancing Queen, Zoya, endelig høj løbsk og hun er i dag parret med Moselund's Lino., En parring helt efter bogen hvor de 2 selv finder ud af det uden vi mennesker indblandende.  Hvis alt går vel og der kommer hvalpe er den 8. marts som er terminsdato, hvilke betyder rigtige forårshvalpe og i guder hvor vi glæder os. 

01.01.09 Så blev det et nytår  igen og vi her fra kennel Sasa vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle vores venner, bekendte mv et rigtig godt nytår med tak for det gamle hvor vi i den grad har haft mange gode oplevelser sammen med vores hunde,  det gælder både indenlands og udenlands. Det er altid en mærkelig tid når man skal sige farvel til noget man kender og goddag til noget man ikke kender men det er jo den udfordring vi har her i liver. Vi ser frem til et år hvor vi ikke bliver ligeså udfarende som vi har været de sidste 3 år. Men vil vil selvfølgelig være der både på markprøverne og på DRK's fødselsdagsudstilling og efterfølgende jubilæumsudstillinger. Vi håber også på at vi får et kuld curly hvalpe. Vi glæder os til i 2009 igen at sige hej til Jer alle sammen uden i den den store hundeverden.

 

 

2008

26.12.08: Så er den endelige beslutningen taget omkring skal, skal ikke have curlyhvalpe nu eller om vi skal vente til næste efterår. Tiden er perfekt hvad angår fødselstidspunkt og endnu bedre når hvalpene bliver 8 uger gamle og skal rejse fra os. Det vil blive allersidst i april og først i maj måned og det er perfekt. Så kontakten til  Moselund's Lino er taget og vi forventer at skal en tur til Randers først i næste uge lige op til nytåret. 

24.12.08 Så blev det endelig jul  og vi her fra Kennel Sasa vil ønske alle  en rigtig glædelig jul  Julen er tiden hvor fred hviler og land og by og det gør den også til her på Møn Nej hvor skal vi nyde den lange ferie vi har sammen med hundene.

22.12.08. Ja naturen kan man ikke altid helt regne med, Zoya vores brune curly tæve skulle efter vores beregninger først blive løbsk til april 09 men ikke desto mindre er hun startet løbetid i dag. Dvs. nu skal vi til at finde ud af om hun skal parres denne gang her eller vi skal vente til næste løbetid. Det må klart overvejes men det skal gå hurtigt for hun bliver altid hurtig høj løbsk.

07.12.08: Årets store begivenhed i DRK Årets Juleudstilling i Næstved hallen  med masser af hunde og juleornamenter mv. som præmier. Klementiner og pebernødder ad libitum. Her mødes næste alle i DRK regi der bliver talt og snakket og set på hunde. Jo det er en begivenhed man ikke vil gå glib af. Heller ikke os.  VI havde tilmeldt de 3 tøser Sara og Zoya i åbenklasse og Thula i juniorklassen. Desværre mente Thula det var tid til at skifte sin pels ud til vinterpels så hun kom ikke med da hun så forfærdelig ud.  Der var 8 curlyer tilmeldt til udstillingen med Lillian Johnson som dommer.  Resultaterne på vores hunde kan ses under resultater udstilling. Kringlets Brilliante, Sara' og Zoya mor vandt racen og blev efterfølgende placeret som BIS 3  Det kan vi godt være stolte over Det er trods alt familie.  Raceledelsen for curly havde i forbindelse med racens 40 års jubilæum inviteret alle med tilhørsforhold til reception efter at racen var færdig bedømt. Ingen tvivl om at der ikke er mange curlyer i Danmark med vi var kun 10 til receptionen Vi havde det rigtig hyggeligt og fik en rigtig god julefrokost. Tak for det raceledelse.

30.09.08: Vores brugsprøvehold blev afsluttet med en brugsprøve for dem som syntes de var klar og gamle nok til prøven. Ovenpå weekendens oplevelse med Zoya besluttede vi os for endnu engang at gøre forsøget med at få brugsprøven i hus for så på den måde at komme ud og få noget prøveerfaring dels på C-prøver og efterfølgende b-prøverne begynderklassen.  Thula skulle selvfølgelig også til prøve.  For hendes vedkommende for første gang. Der var dommeraspirant på som var den der kørte  prøven. Thula var første hund til prøve da vi jo på den anden side stod for afholdelse af prøven. Det var spændende og se om hun kunne opfører sig ordentlig og gå prøve igennem uden problemer. Det kunne hun endda meget fint og stabilt så Thula bestod i første forsøg.  Sidste hund til prøve blev så Zoya og det var med noget spænding hun skulle i gang. Men hun havde besluttet sig for at gå prøven igennem helt perfekt så hun bestod også Hurra for det så kan vi endelig komme videre til begynderklassen. Kvalifikationsprøven dropper vi da begynderklassen er langt mere interessant både for fører og for hund.

27.09.08: Så oprandt dagen hvor Zoya skulle til kvalifikationsprøve. Den var henlagt på Fyn nærmere bestemt Gals Klint. Vi var så heldige at vi kunne møde senere end ellers da vi kom langvejs fra og havde et af de sidste katalognummer. Da vi ankom kunne vi hurtig fornemme at der ikke var ret mange som bestod prøven Der var i alt 38 hunde tilmeldt til prøven  og de fleste naturligvis flatter,men også et par labber og golden samt en curly, vores Zoya, skulle til prøven. Da der var så mange hunde tilmeldt var der sat 2 dommer på så det kunne blive afviklet inden for rimelig tid.

Det blev efterhånden vores tur og første disciplin var lineføring fra ventelinjen og frem til poste markering som var vandmarkering. Det var tydelig at mærke på Zoya, at hun i den grad manglede prøveerfaring for hun kunne slet ikke koncentrerer sig om det hun skulle nemlig gå lige ud i vandet og haps due og direkte retur til føreren. Hun startede med forsøg på knaldapport som dog blev forhindret så valgte hun at gå venstre om ad vandkanten så ud til due retur samme vej, Due blev så vist og forsøgt afleveret til kasteren og da han ikke ville tage i mod kunne man da lige gå godt lige se sig omkring inden beslutningen om at komme retur til føreren med duen. Nå men lagt om længe kom hun så med due og afleverede ok til hånd.  Så fri ved fod, efter skytten, til næste post markering på land. Det var ikke nemt at holde hende på plads hvilke også var forståeligt da ham den spændende mand med bøssen gik foran. Zoya manglende prøveerfaring viste sig igen på landmarkeringen da hun hele tiden ville afleverer først til kasteren så til skytten og så kunne dommeren da også få lov. Endelig aflevering til hånd hos føreren. Dommeren besluttede efter den oplevelse at stoppe her da hun bestemt ikke var klar og moden til en kvalifikationsprøven. Så den lækre frokost vi havde medbragt blev ikke engang pakket ud på Fyn men først spist da vi kom hjem til Møn igen. Averligt men oplevelsen har givet stof til eftertanke. Slutteligt skal det bemærkes at kun 10 ud af 30 hunde som bestod prøven

21.09.08.  Så blev det atter tid til vi skulle til udstilling i Køge hvor  DRK vanen tro afholder udstilling. Da der skulle være dommeraspirant på curly valgte vi at tilmelde 4 curlyer til udstilling. Othello, og hans 3 døtre Zoya Sara og Thula. Foruden vores fire var der en curly han mere tilmeldt. Som altid var det en hyggelig og god oplevelse på DRK udstillinger.  Selvom der ikke er så mange i vores race tilmeldt er man jo altid spændt på at se hvad hundene opnår af præmiering Kunne vi gøre det igen med fuldt hus hvilke vil sige excellent til alle og mulighed for maks. 3 x excellent 1.  Det kunne vi. Alle 4 hunde fik nogle fantastiske kritikker.  Udover vores egne hunde var også en af vores løb opdræt tilmeldt i åbenklasse hanner labrador.  Sofus i daglig dagen kaldet Cato fik også en meget fin kritik med præmiering very good som sidestilles med en 1. pr. 

Nu kunne vi så bare vente på afsluttende konkurrencer.  Alle 5 retriever racer var repræsenteret i BIS konkurrencen .  Sara gjorde det igen hun blev placeret som BIS 2 hvilke er rigtig flot når man tænker på at der var 214 hunde tilmeldt udstillingen.  Da vi kom hjem blev de fejret på behørig vis.

14.09.08: Nyt land skal erobres hvad angår udstilling Vi har i mange år talt om at det kunne være sjovt at udstille i Sverige på Sofiero men hver gang er der kommet en markprøve i vejen Ikke i år da vi for længst havde besluttet, og godt for det, at vi ikke skulle til Nordsjælland. Derfor havde vi så mulighed for at tage til Sofiero hvor det til og med var Svend Lovenkjær som skulle dømme curlyerne.  15 Curlyer var tilmeldt udstillingen og vi skulle først på dvs. bedømmelsen startede kl. 09.00  Så igen tidlig op kl. 03.30 for at nå det hele inden vi skulle af sted og køre i godt 2½ time.  Sikke en masse hunde og mennesker hold da helt op næsten 5000 hunde tilmeldt udstillingen over 2 dage så Herning der har du din overmand. Sara tilmeldt i åbenklasse og Othello i jagt/brugshundeklassen.  Sikke et syn der ventede os da vi kom til Sofiero. Blomsterpark  hyggekroge og skønhed ud over alle grænser.

Da racen var færdigbedømt  og Sara endnu engang vandt racen kunne vi udforske det meget smukke område, gå i butikker, gøre nogle rigtig gode køb selvfølgelig hundeting man ikke kan undværer. Vi blev enige om ikke at deltage i gruppe konkurrencerne pga. de stakkels hunde derhjemme som havde være alene hjemme siden 05. 30 og vi kunne se at hvis vi blev til slut konkurrencerne ville det blive meget sent og helt uforsvarlig overfor dem derhjemme. Vi pakkede sammen og kørte midt på eftermiddagen for at være hjemme i rimelig tid.   Det er bestemt ikke sidste gang i har være i Sofiero for at udstille  Sikke en oplevelse den må gentages.

06.09.08: Nogle gange er sker der ting i livet man bestemt ikke har lyst til at fortælle om Dage som går over i glemmebogen og forsvinder lige så stille ud af ens hukommelse og godt for det. Sådan en dag havde vi vist i dag. Markprøven på Lolland/Falster  Karla i begynderklassen og Othello i åbenklasse. Alle som spørg os Nå  hvordan det gik på denne prøve får svaret. DET TALER VI SLET IKKE OM .  Vi må konstaterer at tiden nu er inde til at Othello går på sommerferie i minimum 3 uger uden nogen form for træning  prøver mv. Da den stakkels hund er totalt drænet for energi og lyst til at arbejde. Karla ja hun skal have noget mere erfaring og måske også lige holde en lille pause.

31.08.08: Da curly ikke havde så mange hunde tilmeldt markprøven kunne vi vente med at komme til kl. 11.00 hvilke var dejligt da vi dels skulle ud og køre i ca. 20 min men også tjekkes ud af campingpladsen.  Da vi kom frem kom det os straks for ørerne at åbenklassen var en meget svær prøve som kun ganske få kom helt igennem. Det nærmest regnede med 3. pr og nuller.  Raceledelsen for curly havde indgået et samarbejde med Flat coat omkring markprøven var der en del flatter som også skulle til prøve.  Omsider blev det Othello's tur til at gå igennem prøven sammen med sin makker hund også en curly hvilke er første gang Othello prøver det.  Othello var helt med på at nu skulle vi til prøve så det kunne kun gå for langsomt ned til 1. post fra ventelinjen så tanken kom om det samme ville ske her som for 3 uger siden. Men heldigvis nej det gjordet ikke.  Fri ved fod frem til  1. post som var en landmarkering langs med en søbred ca. 60 m ude hvor nedfalds stedet var i en forholdsvis nyplantet granskov  Den løste Othello til UG meget præcis i sin markerings evne. Så fri ved fod retur til start punktet hvor 2. post var lagt. En vand dirigering ca 30 m ud på vandet op på en lille ø og ned igen i vandet hvor der lå en due. Denne kunne slet ikke ses hvorfra hundene blev sendt.  Det kneb noget med at få Othello til at gå i direkte linje ud til øen Men i 3. forsøg forstod han at der skulle hentes noget i den retning så han gik ud i vandet slog et slag til højre gik langs kanten ud og ud og ud hvor man stod og tænkte hvor i alverden er den hund nu henne. Som et lyn fra en klar himmel kom han frem med duen i munden og retur med pæn aflevering. En ganske alternativ dirigering men fuglen kom hjem. Så tog vi igen turen frem til post 1 med fri ved fod for denne gang at skulle have en dobbeltmarkering på vand linjemarkering hvor 1 fugl landene på en land tange ca. 40 m ude og 2. fugl landende på vandet bag langtangen.  Othello gik direkte i vand og hentede 1. markeringen den på landtangen. Men som altid går han over land tilbage hvis han kan og han glemte tilsyneladende at der var kastet en fugl mere.  Efter nogle forsøg lykkes det at dirigerer ham ud til øen igen og over øen så han fik fært af fuglen og hjem kom den også.  Når det lykkes er man en meget glad hundefører især når man viste at rigtig mange af de andre ikke havde fået alle fuglene hjem i markerings / dirigerings arbejdet hjem.  Da makkerhunden skulle samme tur igennem fik vi en pause på ca 15 min hvorefter vi skulle til det frie søg.  Her kunne det mærkes at Othello ikke havde gået sammen med en curly før og da det var en han som viste hvem han var syntes Othello ikke så godt om at skulle ud og arbejder det. Terræn var i den forholdsvis nyplantede granskov og vi hundefører kunne næste intet se. Desværre valgte Othello ikke at være spontan opsamler i dag og gik fra kanin 2 gange 3. gang lykkes det og kaninen kom hjem  Alt i alt var hans frie søg ikke noget at råbe hurra for. Resultatet kan læses på resultatsiden markprøver. Trods et mindre godt frit søg var Othello's præstation rigtig god og glæder var stor over at han kom alle opgaver igennem med apportering af vildtet.   Der blev kun givet en 1. pr. to 2. pr. otte 3. pr. og fire 0 og et enkelt D.   Turen hjem igen på 5 timer bar meget præg af 4 trætte curlyer en bil fuld af præmier og med eftertanke på at vi har haft en rigtig god og spændende weekendt sammen med en masse dejlige hundefolk.

30.08.08. Igen i år skulle vi til curly træf som denne gang var henlagt til Nordjylland nærmere bestemt Øster Hurup camping.  Da turen dertil var meget lang kørte vi allerede i går hvilke bestemt var godt da det tog over 5 timer at komme frem bl.a. pga trafikproblemer ved Vejle. Nå men i dag er udstillingsdagen hvor vi havde 3 hunde tilmeldt. Thula i juniorklassen  Sara i åbenklasse og farmand Othello i brugshundeklassen. Zoya deltog i klassen om den bedste bruge curly. Connie Svane var dommer og med sig havde hun Lene Johansen som dommer elev. 21 hunde tilmeldt hvilke er mange her i DK.  Resultaterne kan læses under resultater udstilling. Altid på curly træffene er der mange præmier til de forskellige vinderhunde og vi skal lige love for at vi havde mange gode præmier med hjem. En stor tak skal her lyde de de sponsorer som gav præmier til de klasser hvor vores hunde deltog.  Det var rigtigt sjovt på den udstilling her fordi ud over vores 3 tøser efter Othello var der yderligere 2 af Othello's afkom tilmeldt og der kom yderligere 2 til for at kigge på og hilse på Deres opdrætter.  Om aftenen var der jubilæumsmiddag med masser af god mad pakke auktion og højt humør.  Alt i alt en rigtig god dag hvor man bare er så glad når man går i seng for at hvile ud til dagen der kommer hvor vi skal på markprøve med Othello.

16.08.08: Tiden er inde til at en ny landsdel skal erobres af os fra Møn så vi, sammen med Birgitte Pram, drog til Fyn på markprøve dels med Karla i begynderklassen og Othello i åbenklasse.  Da vi vores startnumre lå sent fik vi heldigvis lov til at møde senere dvs. senest 10.30.  Skønt ikke at skulle op kl. 04.00 denne gang. Vi ankom til Fyn lige til frokost som blev indtaget sammen med familien Müller og Birgitte.  Endelig blev det Karla's tur til  afprøvning. Først opgave enkeltmarkering på vand.  Ingen problemer opgaven blev løst helt perfekt. Næste opgave igen enkeltmarkering på land først en til højre derefter en til venstre Disse løses også helt perfekt. God fart og stil. Så til det frie søg og hu hej hvor det gik alt for meget fart over feltet og desværre gik det også galt med sidste due som desværre fik et lille hul.  Nej hvor averligt. Så blev til Othello's tur sidste hold den dag.   Første opgave en vandmarkering  som blev løst til UG dog mistænkelig meget fart på men alligevel helt OK.  Så videre til næste opgave en dobbeltmarkering og her gik det desværre galt. Han skød en fart ud som aldrig før direkte ud til 2 kastet fugl spontan opsamling så videre over til 1. kastede fugl bytte bytte og retur med en and.  Så ud igen samme proces hvorefter han så kommer retur med en due  i en stand man ikke kan komme i en gryde, med mindre der er tale om duesteg uden indmad.  Så stoppede prøven for Othello desværre. Vi var egentlig ikke klar over at Fyn staves med D.  Nå men sådan kan det gå vi ved hvorfor og stadigvæk vi så nogle gode ting hos begge hunde og havde en dejlig dag

22.07.08. Hurra Hurra endelig sommerferie, hele 4 uger i år det er bare skønt.  Da vejret er skønt drager vi, med Aske og Karla en tur til Ulvshale, hvor sansestien ligger Et rigtig godt sted at gå tur med sine hunde på alle tider af året.  Det hænder da også at der kommer et par dummyer med. Uden for enden af sansestien ligger Ulvsund skøn og indbydende for hundene til at bade i og det gjorde de så også.

 

Det kan bestemt anbefales hvis man vil opleve hvordan en skov virkelig tager sig ud når den er uberørt og få lov til at leve sit eget liv.  Vi fik nogle rigtig gode træninger med Aske og Karla.

20.07.08 Som vanen tro afholder DRK region Sydsjælland sit årlige sommerskue i Vordingborg ved Gåsetårnet. I år kunne vi heldigvis have et par hunde med på udstillingen og valget faldt på Sara og Thula.  Thula i hvalpeklasse og Sara i åbenklasse.  Da vi igen havde sagt ja til at være hjælper måtte vi endnu engang tidligere af sted end normalt men skidt. Det er lyst og godt vejr.  Da alle hjælpere kender deres opgaver og skuelederen havde styr på logistikken gik det hurtigt med at få sat ringe telte mv. op så vi kunne komme i gang til tiden. 

Curlyerne skulle dømmes som sidste race i vores ring.  Spændingen var noget stor i forhold til at se hvordan især Thula skulle tackle det at skulle handles og vise sig frem.  Men hun gjorde det bare perfekt hvilket slut resultatet også bærer præg af.  Sara opførte sig også som en drøm og begge tøser fik en meget flot kritik med hjem. Selvom der var ca. 85 hunde tilmeldt skuet blev vi hurtige færdig ca. k. 15.00. kunne vi sætte kursen mod Møn igen hvilke faktisk var en god oplevelse ikke at komme hjem sent på eftermiddagen.

 

12.og 13.07. 08: Bornholm kalder til markprøve B og DKK national udstilling. Lige i sidste sekund blev beslutningen taget om at tage til Bornholm på B-prøve med Othello hvilke gav en del problemer med plads på færgen fra Ystad til Rønne og så overnatning men  det lykkes og da vi alligevel først kunne komme hjem søndag eftermiddag kunne vi ligeså godt meldt til udstillingen også.  Som altid er det en utrolig god oplevelse at komme til Bornholm og deltage i deres markprøver.  Bornholmerne havde virkelig lagt sig i selen for at lave en åbenklasse prøve i meget svær grad. Dommeren ord på slutparolen var: Den prøve her lå bestemt i den meget svære ende hvilke også tydelig vist sig i præmieringerne. Kun fem 1. pr.  og hele fem D'er.  Prøven begyndte med en meget svær dobbeltmarkering hvor 1- fugl, en krikand blev kastet i et noget lavere niveau en der hvor hundene blev sendt fra længde 50-60 m og nedfaldsstedet var meget svært for hundene at se. 2. markeringen var 90 gr. vending mod venstre landene på åbent vand i en sø med grønt vand. For at hundene kunne komme ned til vandet skulle de ned af en meget stejl skrænt  så et par meter over land for at komme til søbredden. Rigtig mange hunde havde problemer med skrænten nogle få snublede og faldt ned af denne.  Othello løste vandmarkeringen pænt valgte dog, efter at han havde fuglen i munden at svømme over på den anden side og tage turen hjem over land hvilke var en meget meget lang tur. Fuglen kom hjem af afleveret pænt til hånd.  Desværre klarede han ikke første markeringen tydelig fordi han ikke markere den ordentlig i kastet og så havde glemt den ved at han tog den lange tur hjem. Han var i området  men fik desværre ikke fært.  Næste post en dirigering ligeud i og lidt om af en bakke egentlig ikke svær og de fleste fik den også hjem også Othello selvom han bestemt kunne ha gjort det bedre. Det stod klar at Othello. som igen kom op som en af de sidste hunde, var præget at træthed og varme hvilke gjorde at han ikke altid gjorde hvad han fik besked på. En rigtig curly han på markprøve hvilke bestemt ikke ligner ham.  Næste post igen en markering helt sikker på 60 m. i en lysning Igen en krikand som man kun lige kunne se i et par sekunder da den blev kastet. Hundene skulle igennem et uvejsomt terræn med masser af fældede træ og grene mv. En del hunde havde også problemer med men ikke Othello. Lige på den øvelse her tænker man med stor glæde på den gode træning vi går til på Lolland Falster hvor der i den grad bliver trænet lange og svære markeringer Det kom bestemt Othello til gode og han løste den meget meget flot.  Heldigvis var vi første hund så en god pause var velfortjent.  Vores makkerhund en rigtig sød flat tæve havde desværre store problemer på første markeringspost fordi hun givet vis faldt ned af skrænten til vandmarkeringen. Desværre fik hun heller ikke dirigeringen men 3. markering rigtig flot.  Sidste udfordring det frie søg hvor Othello hurtigt fandt de 3 kaniner  helt ude i yderste tække lå gråænderne og det lykkes Othello at komme ud og få en med hjem.  Dommeren mente så på i sin mundtlig kritik, at det vildt som lå mellem kaninerne og gråænderne også skulle hjem Men det tog makkerhunden sig af.  Alt i alt var Othello's præstation tilfredsstillende når man tænker på at han kom meget sent op på dagen og at prøven var så svær så rigtig mange hunde ikke klarede det og ente med enten nul eller D.  Othello viste også denne gang at han ikke lod sig slå ud af ikke at få løst første opgave men arbejdede sig op jo længere vi kom ind i prøve. 

 

Næste dag  var det så udstillingen i Rønne med en norsk dommer. Både Othello og Zøya var tilmeldt dels i brugshundeklassen og i åbenklasse.  Inden udstillingen startede var det store samtale emne hvordan kommer vi hjem og hvornår kommer vi hjem Hvad med dem som kommer over med morgenfærgen for at deltage i udstillingen. Årsag hertil denne snak var at katamaranfærgen var i stykker hvilke allerede var tilfældet om lørdagen og så var alt kaos og store forsinkelser.  Nogle som havde tidsbestilling til søndag kl. 21. var så udsat til kl. 02.05 om natten. Heldigvis skulle vi for en gang skyld med en af langsom færgerne og her var der ingen problemer.  Glæden hos os var stor da vi konstaterede dette.   Curlyerne var først på i ring 9, se resultaterne under resultater udstilling.  Man kunne godt se at der manglede hunde i de forskellige racer både hos flat og labrador.  Det er bare så synd for dem som ikke nåede frem til udstillingen.   Alt i alt en rigtig god weekend men masser af godt vejr dejlige stunder med hundene især når de badede i Østersøen og ellers bare var nogle rigtig gode hunde at have med.

06.07.08: Intet er så dejligt som at stå op tidlig søndag morgen pakke bilen med 2 forventningsfulde hunde og sætte kursen mod en ny dag på markprøve sammen med en masse dejlige retrieverfolk. I dag skulle vi heldigvis ikke køre så langt da vi kun skulle til Kuldsbjerg ved Vordingborg på C-prøve med Karla og Aske i begynderklassen.  Om formiddagen var vi hjælpere i åbenklasse dels med kast af markering og skyttefunktion og som udlægger i det frie søg. Prøveleder Tanja Thorsen havde virkelig organiseret prøve således at alle som havde var hjælpere også havde mulighed for selv at føre hund på prøven. Efter frokost havde vi så fri og kunne koncentrere os om Karla og Aske inden de skulle afprøves. Det er ganske fedt at være hjælper på sådanne arrangementer Dels for man set en masse hundearbejde og dels får man fortrins ret til at gå op i den klasse man nu er tilmeldt i.  Først var der en vandmarkering for hundene for en gangs skyld fik lov til at svømme og det var bestemt tiltrængt da solen stod højt på himlen og skinnede ubarmhjerteligt.  Så fri ved fod ca. 100 m til næste opgave som var 2 enkelte markeringer på åbenmark med højt græs. Først en til højre og så en til venstre.  Til sidst frit søg i åben underskov.  Aske var først på og det gik rigtig godt. Karla havde desværre en  off-day, givet vis fordi hun kom meget sent op og derved var "krudtet" brændt af.  Begge hunde havde præmieringer med hjem og isen var sikre hvilke vi nød i fulde drag i Kalvehave.

                            Arkivbilleder                                                                     Arkivbilleder

 

28.06.08: Så blev det alvor hvad angår working test. Det er jo på en eller anden måde nået helt nyt for os selvom vi har prøvet det et par enkelte gange med ganske gode resultater. Vi syntes det kunne være sjovt at prøve en officiel working test med Aske og Karla begge i begynderklassen, så vi drog fulde af optimisme og lidt sommerfugle i mave af sted til Feddet mellem Præstø og Fakse.  Omkring 80 hunde tilmeldt og der var 5 poster vi alle skulle igennem. Prøvelederen Annika Christiansen og hun skal i den grad have en stor ros for prøvens tilrettelæggelse og den logistik der var for at få det hele til at køre uden alt for meget ventetid på posterne.  Vi blev delt i 5 hold som skulle følges ad rundt på posterne holdene var blandet med begynder- åben- og vinderklasse og det var rigtig godt for vi fik jo set hvad  hundene i de andre klasse skulle igennem udover det man selv skulle. Post 1 var for begynderklassen en retningsbestemt frit søg hvor hundene skulle hente 2 dummyer og det voldte en masse problemer især for de hunde som skulle starter dagen på den post. Der blev ikke givet mange point her.  Post 2 var en enkeltmarkering ud i et terræn med højt græs og nedfalds stedet var bag nogle halmballer. Også her var der problemer for en del af hundene. Post 3 for begynderklassen 2 enkeltmarkeringer Den til venstre faldt bag et væltet træ og den til højre faldt i et åbent terræn mellem nogle store fyrretræer.  Post 4 var først fri ved fod. Så delvis trampejagt for begynderhundene. Sidste post nr. 5 var vandmarkering.   Det var bare sådan en god dag og nej hvor var hundene trætte da vi var færdig med de 5 poster.  Både Aske og Karla fik både diplom og et flot krus med hjem Så igen i dag er isen på turen hjem reddet.  En ting er sikkert working test er kommet for at blive i vores fritid og det er bestemt ikke sidste gang vi har været på officiel working test.  Tak Annika og Charlotte for en pragtfuld dag på Feddet. Vi glæder os til næste år hvor vi forhåbentlig skal til prøve igen på Feddet.

15.06.08 Da vi ikke havde andet på programmet i denne weekend blev vi enige om at tage til workingtest C-prøve som blev afholdt ved Gislinge skydebane. Birgitte fra Mønbanden var som vanlig frisk  og tilmeldte sig også prøven. Vi drog af sted fulde af spænding med Karla og Aske, Birgitte havde selvfølgelig Svante med.  Heldigvis kunne vi selv vælge i hvilken rækkefølge de 5 poster skulle tages så vi fulgtes ad sammen med Anders og  hans brune lab Debbi.  Aske og Karla tilmeldt begynderklassen, Svante og Debbi tilmeldt åbenklasse. Vi gjorde en klog priotering nemlig at starte med det frie søg. Det  gik rimelig godt for os alle 4. Næste post var en markeringspost dobbeltmarkering for åbenklasse og 2 enkelte markeringer for begynderklasse hundene Sjovt for her var der rigtig mange hunde som kom i vanskeligheder med at udrede hvor dummyerne faldt. Det lykkes dog til sidst at få begge to hjem for os alle.  så sprang vi til post 5 en linje markering igen dobbelt for åbenklasse og to enkelte for begynderklassehundene.  Også her gik det Ok.  Da vi kun havde 2 poster tilbage og der stod mange og ventede ved vandmarkeringen besluttede vi at starte frokosten lidt før de andre.  Det var et klogt valg for vi kunne komme hurtigt ud til vandmarkeringen og så være de første hunde denne post efter frokost. Igen dobbelt for åbenklasse, en på vand og en på land som landede på den anden side af søen  Begynderhundene fik en enkeltmarkering. Efter frokost kom de rigtig gode point på kortet til alle 4. Vi sluttede med post 4 som var en delvis markerings og dirigeringspost for åbenklasse og igen 2 enkeltmarkeringer for begynderklassehundene Også her kom de store point på kortet.  Hold da op hvor var det sjovt. Godt vi har meldt til den officielle workingstest ultimo juni på Feddet.  Vi bestod alle 4 med vores labber  endda med rigtig gode point desværre blev i ikke vinderplaceret men vi havde en rigtig god og sjov dag. Det er bestemt ikke sidste gang vi er på workingtest.

09.06.08: Thula starter på Brugsprøvehold sammen med 8 andre retriever. Heldigvis skal vi ikke køre så langt denne gang kun til Vordingborg.  Nogle af de hunde som er med var også med på hvalpemotivationsholdet på Lolland. Sjovt at se hvordan de kendte hinanden. Ida er instruktør på holdet. Thula syntes godt nok at det var lidt mærkeligt at hun gik der og kommanderet os rundt.  Dog varede det ikke længe inden hun vænnede sig til dette.

08.06.08. Når man er nyder godt af DRK's forskellige tilbud som vi jo i gør i stor stil, Ja så må vi jo også tilbyde vores hjælp til fællesskabet . I dag skulle vi være hjælpere og dommer på D-Dagen i Sydsjælland.  Der kom 47 retrievere endda var alle 6 varianter repræsenteret på dagen. Vi havde en rigtig god dag med masser af hundeoplevelser. Desværre havde vi ikke mulighed for selv at stille med nogle hunde, da vi ikke syntes at det  var i hundenes tarv kun at sidde i bilen hele dagen og så kun være på når posterne skulle passeres.

01.05.08: Sidste år var Ida på hvalpemotivations træner kursus i år var så Bodil's tur til dette kursus og hold da op hvor var det godt.  Kurset blev afholdt i Kolding over 2 dage og sikke en masse man fik lært især omkring nye træningsmetoder der heldigvis vinder mere og mere frem i retriever regi.  Når man kommer hjem fra sådan et kursus er man bare fyldt op med energi og lyst til at lærer fra sig. Tak til Trænerudvalget i DRK for denne weekend.

28.05.08: Tænk det er 9 år siden at Ricko kom til verden sammen med sine 2 søstre Ruth og Rosella.  Ricko fejrede dagen sammen med alle sine kammerater.

24.05.08: I dag er det er stor dag vores ældste hund Cha Cha bliver 12 år og det bliver selvfølgelig fejret på behørig vis med god mad  og flag på bordet.  På C-prøve mødte vi Cha Cha's opdrætter Lise Götz,  som fortalte at der kun er 3 tilbage af det kuld. Cha Cha, hendes egen tæve  Cille og så en han Cato. 

24.05.08. Selv om der er fødselsdag i hundeflokken drog vi af sted til C-prøve i Hedeland sammen med Aske og Karla. Begge tilmeldt i begynderklassen Karla skulle først op. Prøven startede med en landmarkering, så en vandmarkering, igen en landmarkering som nok var den sværeste øvelse den dag,  da nedfaldsstedet kunne være svær for hundene at se, så fri ved fod til det frie søg. Karla klarede det rigtig flot, så vores Is på hjemturen var sikret.  Det blev hurtigt Askes tur til at vise hvad han kunne og det gik rigtig godt, dog syntes han at kasteren i markeringen var noget "farlig" så det tog lige lidt tid inden han igen kunne koncertere sig om sit arbejde. Men ikke desto mindre klarede han sig også godt. Især når man tænker på at han næsten ikke bliver trænet ret meget der hjemme.

  

22.05.08. Region Lolland / Falster har mange gode initiativer bl.a. andet sommertræningen i Ndr. Vedby Grusgrav som starter op i dag. Selvfølgelig ville vi da ikke gå glib af dette.  Det er en form for drive ind træning hver torsdag hele sommeren igennem og man kan komme de gange man har lyst. I dag var der 2 hold  hunde som ikke har bestået brugsprøven og så markprøvehundene. Ricko og Lucy med og vi var på markprøveholdet.  Det blev gjort meget klart fra starten at der var tale om konditionstræning. Vi startede med nogle rigtig lange vandmarkeringer og de var lange så dirigeringstræning. Øvelserne var en gentagelse af de øvelser som indgik i weekendens åbenklasse b-prøve som nogle rigtig vanskelig øvelser. Når man tænker på at hverken Ricko og Lucy ikke er i træningsform i øjeblikket må vi nok indrømme at de 2 hunde er fantastiske Ikke en eneste markering gik de glib af og dirigeringen god også rigtig godt. Vi var overbeviste om da vi tog hjem at både Ricko og Lucy som slet ikke har været trænet siden sidste år hverken kunne gå eller stå efter træningen men Nej Intet var at mærke på de 2 hunde.  Næste torsdag kommer Thula med til træningen sammen med Ricko og Lucy.

18.05.08: I dag er det langt mere alvorligt for vi skal til B-prøve Femsølyng i Nordsjælland med Othello i åbenklasse og Karla i begynderklassen.  Heldigvis havde prøvelederen taget højde for at vi er nogle som kommer langvejs fra så vi skulle først møde kl. 11.00 og det var dejligt. Så kunne vi nøjes med at stå op kl. 06.00 og ikke kl. 04.00 som vi plejer når vi skal nord på.   Rigtig mange hunde var tilmeldt og i begynderklassen var der 3 dommer det samme i åbenklassen.  Karla var tydelig mærket af at hun havde været på prøve dagen før så hun havde en rigtig off dag. Hun har aldrig gået så dårligt som i dag men bare kender vi kender årsagen så tager vi den med ro. Othello der imod havde faktisk en god dag. Desværre var vandarbejdet henlagt til en mørk skovsø som altid giver problemer for Othello. Prøven startede med en dobbeltmarkering linje. en på vand og en på land på den anden siden af søen. Othello skulle som sædvanlig vælte rundt og være i tvivl om hvordan han skulle i vandet så da han endelig havde vandmarkeringen hjemme havde han totalt glemt landmarkeringen.  Så fri ved fod et godt stykke op i en åben granskov hvor der igen blev kastet en landmarkering, løst til UG lige ved siden af en dirigering også løst til UG så videre til det frie søg. Her viste Othello ikke hvad han ellers kan i den disciplin. Han gik som curlyerne generelt gør og det er bestemt ikke hans normale fart. Ikke desto mindre syntes dommeren om det han så så endelig fik vi knækket den onde cirkel med D'er og 0'er.

17.05.08: Vi starter denne weekend med at tage til C-prøve i Ndr. Vedby Grusgrav hvor Aske og Karla er tilmeldt begynderklassen. Othello var i overvejelsen omkring åbenklassen men heldigvis valgte vi at springe ham over da han skulle på B-prøve i Nordsjælland dagen efter.  Åbenklassen var så svær at ingen nogen sinde har set noget lignende. Alle hundene i åbenklasse fik 0 kun en fik en 2. pr.  Der var rigtig mange som blev sure og utilfredse med den prøve. Nå men begynderklassen var langt bedre og realistisk for en begynderklasse.  Den startede med en vandmarkering  hvor hund og fører stod et godt stykke fra vandkanten, Så en markering hvor hunden skulle løbe langs med vandkanten op af en skrænt og så retur når fuglen var i munden. Så fri ved fod op til det frie søg og det var op for det var op af en lang bakke.  Både Karla og Aske klarede det rigtigt flot. Så Isen på vej hjem var igen sikret takket været Karla.  Selvom det var en lidt kold og forblæst dag var det en god dag.

12.05.08. Igen til Curly træning denne gang ved Ganløse jagtforening. Denne gang var vi rigtig mange curlyer 17 curlyer til træning og lige så mange mennesker.  Kresten fik nok at se til med så mange hunde på forskellige niveauer. Heldigvis var der nogle iblandt deltagerne som kunne hjælpe med at træne så vi ikke skulle vente alt for længe.  Da det var 2. pinsedag holdt vi selvfølgelig også pinsefrokost i det grønne og det var hyggeligt. Folk kom både fra Samsø og fra Jylland. En dejlig dag i curly regi.

04.05.08. Igen tidlig oppe for at tage på C-prøve denne gang i Rødvig. på Stevns.  Karla, Aske og Charlie var alle tilmeldte i begynderklassen. Det var ulidelig varmt lige fra morgenstunden Hele Mønbanden var med undtagen Lone og Titan.  Begynderklassen bestod fri ved fod til første opgave som bestod af en vandmarkering ud i havet, så en landmarkering hvor hundene skulle springe over en temmelig dyb grøft med vand i for at komme til markeringen, og så en ny landmarkering lidt mere til venstre for den første.  prøven sluttede med et frit søg i skovbevoksning egentlig lige til at gå til.  Det var bestemt ikke vores dag.  hvad resultater angår.  Men skidt vi havde det rigtig hyggelig sammen med Mønbanden især da vi spiste frokost. Kuffertgrillen var med sammen med pølser, div. salater og andet godt. Jo vi var ikke sultne efter frokost.  Da vi skulle hjem skete det som bare ikke må ske. Bilen reagerede slet ikke da tændingsnøglen blev drejet Strømmen var gået.  Heldigvis havde Find Larsen startkabler med så der kom hurtigt liv i Astraen igen og hjem gik det uden problemer.

01.05.08: Skue i Nordsjælland: Nogle af de aktive curly folk havde sat hinanden stævne på Skuet i Hillerød da vi for engang's skyld fik en autoriseret dommer på vores race.  I alt 6 curlyer blev det til.  Thula tilmeldt i babyhvalpeklassen og Sara tilmeldt i åbenklasse.  Om ikke andet havde vi en rigtig hyggelig dag sammen os curly folk med fælles frokostbord.  Desværre kom der ikke mange hunde i det hele taget til det skue og det er rigtig synd for dem som står for sådan et arrangement. Vi sluttede dagen med en BIS 4 placering til Sara

 

30.04.08. Endelig starter  vi  træning op igen hos Frank i Suserup. Igen i år er det Othello og Charlie der måtte holde for. Trænerne Michael og Frank har i år valgt at opdele hundene på 2 faste hold hvor Othello kom på det hold for de  "de varme hunde".  Charlie kom på holdet som var mere i ro og ganske godt var det også at de to knægte blev adskilt for bedre koncentration hos dem begge.

26.04.08: Det er jo nærmest en tradition  at vi skal med til  prøven  på Lerchenborg. Dog havde vi kun tilmeldt Othello i åbenklasse  Vejret var igen i dag skønt da vi drog af sted meget tidlig med Kalundborg.  Igen havde vi en af de sidste numre i klassen så vi kunne sagtens gå og kigge på de andre klasser især vinderklassen fangede vores opmærksomhed og kors hvor er de dygtige de hunde og deres fører som starter i den klasse.

240408: Intet så skønt som at have ferie Sikke en masse tid man har til hundene og træning. 

Da vejret er helt fantastisk i dag besluttede vi os for at tage i skoven og træne Charlie og Aske sammen med Svantemand, Birgitte og lille Carl August. Vi mødtes kl. 11.00 og fik trænede en masse dirigeringer og sluttede med et kanon frit søg.

    

Da vi var ved vandet skulle drengene da også  en tur i bølgerne og sikke det gik De havde det så sjovt. Vi sluttede dagen med madpakke i det grønne med udsigt over Østersøen og det var smukt.

20.04.08: Raceledelsen har igen i år arrangeret træning for curlyer denne gang over flere gange. Første gang var så i dag hvor vi mødtes 13 curlyer med deres ejere på Kulsbjerg ved Vordingborg. Igen i år var Kresten Henriksen vores træner.  Da vi var så manne curlyer blev der lavet 3 chancer, en for hvalpe i alt 3 hvor vi blev introduceret for nye træningsmetoder. Her deltog Thula 2 af hendes brødre og så Sveske fra Samsø. Næste hold var et begynder begynder hold med 5 curlyer. Sara og Zøya var på det hold og sjovt var det især ved vandet da vi lavede vandmarkeringer Sikke det gik ud i vandet og tilbage igen.  Efter frokost var det så de curlyer som har været på prøve begynder / åbenklasse hvor Big Ben var med Her trænede vi især lange markeringer og dobbeltmarkeringer med terrænskift.  Det er så sjovt at se så mange curlyer sammen det bedste er næste at se at alle hundene havde deres talenter i orden De skal bare lærer at gøre tingene efter hvordan markprøvereglementet foreskriver.  Det bliver sjovt at se når vi mødes igen medio maj måned hvor langt hundene så er kommet efter intensiv træning hjemme.

Hvalpe holdet

Det øvede hold  efter dobbeltmarkeringsarbejdet.

15-04-08:  Det er en sorgens dag i dag En af de dage man virkelig frygter skal komme. Tiden er nu inde til at vi skal tage afsked med vores lille Butterfly som gennem en længere periode har været alvorlig syg. Butterfly har altid været noget særlig for os. Hun var en meget lille hvalp da hun blev født så lille, at vi ikke regnede med, at hun ville klarer de første dage men vi tog gruelig fejl. Butterfly var en fighter og det var hun lige til det sidste. Vi vil altid huske dig Butterfly for den personlighed du var og for alle de sjove påfund du havde både i forhold til os men så sandelig også i forhold til de andre hunde. Det er så trist at tage afsked med sin ven og nok endnu værre når livet først lige er begyndt, 4 år og 2 mdr.

14.04.08:  Tænk nu er Thula blevet så stor at hun skal starte i børnehaveklassen i dag.  Region Lolland-Falster starter hvalpemotivations træning op i dag og det er vist lige noget som Thula har godt af. Sikke en masse hvalpe lige fra 3 mdr. gamle til nogle enkelte på 5 mdr.  En rigtig god oplevelse Thula som virkelig fik en på opleveren og nej hvor hun sov på vejen hjem og resten af aftenen. Joo at blive stor pige, kræver sin mand.

13.04.08 Så blev det vores tur til at fører hunde på markprøve. Karla og Othello var tilmeldt C-prøven i Teglstruphegn i Nordsjælland og sikke en masse hunde som var tilmeldt.  Vi havde bedt om sen mødetid hvilke gjorde at Karla skulle op som en af de sidste i begynderklasse og Othello den allersidste i åbenklasse. Birgitte  og Svante fra Mønbanden var selvfølgelig også tilmeldt Svante i begynderklasse.  Som vanlig skulle vi jo lige ud og se klasserne både åben og begynderklassen. Efter denne oplevelse besluttede Birgitte sig for, efter opfordring fra os at flytte Svante til åbenklasse da Svante allerede har sin 1. pr. hjemme og lige netop åbenklassen her er en god åbenklasse at starte op på. Det ente med at Othello og Svante blev makkerhunde hvilke også var godt for Svante. 1. post en vandmarkering  hvor det var lidt interessant at so om Othello ville i vandet da han nogle gange ikke har lyst hvis vandet er mørkt  Intet problem Han sprang ud og hentede apporten og retur med perfekt aflevering.  Næste post en dirigeringspost. Vi drejede os 180 g. rundt og skulle dirigerer ca. 60 m lige ud  for at hente en and.  Lige foran ca. 10 m ude lå der en masse kvas og grene som de fleste hunde valgte at løbe udenom men ikke Othello Han gik lige igennem kvas bunke og direkte mod målet fandt anden og retur.  Så fri ved fod til næste disciplin dobbelt markering  som lå meget tæt på det frie søg hvor der var 2 hunde i gang. Othello var i den grad opmærksom på hvad de 2 hunde lavede i det frie søg lige indtil han fik kommandoen marker Han fokuserede totalt på begge fugle og hentede dem hjem ude problemer.  Mens Svante så var posterne igennem kunne vi lige holde en pause inden det frie søg. Det gik bare så godt for begge hunde i det frie søg De søgte bred dybt og begge med meget god fart og stil så det var en hel fornøjelse også for de tilskuer som så på.  Glæden var stor da dommeren gav kritik  Det blev til 1. pr til begge hunde endda med meget fine kritikker.    Efter lang tid venten var det så Karla's tur  På grund af de mange hunde i begynderklassen blev der indskrevet 2 dommere og et prøveområde mere. Karla var heldig at komme på det nye område da det var væsentlig mere spændende område.  Først en vandmarkering hvor hunden blev sendt et godt stykke fra bredden af en sø fyldt med andemad.  Hun klarede det så flot ingen fejl.  Så en landmarkering som ligeledes blev løst meget flot. Så til det frie søg som hun også løste rigtig flot Hun arbejdede bare som en drøm og lavede ingen fejl og også her blev det til en meget flot 1. pr.  Det skal siges at den dommer som dømte Karla kun gav 2. 1. pr.   Turen hjem fra Nordsjælland var slet ikke så lang som den plejer  vi fløj nærmest 2 1. pr. på markprøve Det skulle fejres først på vejen hjem med en is og hjemme med god mad rødvin mv.   Når man sidder i sin lænestol og tænker tilbage på weekenden har det været en ualmindelig god weekend men masser af godt hundearbejde og stor succes for os i Mønbanden.

  

12.04.08: Endelig havde vi mulighed for at gengælde den store hjælp som nogle af flat-folket gav os ved curly træffet 2006. Vi var spurgt om at være hjælper på deres markprøve B som blev afholdt ved Sorø og selvfølgelig ville vi hjælpe. Igen skulle vi tidlig op ja endda meget tidlig op. kl. 04.15 for at være klar til at kunne møde  ved Sorø kl. 07.00.  Vi blev sat til at være udlægger i det frie søg åbenklasse hvor der var 13 hunde tilmeldt.  Åbenklasse bestod af en vandmarkering  så en dobbelt linjemarkering  fri ved fod til dirigeringen som var lige ud med terrænskift. Det gav for en del nogle problemer men alt i alt klarede samtlige hunde det pænt. Så frit søg som i øvrigt var et godt og realistisk frit søg med udlagt kaniner, fasaner, ænder, blishøns og krager.  Det er rigtig sjovt og ikke mindst lærerigt at være hjælper på markprøverne sikke en masse man ser og en masse gode ideer man får ved den lejlighed.  John Beck var dommer og dømte samtlige åbenklasse hunde på en god og fornuftig vis.  Efter slutparolen var alle hjælper inviteret med til flat's fælles spisning Menuen bestod af stegt flæsk med persillesovs dessert hjemmebagt lækker kage og frugtsalat og rutebiler. Jo man gik ikke sulten hjem.  Det var os en stor fornøjelse at være hjælper hos flatcoat. I morgen er det så vores egen tur da vi skal til C-prøve i Nordsjælland med Othello i åbenklasse og Karla i begynderklassen.

05.04.08: Vi havde bestemt os for i år at både Ricko og Zoya skulle udstilles i Berlin på den store VHD udstilling. Dels kunne det være sjovt at opleve dels havde både Ricko og Zoya brug for et udenlandsk CACIP.  Desværre kørte hundebussen ikke til Berlin hvorfor vi selv måtte starte bilen og drage af. Heldigvis var der andre som også skulle til Berlin Vi aftale med Familie Nielsen at vi skulle følges ad. Vi drog af herfra Møn fredag aften kl. 23.00 præcis således vi kunne nå den første færge fra Rødby lige over midnat. Efter sejltur og 4½ times kørsel godt og vel var vi fremme i Berlin ved udstillingsområdet i rigtig god tid. Efter 1½ times hvile kunne vi komme ind på området med bil og hunde mv. Det gik let og uden problemer og heldigvis fik vi nogle gode bokse til hundene. Vi havde til sammen 2 curlyer 3 golden 6 flatter med  så der var nok at holde styr på.  Endelig blev det vores tur curlyerne først og det gik jo helt som det skulle Det samme kan siges for Flat og Golden. 3 X B.I.R.  så næste udfordring var gruppe konkurrencerne.  Det er altid en oplevelse at udstille i udlandet Hold da op med tilskuer som spørger interesseret til hundene og tager billeder af hundene Det er vi slet ikke vant til herhjemme. Man kedede sig bestemt ikke i ventetiden til afsluttende konkurrencer i store ring.  Endelig blev det gruppe 8 og vi danskere lignede op Vi var ca. 7 dansker inde i gruppe. Zoya som skulle repræsenterer curly var så træt inden da så det er ikke set tidligere men ikke desto mindre da tiden kom til entre  strammede hun sig op og ved gud hun solgte varen  jeg må sige at hun kunne fører sig frem endda så overbevisende at dommeren valgte også at tage Zoya med da hun valgte de 5 hunde som skulle kæmpe om BIG.  Vi blev ikke placeret blandt de 3 bedste i gruppen men en delt 4 plads er bestemt OK.  Det er jo så sjældent at curlyerne er med i slutspurten så stolt er man da.  En af vores flatter blev gruppevinder, Dagens BIS  Sluttede endelig som BIS 2 af alle udstillede hunde både lørdag og søndag.  Vejen hjem gik over stok og sten og ca. 24½ timer efter vi forlod Møn var vi hjemme igen efter en køretur på 975 km i alt en dejlig oplevelse i Berlin med gode resultater og godt socialt samvær med nogle af de gamle hundevender. Det bliver ikke sidste gang de sker

Waterloo's Dancing Queen ( Zoya)

24.03.08: Det er intet så skønt som når man får billeder og tilbagemeldinger fra ens hvalpekøbere, Det er mindst lige så skønt når der kommer tilbagemeldinger fra ejer af hvalpe efter ens hanhunde. I dag fik vi en dejlig mail fra et Othello barn i Jylland med billeder.  Det varme ens opdrætterhjerte når man hører at de ting som man lægger vægt på i sit avlsarbejde bliver ført videre til næste generationer på en god og positiv måde. 

Vi glæder os meget til at følge alle Othello’s hvalpe i fremtiden. og håber på at få flere billeder af ungerne.

 

20.03.08:  Årets første B-prøve hvor Othello var tilmeldt i åbenklasse. Ida havde ikke tilmeldt hund da hun skulle være hjælper på prøven.  Othello var sidste hund i åbenklasse så vi fik lov til at møde senere og det var rigtig godt Både for Othello,  men så sandelig også godt for alle hundene som måtte blive hjemme.

Othello fik selskab af 2 af sine døtre nemlig Zoya og Thula, Planen var at Zoya skulle til brugsprøve igen igen  og Thula har godt af at komme med ud hvor der sker noget.

Hvad angår brugsprøven og Zoya Ja det taler vi ikke om. Endelig er apporteringen helt på plads hvad angår minus leg og ordentlig afleveringer Fri ved fod perfekt det samme gælder lineføringen Men om hun ville blive siddende kun 2 m tilbage før hun måtte kaldes ind og så tog F ved hende 3 forsøg og det blev værre og værre så Det blev heller ikke til bestået denne gang.  Det er aldrig hent i kennel Sasa’s historie at det skulle være så svært at få en brugsprøve.

Nå men endelig kom tiden til at Othello skulle op til prøve. Othello var tydelig mærket af at Karla netop har afsluttet sin højløbshed. Han var bare helt oppe at kører så alt kunne ske.

Først fri ved fod frem til første post en dobbeltmarkering en på land og en på vand..  Da den var løst  mere eller mindre som en markeringsopgave skulle vi vende 180 gr for at dirigerer frem til en blishøne. Her sås det tydeligt at Othello havde sinde tanker andre steder Det kneb nogle gange med at hører efter men vi fik fuglen hjem på rimelig vis  Så omkring igen og en enkeltmarkering på land på den anden siden af søen. Den blev løst til UG.  Efter markeringsarbejdet skulle vi så gå fri ved ved fod over til det frie søg  Han fik 4 kaniner og 2 ænder Bestemt ikke et frit søg der gav kegler men OK når man tænker på i hvilke tilstand han var i rent psykisk.  Dommeren John Juul gav en fornuftig kritik. Alt i alt en tilfredsstillende prøve når man ser på at Othello kun tænker på en ting skønne damer.  Nu kan vi så træne i 15 dage og så af sted igen til Nordsjælland på C-prøve  inden det igen går løs med B-prøve  på Lerchenborg.

 

09.03.08:Årets første officielle udstilling i DRK  hvor Ricko, Thula og Sara var tilmeldt. Der er ikke noget så sjovt som at udstille i babyklassen Thula er lige blevet 3½ mdr og kunne derfor komme med. Sikke hun kunne opfører sig pænt.hvilke også blev belønnet med en god kritik, et SL, bedste baby curly hvalp og til sidst BIS 3 babyhvalp. I år er der indført nyt udstillingsarrangement som skulle prøves for første gang på officiel udstilling. Ricko var tilmeldt i Championklassen fik god kritik og excl 1,  Sara var tilmeldt i mellemklassen og fik ligeledes excl 1 og endte dagen med BIM.   

 

02.03.08: Årets første C-prøve for vores vedkommende Denne gang gik turen til Stor Ladegård ved Sorø hvor Karla var tilmeldt for første gang i begynderklassen og Othello tilmeldt i Åbenklasse.  Det var en kold dag men ikke desto mindre faktisk en god dag. Da vi viste at vi skulle være lang tid væk måtte Thula med som det tynde øl.  Vi var godt spændte på at se hvordan Karla ville tackle det at skulle til prøve.  Første opgave for Karla var en vandmarkering som hun klarede rigtig pænt. Så en landmarkering som også blev løst godt dog skal det tilføjes at Karla lige blev lidt forvirret på vejen hjem da hun så os tilskuer ( fra Mønbanden) så hun blev lige i tvivl. Men hjem kom fuglen. Så fri ved fod til næste markering som også blev løst pænt. Videre til frit søg hvor det desværre gik galt på en and som lige fik et tryk for meget så der blev hul. Heldigvis var dommeren flink og gav lov til at Karla måtte hente et par fugle mere og det gik meget fint uden problemer. Alt i alt må det siges at hun klarede sig ganske pænt når det er første gang.  Nå man afslutter et år som Othello gjorde sidste år kan det kun blive bedre. Første opgave var en vandmarkering som det lige kneb lidt med at få ind da Othello nogle gange har det med mørkt vand at han ikke helt har lyst til at svømme ordentlig ud Han kom dog i men havde mistet placeringen af fuglen så han skulle lige have lidt hjælp. Næste opgave var en dobbelt linjemarkering som han løste perfekt. Så det værste en dirigering over fri åben afhøstet raps mark lide op mod en remisse. Kraftig sidevind og godt 300 m til målet. det så ikke nemt ud og en del hunde havde også problemer med ikke Othello. Han blev sendt skråt ud til venstre og så derudaf Da han var på højde med fuglen ned  Jeg sagde ned og ned kom han og så stik til højre og haps fuglen blev afleveret pænt til hånd.  Så skulle det frie søg klares og her gik han som en drøm God fart og stil og ganske mange fugle hjem.  Vi fik en en god  kritik af Palle Ingeman og glade var vi da det var overstået. 

 

 

16.02.08: Tiden er nu til at de første træningshold starter op, og selvfølgelig er vi med.  Othello starter på vinderklassetræning og Karla på begynderklassetræning i Region Lolland/Falster  Allerede første træningsdag overrasker begge hunde os De går barer så godt. Ingen tvivl om at det har været godt med en vinterpause for både hunde og mennesker.

 

 

09.02.08. Igen på¨kursus i DRK's regi denne gang kursus i det nye udstillingsregler som trådte i kraft 01.01.08.  Underviseren Henny Andersen fra DKK førte os alle sikkert og smidigt igennem alle de nye regler. Vi som kom med hundene skulle efter frokost deltage i en simulering udstilling lige fra babyklasse til BIR klassen.  Der var ca 9 hunde fremmødt og vores hunde var den dag lige fra baby hvalp til veteran hund. Dette gav anledning til meget grin og sjove oplevelser især da en 4 mdrs cheshvalp skulle agerer en 9 årig flatcoat i veteranklassen. For os som kom med hundene fik vi indsigt i reglerne først på den side af bordet hvor ringpersonalet arbejder og bagefter som udstiller Og det gav virkelig en god forståelse for de nye regler. Så bliver det jo spændende når de skal afprøves 1. gang som for os bliver i Næstved primo marts måned.

 

02.02.08: På kursus i DRK's regi,  hvalpemotivations / lydighedstræner  erfaringsudvekslings kursus, Trænere fra landets regioner bliver samlet 1 til 2 gange årligt for at udveklse erfaringer inden for hvalpetræning motivationstræning og temaet denne gang var Straf af hundene som absolut ikke må ske hverken under træning eller på andre tidspunkter.  Vi var begge afsted på kurset og fik en rigtig god og positiv oplevelse og selvfølgelig nogle erfaringer rigere.

 

27.01.08: Traditionen tro er der skue i Holmegårdshallen. Vi havde begge sagt ja til at være hjælper så der var tidlig mødetid. Zoya måtte med for at sikre at der kom mindst en curly på udstillingen. Lille Thula måtte også med som det tynde øl da det ikke er forsvarligt at lade hende blive hjælpe alene i så mange timer som det vil blive sådan en dag.   Det må siges at Thula imponerer med sit temperament. Hun var totalt upåvirket over alt det virvar med hunde mennesker mv. Det værste var dog køreturen fra Møn til Fensmark Sikke en koncert.  Vi havde en rigtig dejlig dag bortset fra at Zoya igen snød da vi skulle forsøge os med brugsprøven igen. Som vanlig var det apporteringen det kneb med.  Da vi kørte hjem var der ingen koncert overhoved udover 2 hunde som sov og snorkede lystigt. Igen en dejlig dag i DRK's regi.

20.01.08. Så er Thula flyttet til Møn og sikke en dejlig hvalp vi der har fået. Mange tak til Kennel Black Grouse for at vi måtte købe Thula. Hun er bare flyttet ind her uden at kny og har indtaget stuen køkken ja endog hendes egen far Othello. Vi glæder os rigtig meget til vi for alvor skal i gang med alt det sjove.

 

19.01.08: Endelig kom dagen hvor vi igen skulle op og se Othello's hvalpe De bliver allerede 8 uger i morgen så det var bestemt sidste udkald.  Uden at prale må vi nok sige at det var nogle rigtig gode, harmoniske og sunde hvalpe med super temprement som kom os i møde da vi ankom. Nej hvor var de søde og frække hvilke hvalpe jo skal være. Især 2 af hvalpene en han "Black Grouse's Curly Aslak" og en tæve "Black Grouse's Curly Thula" fangede vores interesse mere end de burde. Nogle gange er man nød til at slå til når en chance forligger. Så på hele turen hjem fra Jægerspris godt 1½ time gik snakker for og imod en curly mere i huset her. Beslutningen var egentlig let at tage, så i morgen skal vi igen til Jægerspris men denne gang for at hente "Black Grouse's Curly Thula" i daglig tale Thula. Klik på Othellos hvalpe og du vil få siden frem hvor samtlige 9 hvalpe er at se Det skal dog siges at det er ikke altid lige let at lave pæne opstillingsbilleder af curlyhvalpe på 8 uger .

Black Grouse's Curly Aslak  Black Grouse's Curly Thula

 

Hvis du har lyst til at læse mere omkring vores liv med vores dejlige hunde fra de år  der er gået siden 2000 skal du klikke neden for i den tidsperiode som du har lyst til at læse om.

Kennel Sasa i perioden 2005 til 2007

Kennel Sasa i perioden 2000 til 2004