2007

27.12.07. Det er bare så dejligt når man får hilsner fra sine hvalpe. I dag modtog vi en dejlig julehilsen fra Karla's søster Gaia som bor i Præstø. På billeder ses Gaia og hendes nye veninde Luna i skoven Det er Gaia der har  det sorte halsbånd på.  Det siges at æblet ikke falder langt fra stammen. Gaia ligner bare sin mor Sasa's Polka Star, Lucy, så meget at det næsten er uhyggeligt. 

26.12.07: Igennem året har vi fået rigtig mange gode billeder af både Othello's og Ricko's hvalpe nu hvor de er blevet voksne. Nogle af billeder nu sat ind på dels Ricko's hvalpeside og på Othello's hvalpesider Klik enten på Ricko eller Othello og du kommer direkte ind til billederne. Vi vil meget gerne modtage flere billeder af de forskellige hvalpe så også de kan komme med på hjemmesiden til glæde for os alle. 

På billederne nedenfor ses Sasa's Figaro fra i sommer, hvor han holdt ferie sammen med sin familie på Marienlyst Vi takker mange gange for de fine billeder.

24.12.07: Kennel Sasa's ønsker alle vores venner, bekendte og ikke mindst vores  hvalpekøbere  en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende hunde år 2008, hvor vi håber at møde rigtig mange af Jer der ude i felten.

23.12.07. På besøg hos Karl Erik og Stella for at se Othello's hvalpe 4 uger gamle og hvor ser de godt ud.  Pæne harmoniske hvalpe med rigtig god pels. De er godt sat sammen og deres temperamenter er skønne.  En rigtig spændende kombination og ingen tvivl om at deres brugsegenskaber er i orden med de forældre de har.  Det bliver spændende og se dem igen om 2 ugers tid. 

21.12.07: Så blev både Sara og Zoya HD. og Albue fotograferet og begge to har fine albuer og pæne hofter Nu afventer vi blot at DKK har vurderet billederne så vi får det endelige resultat.

10.12.07:  Så fik vi billeder fra Jægerspris hvor Othello's små nye hvalpe bor. Klik på linket Othello's hvalpe, og de små skønheder vil dukke frem. Det er muligt at følge med i hvalpenes udvikling på den siden i det omfang vi får billeder fra opdrætteren.

02.10.07: Igen tidlig op for årets sidste arrangement DRK's juleudstilling i Næstved. Ricko var tilmeldt i champion. og seniorklassen, Zoya i unghundeklassen og Sara i brugshundeklassen.  Dagen var også kommet til at vi skulle sige farvel til Cindy da hun i dag rejser hjem til sin familie på Mors. Meget praktisk da Cindy's far og mor også skulle udstille på juleudstillingen.  Bilen blev pakket med hunde proviant og masser af godt humør.  Se hvordan det gik på resultatsiden  Ricko  vandt bl.a.  2 vandrepræmier.   DRK's jubilæumskrus til BIR/BIM med minimum 2. pr i åbenklasse B.  som ikke har  været uddelt siden 1999  og den anden var  DKCH Rebekka's vandrepræmie.  Som tradition tro holdt curlyfolket socialt samvær  efter at racen var færdigbedømt med masser af jule guf.   Hvis der var en som blev glad på dette års juleudstilling så var det Cindy da hun hørte og så sin mor  Nej hvor blev hun glad og glæden var gengældt.  Cindy var vist den sejeste hund i Næstvedhallen da hun sammen med sin mor gik hen til sin  familie.  Endnu en god weekend som afslutning på en rigtig godt hundeår er til ende.

Ingen juleudstilling uden vores julearrangement i curly    Zoya og Sara hygger sig også med julegodter

01.12.07. Endelig kom dagen hvor vi skulle på jagt på Holløse Mølle for 3. år i træk. Sikke et vejr vi startede op med regn og dårligt vejr men som sædvanlig når der er jagt på Holløse bliver vejret godt hvilke også var tilfældet denne gang.  Ida tog  labben Charlie med. Desværre måtte Ricko blive hjemme denne gang da han skulle på udstilling næste dag Så Othello fik sin  første praktiske jagtdag. Igen i år fik vi mulighed for at tage en hundefører og hund med på jagten og Birgitte og Svante fra Mønbanden var klar til opgaven. Jagten startede med andejagt ved Susåen  og vi skulle hver dækker 3 skytter.  Næste sået var på fasaner ænder men desværre var der ikke meget vildt der som der ellers plejer at være.  Othello opførte sig eksemplarisk og var både rolig cool og fattet  fulgte med i hvad der foregik uden at stresse vildt op.  Næste sået var igen på fasaner Heller ikke her var der meget vildt men Othello nåede at få 2 rigtig gode apporteringer, og Charlie som både blev brugt som drevhund og apportør fik en del apporteringer. Svante gjorde også et rigtig godt stykke arbejde som blev bemærket af jagtherrer og skytterne.  4 sået blev aflyst da forventningen til at der var meget vildt der ikke var særlig stor Givet vis på grund af det meget fugtige vejr.  Dagen blev afsluttet med den sikre sået i spejderhytten med god frokost, øl, snaps og en masse gode sange fra både jæger og jagtherrer.  Da vi sagde farvel og tak for denne gang blev alle vores hunde rost udsigten til at vi kommer med igen til næste år er realistisk. Da vi vente næses hjem til Møn var vi alle godt trætte og mørbanket efter en hård dags arbejde men ikke desto mindre var vi klar igen hvis chancen byder sig.

26.11.07: Så kom det endelig resultat omkring Othello's hvalpe i Nordsjælland. Ronja fik 13 hvalpe i alt hvor de sidste 3 desværre var dødfødte.  Det blev til 10 velskabte sorte curlyhvalpe, 6 hanner og 4 tæver. Det forlyder, at både mor og børn har det rigtig godt og stortrives. Hvis du kunne have interesse i en hvalp efter Sasa's Othello kontakt  da Kennel Black-grouses.  På siden Othello's hvalpe vil der løbende komme billeder af hvalpene nå de modtages fra opdrætteren.

25.11.07:  Sasa's Othello er igen blevet far til,  i skrevne stund, 7 dejlige store hvalpe født i Nordsjælland, se længere nede på denne siden. 3 hanner og 4 tæve alle i pæn store og vældig livskraftige. Mor Ronja har helt styr på at være nybagt mor og passer sine hvalpene rigtig fint.  Vi er spændt på at hører hvor mange hvalpe der kommer da Ronja ikke er færdig med at føde, her mens nyhederne opdateres. 

25.11.07: Dagen i dag er en stor dag for kennel Sasa. Først med deltagelse på DRK's regions midtsjællands juleskue i Stestrup hvor Waterloo's Vision Of Love  "Sara" var tilmeldt  unghundeklassen. Ud over os var også Linda, Edward og Lasse på skuet, Lasse var tilmeldt brugshundeklasse hanner.  Vi var meget spændte på at se hvordan Sara ville tackle sådan et indendørs skue da hun slet ikke har været i gang siden Bornholm ultimo juni 07. Men al bekymring blev gjort til skamme Hun opførte sig bare perfekt både under fremvisning og under dommerens gennemgang af hende.  Hun fik en rigtig flot kritik og blev placeret som BIR.  Linda, Edward og Lasse havde skænket en flot præmie til bedste curly tæve som Sara vandt og det siger vi mange tak for.   Som altid var det en fornøjelse at se Lasse vise sig i udstillingsringen  En dejlig glad dreng med lyst til livet og lyst til at lave sjov og ballade. Lasse blev placeret som BIM.  Rigtig mange hunde var tilmeldt dette års juleskue  nok som træning til næste uges store begivenhed i DRK nemlig Juleudstillingen i Næstved.  I slut konkurrencerne  gik det ud over al forventning. Sara blev placeret som BIS 2. BIS 1 var en rigtig flot golden retriever. Glæden var stor da vi kom hjem og det blev selvfølgelig fejret på behørig vis.

08.11.07. Kringla's Brilliante, Cindy, er i dag parret med Sasa's Navarino, så nu håber vi på at der kommer curly hvalpe den 10 januar 2008 hos Kennel Waterloo. 

03.11.07: Kringla's Brilliante fra Kennel Waterloo flytter midlertidig ind her på Møn da hun skal parres med Sasa's Navarino.

27.10.07: Igen af sted til A/C prøve på Lolland nærmere bestemt på Lilleø. 50% af Mønbanden var blandt deltagerne, Ida med Lucy, Birgitte med Svante, Lone med Titan og Bodil med Ricko. Der var i alt 10 hunde tilmeldt prøven. Denne gang var der 3 autoriseret markprøvedommer på: Kaj Lübke, Flemming Nøhr og John Beck Jensen, Begrundelse herfor var om området på sigt kan bruges til afholdelse af officielle A-prøver. Vi skulle igennem 8 såter 4 før frokost 4 efter frokost.  Heldigvis kom vi fra Mønbanden sammen 2 og 2 så vi kunne følges ad. Da prøven afsluttet med parole kl. 14.35 var vi alle og nok især hundene godt trætte. 185 stykker fuglevildt var nedlagt  Alle hundene havde lavet et rigtig flot arbejde som gav tilfredshed både hos dommer og jagtherreren så DRK bliver inviteret igen til næste år.  Der blev givet to 1. pr til et par meget rutineret markprøve/jagthunde. seks 2. pr. hvoraf vi, Birgitte, Ida og Bodil fik 2. pr. alle med rigtigt flotte kritikker og dumme små ting som gjorde at det ikke blev til 1. pr. en 3. pr. til Lone som også fik en rigtig flot kritik og hendes hund viste et godt hundearbejde. endelig var der en hundefører som trak sin hund allerede på 1. såt da denne var helt kørt op. Hundene fra Mønbanden fik rigtig mange gode apporteringer  både lette og rigtig svære dirigeringer på vand  apporteringer i en masse siv joo der var ingen kære mor. Mønbanden tog fra Lilleø med æren i behold og rigtig glade for det arbejde vores hunde havde vist de kunne. Desværre er der ikke flere A/C prøver i år men målet er helt sikkert til næste år kvalifikation til deltagelse i officielle A-prøver

22.10.07: Hvor heldig kan man få lov at være. Vi fik lov at være med til region Nordsjællands A/C-prøve som afholdes på Falster hvilke vi er meget taknemlige for.  Det var bare en dag man ikke glemmer. Vi startede tidligt op da vi skulle mødes kl. 8. om morgenen til fælles morgenmad.  14 hunde tilmeldt prøven som blev fordelt på de 2 dommere, Johnny Henriksen, og Kresten Henriksen. Vi skulle igennem 4 såter inden frokost. efter en rigtig dejlig frokost skulle vi ud til de sidste 3 såter.  Ida og Lucy var under Johnny's bedømmelse og Bodil og Ricko var under Krestens bedømmelse så det var spændende hver gang vi mødtes mellem såterne og hører hvordan det var gået med hinanden. Hver gang rigtig gode tilbagemeldinger for begge hundene. Bl.a. ro på post i situationer hvor der kommer råvildt løbende lige imod og imellem os hundefolk, Harer som letter ca. 1½ m. foran hundene hvilke stiller store krav til lydighed.  Spændingen var stor til slut parolen hvor præmieringerne skulle gives.  der var skudt 123 stykker vildt. alle fasaner.  Lucy og Ida fik en rigtig rigtig flot kritik bedste kritik fra denne dommer og en 1. pr  Ricko fik ligeledes en rigtig flot kritik men pga. førerfejl  blev det til en 3. pr.  Ingen tvivl om at Vi fløj hjem  med store glæde og tilfredshed over vores hundes præstationer.

20.10.07. Desværre havde Region Lolland/Falster aflyst både C-prøven og skuet som normalt afholdes om efteråret men i stedet arrangeret en D-dag i Nørre Vedby Grusgrav. 43 hunde tilmeldt  Herfra var det Big Ben og Karla som skulle vise hvad de kunne. 4 poster hvoraf den ene post var skuedelen. 1. post en markeringspost for begynderklassen som vi deltog i var det 2 enkelte markeringer. Big Ben løste dem til UG og fik maks. point som den 1. hund indtil da. Karla løste også opgaven rigtig flot.  Næste post dirigeringsposten som var en ligeud dirigering. Begge hunde løste den ud over al forventning. Endelig et frit søg som også blev løst rigtig flot. Skuedelen var en hemmelighed indtil parolen.  Ud af 45 maks. point fik Big Ben 41 point  En hund foruden ham fik 41 point i begynderklassen. Da den hund var yngre en Big Ben blev den kåret som bedste begynder hund. Karla fik 39 point og 1. pr. hvilke vi er meget stolte af. Som vanlig blev vores succes fejret på behørig vis da vi kom hjem.

 

12.10.07:  Der er ingen tvivl om at Aristcurl's Copy Cat, Ronja; er drægtig. hun bærer alle tegn på at hun venter hvalpe som forventes født den 29. nov. 2007   Det er altid spændende når der kommer hvalpe.

27.09.07: Othello får besøg af Aristocurl's Copy Cat fra Kennel Black-Grouses-Curly da hun skal parres. Othello klarer opgaven perfekt sammen med "Ronja". Ingen slinger i valsen. Nu kan vi så barer vente spændt til ultimo november.

02.07.07: Så er det trænings tid igen, Brugsprøve træningen i Lundby starter op og Zoya er tilmeldt træningen da hun har godt af at komme ud og træne samme med andre retrievere. Bent Müller er cheftræner og Ida er med som føl-træner. Holdet er heldigvis ikke så stort kun 7 hunde så vi får mulighed for en masse træning. Som vanlig er Zoya flink og god til lineføring, fri ved fod men når der skal apporteres ja så laver hun løjer Hun elsker at  apportere og hun bliver så glad at hun slet ikke har tid til at komme retur med apporten. Nå men det skal vi nok får lært. Vi har 6 gange træning.

30.06.07 / 01.07.07: Når man engang har været på Bornholm til markprøve og udstilling ja så kan man ikke lade vær med at gentage sådanne gode oplevelser. Glæden var stor da både DRK's markprøve B og DKK nationale udstilling er lagt i samme weekend tilmed gode dommere både på markprøven og på udstillingen.  Igen blev bilen pakket  og Fr. Jensen sat på forsædet og af sted mod Bornholm. Denne gang havde vi lejet en hytte på Åkirkeby campingplads hvilke var ganske praktisk. kun 10 min til markprøveområdet og ca 7 min til udstillingsområdet.. Første dag markprøve i Ibsker Plantage med hvor hans Erik Møller var dommer i åbenklasse.  Othello skulle op sammen med en flatcoat som faktisk står i samme situation nemlig meget gerne en 2. pr. i første omgang.  Vi var 1. hund og prøven startede med en dobbeltmarkering . første markering var ikke så lang men det 2. markering til gengæld og hvad være var skulle vi dreje 90 gr. for bedre at kunne markerer. Det blev for meget for Othello så da fuglen var faldet i vandet bag ved en masse siv meget langt væk tog han af sted og stok og sten. Inden længe havde han fuglen som blev bragt til hånd.  2. markering bringes også OK. Så skulle vi lige flyttes os lidt for så at få en enkeltmarkering. Den var svær rigtig svær Først kunne hunden dårlig se fuglen og slet ikke nedfaldsstedet pga. meget højt og tørt græs. Dette græs skulle han igennem over en rimelig bred skovvej og over i et lille område med høje siv og vist nok også lidt vand.  Denne markering fik vi desværre ikke, mange andre ligeså, Othello gjorde ellers hvad han kunne men desværre.  Så tilbage til næste samme sted som ved dobbeltmarkeringen for at dirigerer lige ud mellem de steder hvor markeringerne var faldet. Over en masse fældet skov og højt græs.  Den gik heller ikke, Othello begyndte at miste troen på sig selv og måske også lidt tillid til sin handler. Heldigvis var vi første hund så vi kunne mens 2. hund arbejdede lige få en god snak om tingene inden vi skulle gå fri ved fod gennem skoven over til det frie søg.  Den snak vi havde hjalp åbenbart for Othello har aldring gået så flot et frit søg som her En rar fornemmelse at stå med fører trøjen på i det frie søg og han samlede fugle og kaniner ind i massevis kom i hele området og søgte med rigtig god fart og stil.  Dommerens afgørelse på Othello's præstation kom som en overraskelse for os da vi regnede med et nul men niks vi fik en dejlig 3. pr. 

 

Næste dag var det så en ny oplevelse for os nemlig DKK nationale udstilling i Rønne.  Både Othello og Sara, Waterloo's Vision Of Love; var tilmeldt. Dommeren italiensk. . Både Othello go Sara opførte sig perfekte og fik hvad vi kom for. Othello bedst i racen, Sara bedst i modsat køn. Tak til Helle Nielsen for hjælpe i B.I.R konkurrencen Helle fik lov til at vise Sara. Det var en rigtig god og hyggelig oplevelse at udstille i Rønne det var der flere som skulle overveje at gøre. Det er bestemt ikke sidste gang vi drager til Bornholm og slet ikke når vi kan få en markprøve med i samme weekend. Turen hjem var alle godt trætte.

 

24.06.07. raceledelsen for curly stod for et arrangement i Suserup hvor temaet var kvalifikationsprøve træning. 8 curlyer mødte op. Både fra Samsø og fra Fyn. Kresten Henriksen var træner og det meste af Mønbanden var med som hjælper.  Dagen startede med at alle hunde skulle prøve at gå kvalifikationsprøven og efterfølgende kunne Kresten så se hvad der især var vigtigt at vi skulle træne videre på.  Vi må med skam sige at ingen bestod prøven men det gik bedre end nok de fleste havde forstillet sig.  Om eftermiddagen blev der så arrangeret 3 poster hvor alle hundene skulle igennem og hver post bestod af forskellige discipliner  Bl.a. lydighedstræning, markeringsarbejde og vildbehandling samt ligeud sending.  Sent på eftermiddagen var alle både hunde og fører og nok ikke mindst Kresten trætte så vil sluttede af med social samvær over god kaffe og andet godt.

17.06.07 I dag skulle vi så til skue på Lolland dog ikke som aktive udstiller men Ida som dommer og Bodil som ringassistent. 35 labrador og en enkelt curly til bedømmelse og hvis vi selv skal sige det gik det ganske godt med at finde de bedste hunde i hver race.  en rigtig dejlig dag som sædvanlig på Lolland /Falster.  Bare en skam at der ikke er flere udstillere fra de små racer som møder op til skuerne hvor chancen jo er for at få trænet udstillingsteknik mv.

16.06.07: Igen en aktiv weekend forude. Lørdag skilles vores veje for en dag da Charlie og Ida drager til Falster for C-prøve begynderklasse for sidste gang med Charlie. 25 hunde tilmeldt begynderklassen og vejret var et herrens vejr med store mængder af regn.  Prøven startede med en vandmarkering ned af en lille skrænt ud i vandet efter fuglen og retur med pæn aflevering. Så en landmarkering bare i modsat retning hvor nedfaldet var i noget meget højt græs Mange hunde havde svært ved at løse opgave som en markering men ikke Charlie. Han fandt hurtigt fuglen og igen retur med aflevering. Så fri ved fod ned til det frie søg som blev løst tilfredsstillende. retur til markeringsområdet for at få en sidste markering som igen blev løst godt. Med så meget regn og vådt vildt græs mv. er der ingen fært overhovedet så det var vanskeligt for flere af hundene. Seks 1. i begynderklassen ud af 25 hvor Charlie får den ene.  det blev selvfølgelig fejret på behørig da vi igen var hjemme alle sammen. Sara, Othello og Bodil drog til Ballerup på udstilling hvor regnen også silede ned heldigvis var det tørvejr da curlyrne blev dømt. Moa Pehrson fra Sverige var dommer og vi må nok sige at det ikke var curlyerne dag i dag.  Vi kom tidligt hjem fra udstilling i dag hvilke alle hundene hjemme var glade for. I morgen atter en dag denne gang som skuedommer og ringsekretær på Lolland. Det glæder vi os til at prøve.

10.06.07: Det er ikke hver gang man kan  nyde man skal også yde. Derfor sagde vi selvfølgelig ja til dels at være hjælper og dommer på  D-dag i Region Sydsjælland.  En rigtig dejlig dag med godt vejr og en masse glade hundefolk som fik lov til at vise os hvad deres hunde kunne inden for markeringsarbejde, dirigering og frit søg og selvfølgelig også et skue. 50 hunde var tilmeldt så der var nok at se til. Da vi som sagt skulle være hjælpere og dommere valgte vi at lade vores hunde blive hjemme dog undtagen Sara og Zoya som blev forsøgt brugsprøvet. Vi var godt klar over at der manglede lidt fin pudsning men da  der var dommer aspirant på som brugsprøvedommer og vigtigheden i at der er mindst 5 hunde tilmeldt brugsprøven for at det kan godkendes var det jo ikke svært at gøre forsøget med de to tøser. Desværre var de ikke helt klar  endnu til at bestå prøven Skidt med det vi prøver barer igen  Godt trætte efter en rigtig lang og varm dag kunne vi se tilbage på endnu en dejlig hundedag.

05.06.07.  Grundlovsdag Ja hvorfor ikke bruge den dag til at træne hunde i sammen med Mønbanden Vi mødtes ved Vintersbølle strand for at planlægge kommende weekends D-dag i regionen. opgaverne blev lagt og afprøvet af  hunde på alle niveauer. Sikke en masse billeder der blev taget af hundene i træning. vi havde Karla og Zoya med og havde nogle rigtig gode timer sammen som vanlig vis blev afsluttet med kaffe kage og nogle rigtig gode snakke om  hunde selvfølgelig.  Vi kunne tydelig mærke både på Karla og især Zoya at de havde fået en på opleveren for trætte var de da vi kom hjem. Planen er at både Sara og Zoya skal til brugsprøve på søndag på D-dagen.

02.06.07. Ida til trænerkursus i DRK's regi hvor de blev undervist i hvordan man underviser andre med deres hvalpe mv. Et rigtig godt kursus som i den grad gav blod på tanden til at komme i gang med uddannelse som træner i D.R.K.  Bodil på kursus i DKK overbygning på opdrætteruddannelse som blev afholdt over 1 dag 4 timer undervisning i jura og 4 timers undervisning i genetik Et rigtig godt kursus som klart kan anbefales til andre som har interesse for hunde avl.

30.05.07: Sidste trænings hos Frank og Mikael i Suserup. Som vanen tro afsluttede vi med en trampejagt på vildt med hundene fri ved fod. Mønbanden var heldig alle at komme på samme hold og det gik rigtig godt for alle Kun nogle ganske få knaldapporteringer eller arbejdede alle hunden så flot sammen og selvstændigt.  Når man har været igennem de 6 gange træning hos Frank og Mikael kan man være helt sikker på at både en selv og især hundene har lært en masse især ro på post som jo er så vigtig. en stor tak skal lyde både til Frank og Mikael for deres tålmodighed og især dygtighed. Vi glæder os allerede til næste år hvor der forhåbentlig skal trænes igen.

27.05.07: En weekend hvor begge dage går til hundeaktiviteter er rigtig gode men også rimelig udmattende. I dag søndag drog vi afsted til Sydsjællands markprøve B ved Bavelse. Igen troppede hele Mønbanden op næsten da og vi startede som vanligt med fælles morgenmad. Rigtig mange hunde tilmeldt både i begynderklasse og åbenklasse.  Charlie var rimelig tidligt oppe hos Valdemar Brygger. Prøven bestod af først en enkeltmarkering på land hvor hundene skulle ned i en stor grøft for at hente en kastet and. Charlie havde ingen problemer med dette. Næste markering var en vandmarkering med en rimelig afstand fra hund/fører og til vandkanten hundene skulle igennem en sivbremme og ud på åbent vand for at hente fuglen. Charlie var så begejstret at han sprang i vandet med et ordentlig plask og fuglen kom fint ind til aflevering som dog kunne ha været lidt bedre. Næste opgave en landmarkering langs med vandet på land hvor udsendings stedet var samme sted som ved vandmarkeringen. også den blev løst perfekt. Så et stykke med fri ved fod og ned til det frie søg som nok kunne ha været lidt større og vildtet lå temmelig tæt på hinanden men ikke desto mindre gik Charlie igen godt og fik en fortjent 1. pr.  De 2 andre i Mønbanden fik hver en 2. pr. og en 1. pr. i begynderklassen. Othello var heldig at komme op sammen med en moden flat tæve hvilke var godt for Othello var meget forelsket i tæver den dag pga løbetid hjemme.  Åbenklasse begyndte med en landmarkering ned mod vandet som blev løst til UG af Othello. så fri ved fod ned forbi landmarkeringen mod venstre for så at vende rundt og sende hunden på en dirigering forbi der hvor hunden havde hentet sin landmarkering for din den vej hvor vi kom fra  hunden skulle ligeud et godt stykke hen til skoven for så at få fuglen. Desværre blev Othello ikke sendt ud i dirigering  med den ro som er nødvendigt så vi fik en lidt dårlig start men ikke desto mindre fik vi dirigering hjem uden nogle problemer og han viste at han var stop lydig og diriger bar. Næste øvelse en dobbelt markering en på vand og en på land. Begge fugle blev hentet  uden de helt store problemer.  Othello var heldig at være 1. hund så han kunne lige slappe af inden det frie søg. Nu blev det spændende hvordan han ville reager på den dejlige flat tæve. Et dejligt stort og dybt frit søg med terræn skift og Othello kom i hele området og uden de helt store problemer i begyndelsen Men så blev han forelsket og for af sted efter flat tæven de forsvandt ud af syne men Othello kom meget hurtigt igen på fuld udblæsning Ingen tvivl om at makkerhunden har fortalt ham et borgerligt ord og rigtig godt for det Hun kom umiddelbart bagefter med en due i munden efter det havde Othello tabt koncentrationen og var svær at sende ud men vi fik da 2 kaniner og 3 ænder og en due ind så vi er ganske godt tilfreds Det bedste er at han har lært noget omkring ikke at blive forelsket i tide og utide.  Othello får en rigtig fin kritik men pga. hans lille udflugt blev det til en 3 pr. Makkerhunden fik en flot 1 pr. som var meget velfortjent. Så kunne vi holde frokost i samlet flok  hvilke altid er rigtig hyggelig.  Endnu en god dag på markprøve med rigtig gode resultater for vores hunde.  En god weekend er slut med masser af gode oplevelser.

26.05.07:  Denne gang skulle vi heldigvis ikke så langt for at komme til Midtsjællands markprøve B i Hedeland. Vejret var bestemt ikke af de bedste, regn og ikke så varmt. igen troppede hele Mønbanden op  med 3 tilmeldinger i begynderklassen og en i åbenklasse. Nogle gange sker der mærkelige ting med hundene generelt må det konstateres at hundene slet ikke arbejdede som de plejer selv de garvede vinderklasse folk havde deres problemer. Charlie skulle op som nr. 11 på bane 1 en prøve som bliver løst nogenlunde slet ikke som han plejer da der var nogle skønhedsfejl Dommeres bedømmelse udløste en 3. pr.  Othello skulle op som hold 1 hos 2. dommer  i et prøveområde som var meget presset og tæt på gangstierne. Første. opgave var en enkeltmarkering. Othello rør af sted som en kanon uden at få lov, første knaldapportering. men løser i øvrigt opgaven flot. Så til dirigering ned af en lille skrænt over lavt vand lidt siv og så op af en skrænt for at hente en and. Denne opgave løses også til ok. dog først efter at Othello lige havde hilst på en hjælper som havde en hel sæk vildt hos sig samt en storspillende ghettoblaster hos sig. Nå men opgaven løses. Så til dobbeltmarkering en fasan på land og en and på vand. Om ikke han knalder igen på 2. fugl.  Af sted det gik ned til vandet og ud efter anden og retur med pæn aflevering. Så af sted til landmarkeringen som også hentes pænt. Om vildtet var af sådan en beskaffenhed at der ikke skal meget til før der kommer hul ved jeg ikke men ikke desto mindre var der et hul under højre vinge. Dommeren mente ikke at vi skulle fortsætte til det frie søg også fordi han allerede ved 2. knald apportering har fået D. Føreren var enig da vi skulle på igen i morgen i Sydsjælland.  Ja træerne vokser som sagt ikke ind i himlen så det blev ikke til is  i dag. Men skidt. Mønbanden havde arrangeret grillmad til frokost og selv det stod ned i stænger fra himlen lod vi os ikke mærke med det Et halv tag blev etableret og frem med engangsgrillen og på med bøfferne Nej hvor havde vi det hyggeligt. Både Birgitte og Susanne fik begge 3. pr i begynderklassen hvilke klart indikerer at hundene ikke var som de plejer.

20.05.07: Når man skal op kl. 03.30 for at komme på markprøve i Nordsjælland er det ganske rart at konstaterer at vejret også i dag er perfekt. Prøven var henlagt til Teglstruphegn dejligt så kender man vejen parkeringsforholdene og området. Vel ankommet for hele Mønbanden.  Charlie var tilmeldt begynderklassen med Lars Mertz som dommer. Først en enkeltmarkering på vand som han løste pænt, så en landmarkering på land parallelt med søbredden som også blev løst pænt, Så en længere gå tur hen til det frie søg. Et pænt lille afgrænset fritsøg som ikke skulle volde de store problemer. Man kunne så godt se på Charlie at han dels havde ventet længe inden han kom op til prøve samt nok endnu mere vi har høj løbske tæver hjemme som klart præger hannerne. Han løser opgave ok og dommeren belønner indsatsen med en 1. pr.  Othello skulle i åbenklasse første gang på B-prøve og med tankerne fra sidste uge var det med nogen spænding han skulle i gang. Flemming Roed var dommer og vi startede med en vandmarkering som blev løst til UG.  Så gå et stykke sammen med makkerhunden fri ved fod hen til dirigeringen som var lige ud over en grøft ned til et stort træ over træet og bagved lå der så en kanin. Det var meget vigtigt at hundene kom over træet ikke rundt om iflg. dommerne. Othello løser opgaven pænt lyder hver en kommando men kommer ikke over træet med højre om. Averligt der rør 1. pr.  Så igen fri ved fod sammen med makkerhunden til dobbeltmarkeringen som var en linjemarkering i lav birkeskov med meget bevoksning. Der viste Othello hvilke god markør han er Han løste opgaven så flot. Dog kniber det lidt med at komme direkte hjem. Endelig det frie søg som nok pt er det sværeste for Othello da han skal forholde sig til makkerhund men han løser opgaven igen pænt dog kunne opsamlingerne og direkte hjem være bedre så han skal lige hjælpes. Dommeren takser Othello's og nok især førerens indsats til en 3. pr. da dommeren syntes at føreren nogle gange ikke gav hunden en chance for at løse opgaverne selv. Ikke desto mindre var vi rigtig glade da vi kørte hjem og vanen tro skulle vi lige have is til at fejre dagens resultater med.

12. 05.07: En dejlig dag allerede fra morgenstunden hvor vejret viste sig fra bedste side i forhold til at vi skulle til markprøve. Denne gang Fløng Skydebane ved Roskilde til C-prøve.  Sjovt for i 1999 var vi også til prøve på skydebanen hvor curly afholdte deres racetræf. Nå men rigtig godt vejr til markprøve så forventningerne var store og meget spændte. Igen troppede hele "Mønbanden" op hvor det sociale samvær er en central del af det at være til markprøve sammen. Charlie var tilmeldt begynderklassen og allerede fra starte af var der stor utilfredshed med prøvens beskaffenhed. Mange valgte at trække deres hunde da de kom til det frie søg pga. rigtig mange brændenælder som generede hundene og deres arbejde.  Da Charlie skulle op var der ganske få som havde fået en 1. pr.  Han lavede et rigtig fint vandarbejde med perfekt aflevering. Så en landmarkering som også gik rigtig godt. Igen en landmarkering men hvad der skete kan vi kun gætte på men på vej hjem droppes fuglen antageligvis pga. at Charlie stak sig på et eller andet men han samler op og kommer pænt hjem. Så kom turen til det frie søg og spændingen steg.  Charlie gik et frit søg som vi aldrig har set før han søgte i hele område med rigtig god fart og stil og helt upåvirket over brændenælderne Inden for en meget kort tid havde han samlet det som dommeren syntes skulle ind og prøven var slut. Dommeren sagde bl.a. Det er det bedste frie søg jeg har set i dag og det er en hund som arbejde med godt fart og stil desværre pga. den sidste markering må jeg gi en 2. pr.  Den dommer gav kun i alt 2 . pr. til ca. 21 hunde i begynderklassen. Flot Charlie. Nå men turen kom så til Othello som var tilmeldt i åbenklasse for første gang.  Man må nok sige at han derby i åbenklasse var på fuld musik. Prøven startede med en dobbeltmarkering over sort vand med masser af andemad. En fugl på vand og en på land på den anden side af vandet. Hunden skulle svømme en god strækning. herefter en dirigering over samme vand kun ca. 20 meter til venstre fra landmarkeringen. og op på land. Det var ikke Othello's dag hvad angår vandarbejdet Ikke om han ville over vandet så både markeringsarbejde og dirigeringsarbejder måtte desværre opgives.  Næste opgave en landmarkering ned lang Søen på land temmelig lang markering som blev løst til UG. Så til det frie søg med en makkerhund. En rigtig hurtigløber og det gik faktisk også rigtig godt. Desværre pga. stres og nok alligevel et stort pres for Othello tog han for hårdt på den sidste due.  Samlet set en del gode momenter som blev løst tilfredsstillende taget prøvens beskaffenhed i betragtning og Othello's manglende erfaring i åbenklasse.  Generelt set klarede Mønbanden sig godt på denne prøve med en 1. pr. to 2. pr. en. 3. pr. et nul. og et D.  Så vi træner videre skal når vi målet. Det er ganske vist.

09.05.07: Så  afsluttes begynderklasse træningen hos Betten med en lille form for prøve på dummyer. Alle førerne var spændt på at se hvordan det skulle gå.  Karla klarer sig rigtig flot med 33 point og bliver 4. bedste på prøven  Alle hundene og nok især deres fører har fået noget med hjem som de hver især kan arbejde videre med inden de for alvor skal igang med markprøvetræningen. Tak for en god træning til Betten.

060507: For det ikke skal være løgn er Butterfly også kommet i løbetid en hel måned før tid. Det skal nok gå hen og bliver "spændende" når vi skal til de 3 B-Prøver.

05.05.07: Sara er kommet i løbetid for første gang. Nu starter hele de kaotiske cirkus op igen med forstørrer hanner som er meget forelsket i alt hvad de ser og det er jo så det værste da vi jo har meldt til et hav af markprøver.  Vi håber det bedste og frygter det værste.

28.04.07 / 29.04.07:  En weekend der aldrig går over  i glemmebogen. Lørdag , for os, årets første markprøve B ved Lerchenborg Gods. Op kl. 04.00 da Othello og Charlie begge var tilmeldt i begynderklassen, hvor der i alt var tilmeldt 49 hunde. Begynderklassen blev delt  på  3 områder,  så vi kunne nå at blive færdige inden midnat. Othello på som nr. 8 og han gik bare rigtig godt. Hans knald apporter er forhistorie nu og han lavede et rigtig pænt stykke arbejde. Desværre fik han problemer med prøvens sidste markering. Othello slutter sin karrierer i beynderklassen med en flot 2. pr..  Charlie derimod klarede sin prøve til UG kryds, bolle og slange. En flot flot 1. pr. første gang han er i begynderklassen, godt gået Charlie.  Næste dag op igen tidligt for at køre til Hillerød på udstilling. Inden udstillingen manglede Othello   3. og sidste certifikat og det danske CACIB. Vi fik hvad vi kom for med Othello, og ikke nok med det han placerede sig som bedst i racen og kvalificerede sig til dermed til Cruft 2008. Karla var tilmeldt mellemklassen hos labradorerne hvor meldingen var da vi ankom,  at dommeren gav rigtig mange 2. pr.  det gjorde hun også. Selv i Karla's klasse måtte over halvdelen ud med 2. pr. men ikke vores Karla hun klarede sig rigtig godt med en 3. vinder placering i mellemklassen. Endelig var Zoya tilmeldt i unghunde klassen da hun for 8 dage siden blev 9 måneder. Hun fik sit allerførste CK.  og blev bedst i køn 3. Da Zoya blev bedste ungtæve og fik CK kvalificerede hun sig ligeledes til Cruft 2008.  Da både Othello og Zoya har kvalificeret sig til Cruft 2008 er overvejelserne om vi skulle tager en tur til Birmingham til næste år. Det kunne jo være sjovt at udstille både far og datter på udstillingen over alle udstillinger.  En rigtig god weekend er omme med glæde over vores opdræt, Real Dual Pupose Retriever

 

15.04.07: Når man nu ikke har andet at lave kan man da lige så godt tage til Nordsjælland, Teglstruphegn til C-prøve for at varme op til om fjorten dage hvor det for alvor går løs på Lerchenborg. Som vanligt i år var det Charlie og Othello der måtte holde for.  Det meste af Mønbanden var også tilmeldt. Vi fik en rigtig hyggelig dag i det grønne i et godt selskab, med  god mad og egentlig også en god prøve. Skønt at konstaterer at der var endnu en curly tilmeldt nemlig Ronja og Karl Erik Saltoft i begynderklassen.  Othello valgte i dag ikke at knald apporterer men sad rolig og afslappet i markeringsarbejdet. Desværre blev vandmarkeringen en tand for stressende for ham så det gik ud over landmarkeringen så vi fik desværre en D-fejl. Det frie søg gik godt med rigtig god fart og søgte i hele området.  Charlie var også ganske uheldig på landmarkeringen da kasteren ikke var en rutineret kaster. Man kan vel egentlig kalde det for en lavtgående due man bestemt ikke skyder til i virkeligheden Så Charlie havde meget svært ved at markerer den korrekt og det gav problemer  Vandmarkering OK  og det frie søg ligeledes OK.  Ellers en fornuftig  præstation for begge knægte. Det bedste ved en prøve er at når man har været igennem prøven ved man altid hvad man skal hjem og træne videre på.

11.04.07 Så er den store dag endelig kommet, hvor den bedste åbenklasse træning starter i Suserup med Frank og Michael som træner.  Næsten hele Mønbanden var med på holdet, og forventningerne var store men behersket især for os Ida og Bodil da vi denne gang havde tilmeldt de 2 unge hunde Charlie og Othello. Men alt frygt blev gjort til skamme for vores hunde gjorde det bare så godt og var helt på linje med de andre hunde på holdet i alt 18 hunde tilmeldt fordelt på 2 hold. Det er så skønt når man kører hjem efter godt 2 timers træning med to veltrænet og rigtig dygtige hunde. Man kan næsten ikke vente til onsdag i næste uge for det går løs igen.

08.04.07. Afsted tidlig morgen til National udstilling i Ribe arrangeret af DKK -kreds 4. Othello og Zoya var tilmeldt udstillingen.  Chr. Brix Søndergaard var dommer bl.a. for curly og det gik ganske godt for vores 2 hunde. Det var et dejligt område hvor udstillingen blev holdt.  Desværre var der ikke mange curlyer tilmeldt  men skidt vi havde en god dag med gode resultater. 

03.04.07. Så er træningssæsonen startet op igen i Region Syd-Sjælland. Karla er tilmeldt overgangstræning hos Betten i Vintersbølle og det var en stor og god oplevelse for Karla. Ingen tvivl om at de unge hunde har godt af at komme ud til træning sammen med andre hunde og de lærer en masse gode ting de ikke kan lære ved at man selv går rundt alene og træner. 

31.03.07 Årets første c-prøve hvor Charlie og Othello var tilmeldt i begynderklassen. Som sædvanlig når der er C-prøve på Lolland er det rigtig hyggeligt at være med. En rigtig god stemning for slet ikke at snakke om vejret. En perfekt dag at afholde C-prøve på.  25 hunde tilmeldt i begynderklassen, som var en god reel prøve. Først to enkeltmarkeringer med terrænskift. Så et frit søg hvor hundene skulle springe over en mindre grøft for at komme ind i området og selvfølgelig springe tilbage igen for at aflevere til hånd.  Prøven blev afsluttet med en enkeltmarkering igen. Det gik faktisk rigtig godt for begge  vores ”drenge”, Måske ikke de store præmieringer men set i forhold til, at det er årets første prøve og at vi ikke har fået trænet den ret meget er vi nu ganske godt tilfredse med drengene. 

 

11.03.07: Hurra foråret er kommet hvilket givet lyst til igen at begynde træningen  Altid spændt på at se hvordan hundene fungerer efter en længere pause.  Sjovt nok hvad hundene engang har lært glemmer de aldrig.  Både Othello og Charlie gik som en drøm    Billede øverst: Charlie's vandgang efter en markering. Nederst Othello i gang med en tilbagesending.

04.03.07: Årets første officielle udstilling. Birgit Roed var dommer og 13 curlyer var tilmeldt.  Vi kom med 4 curlyer, 2 hvalpe, 1 brugshund og 1 champion / senior.  Det blev en rigtig god dag for os  Othello fik sit første certifikat, Ricko blev Bedst i modsat køn, og Zoya blev bis 4 hvalp. Som tradition blandt curly folkene holdt vi denne gang sønderjysk kaffebord og sikke vi kunne spise, godt vi havde været i ringe inden vi begyndte på kagerne. 

04.02.07: En god træning af hvalpene i udstillingsteknik er at tage på skuer. I denne weekend var der skue i region midtsjælland hvor både Sara og Zoya samt Othello kom med. Igen måtte vi desværre konstaterer at der ikke kom andre curlyer. Hvor er I dog henne?. Nå men det gik bare så godt for dem alle tre. Det bedste resultat var klart Zoya der blev placeret som BIS 1 hvalp.  Begge hvalpe fik nogle gode kritikker og opførte sig så pænt.  Deres far Othello var også i show humør, Han blev placeret som BIS 4.

 

Waterloo's Dancing Queen ( Zoya )  Sasa's Othello

 

28.01.07: Sasa's Polka Star ( Lucy ) er kåret som årets dual-hund 2006 for hunde over 2 år i region Sydsjælland. Det blev gjort på behørig vis på Skuet i Holmgårdshallen. En stor flot pokal står nu og gør sig.

Som tradition tro skal vi på årets første skue hvor Othello og Zoya blev udstillet.  Begge fik nogle gode kritikker og det bedste er næsten at Zoya ville lade sig fremvise på en fornuftig måde. Ingen kænguru hop i dag. Hende endte som BIS 2 hvalp og Othello hendes far blev placeret som BIS 3. Endnu en god dag.

27.01.07:  Årets første træningshold starter op nu hvalpemotivation i DRK's v Bent Müller. Zoya er selvskrevet til denne træning. Og det går faktisk rigtig godt  Det er nu rart at komme i gang igen efter en pause på lidt over en måned.

 

2006

24.12.06: Kennel Sasa ønsker alle en rigtig glædelig jul med håb om nogle gode dage sammen i familiens skød. En dejlig lang juleferie venter forude hvor tiden skal bruges til hygge med hundene.

20.12.06: Royal Canin vil igen i 2007 være sponserer for vores kennel og det er vi rigtig glade for.  Gode resultater nås blandet ved at hundene bliver fodret med det rigtige foder.

16.12.06: Så blev prinsesserne "danske statsborger". Stambøgerne fra DKK kom i dag med stb. nr. mv. til pigerne. Nu kan vi for alvor begynde en spændende fremtid både på udstillinger og prøver mv. 

10.12.06: Sidste jagt dag på Holløse mølle i år. Endnu en god dag med gode naturoplevelser og søde jagtkammerater.  Igen gjorde både Ricko og Charlie en god indsats og fik bragt vildt hjem. Som traditionen tro afsluttede vi med god frokost, bidesild og sammenkogt ret.

09.12.06. Sidste træningsdag på hvalpemotivationsholdet som afsluttes med en bytur i Nykøbing F.  Sikke en optog vi kunne præstere af hvalpe og det gav en masse positiv opmærksomhed. Det gik rigtig godt for alle hvalpene de fik oplevet en masse som ellers ikke er set og prøvet før og prinsesserne tog det i stiv arm. Da vi kørte hjem og egentlig resten af dagen var der ro hos tøserne.

03.12.06: En af de traditioner vi sætter mest pris på gennem et udstillings år er D.R.K's Juleudstilling i Næstved.  Det er bare så herligt, at selvom man måske ikke har anmeldt hunde til udstillingen kører man gerne 60 km for at være med på sidelinjen. Heldigvis, i år, var der mulighed for at udstille babyhvalpe. Sara og Zoya var tilmeldt sammen med Karla der skulle i ungehundeklassen.  Om der hviler en slags forbandelse overos og  juleudstillingen  vides ikke men vores labrador får altid 2. pr. på  juleudstillingerne dog med en enkelt undtagelse.   Nå men prinsesserne skulle jo også ind og det gik fint. De opførte sig fantastiske og søde. En hel fornøjelse at have de 2 piger med. Vi blev heldigvis tidlig færdige, så der tid til at hygge hos vennerne rundt om i hallen. Men den ultimative hygge begyndte da de voksne curly'er var færdigbedømte og vi curlyfolk samles om vores fælles bord med div. lækkerier. Sikke en fest. Kager, riscrem med kirsebærsovs, nødder, slik, valnødsnaps og endelig boble-vin. I BIS-baby  konkurencen skulle Sara ind Denne gang med opdrætteren som handler. Det var ikke dårligt, hun blev placeret som BIS 2 baby.  Trætte, ganske mætte, og fyldt op med gode positive oplevelser kørte vi tilbage til Møn med glæde over at i 2007 kommer der atter  en juleudstilling.

21.11.06: Som bevis på at vi har gennemgået DKK's opdrætteruddannelse modtog vi i dag logoet fra DKK som bl.a. ses nedfor. Det er vi rigtig glade for og stolte over at kunne præsenterer her på vores hjemmeside. 

19.11.06: Nogle gange skal man vælge hvilke arrangement man vil deltage i. For os i dag var det enten et skue i Stestruphallen  med de to små prinsesser, eller at tage på jagt med Ricko og Charlie ved Holløse Mølle.. Det var ikke svært at træffe den beslutning. Selvfølgelig skulle vi da på jagt på Holløse mølle. Husker tydeligt hvilke gode dage vi havde sidste år hvor vi var med for første gang. Da Lucy er løbsk måtte unge Charlie vare standin for sin mor. Spændingen var stor i forhold til om han kunne magte opgaven og det må vi nok konstaterer at det kunne han endda langt ud over hvad man kan forvente at så ung og uprøvet hund.  Gamle Ricko måtte igang  igen hvilke han heller ikke havde noget i mod. Desværre var det ikke så meget vildt som vi kunne ønske os men det blev da til et par apporteringer for begge hundene. Som vanlig sluttede dagen med frokost i spejderhytten sild, øl, snaps og chiliconcane. Vi glæder os rigtig meget til vi skal afsted igen den 10.dec. til endu en jagtdag på Holløse mølle.

15.11.06: Som led i opdrætteruddannelse fra DKK fik vi i dag besøg af kennelkontakten kreds 10 v/ Kaj Klysner. Det var en rigtig god oplevelse. Vi fik nogle  gode og spændende hundesnakke og vores hunde elskede Kaj. Den stakkels mand kunne knapt nok få lov til at drikke sin kaffe ej heller skrive det der nu skal skrives ved sådanne besøg. Kaj Klysner var ikke i tvivl om at vores hunde har det super  godt og at vi lever op til DKK's etiske regler.  Kaj Klysner skriver i sin beskrivelse: "Landbrug med god plads. En stor del af jorden er lagt brak, således det kan bruges til hundene til træning og prøver. Der er også en lille sø. Der er indrettet en stor hundegård ca. 50m2. Hundene er familiehunde som bor inde hos familien, de er venlige og tillidsfulde, de har fri adgang til vand og legetøj. Alle hundene går sammen.  Aktiv inden for udstilling og jagt lydighed/agility og andet". 

08.11.06 -12.11.6:  Afgang med hundebussen Showdogs On The Road igen denne gang til Polen til verdensudstillingen i Poznan. 28 personer og sjovt nok 28 hunde med denne gang. Denne gang var der flest små hunde med så vores Lady og Kirstens Holly var de største hunde  på denne tur. Gruppe 8 skulle dømmes  søndag så vi havde jo god tid til at hygge os være på sightseeing mv. Søndagen  kom hvor der var tilmeldt 22 curlyer  og en dommer fra Ungaren. De eneste curlyer  fra Vesteuropa var vores 2 danske hunde og 2 fra Finland. Resten kom fra Rusland, Polen mv. hvilke klart kunne ses for typeforskellen på hundene. Ingen tvivl om at curlyerne fra Vesteuropa var klart de bedste hvilke også viste sig ved at Finland igen rendte med BIR og BIM.  De danske tøser blev placeret henholdsvis som BIK 3. og BIK. 4. Efter udstillingen gik turen nordpå igen og vi var hjemme igen mandag kl. 10.30. Kors hvor var vi trætte efter 5 dages positive oplevelser. En skam at verdensudstillingen næste år afholdes i Mexico. 

04.11.06: Så kom vi endelig i kontakt med omverden, og mulighed for at få opdateret hjemmesiden igen  Vi skal beklage, at det har taget så længe inden vi fik styr på det nedbrud på vores Pc'en  Som det  kan læses er der jo sket rigtig meget siden den 15.09.06.

22.10.06: Afslutning på Lolland Falsters Dual weekend gik rigtig godt. De 2 små tøser Sara og Zoya var på deres første udstilling tilmeldt i babyklassen og sikke de kunne føre sig frem både hvad angår at stå pænt og løbe pænt. Tøserne indtog Lolland Falster på fuld musik. Karla var også tilmeldt og hun klarede sig også rigtig flot helt ud over al forventning. Se  resultaterne her. Vi må nok at indrømme at denne weekend her er en af de weekender man sjældent glemmer Rigtig gode resultater både på markprøven og i udstillingsringen. Hvad mere kan man egentlig ønske sig. 

21.10.06:  "Brian Banden" til C-prøve i Birket Grusgrav på Lolland. Sikke en god dag vi havde,  hvor det bare gik rigtig godt for hele holdet. Det blev til  3 x 1. pr.  2 x. 2.pr. og 1. x. 3 pr. 1. x 0 med hjem.  Stemningen var stor da det var tid til at gå omborg i det fælles frokostbord. Desværre manglede vi Lars og Easy

07.10.06: Forventningen var stor da vi tidligt lørdag morgen pakkede bilen med grej og  2 hunde, Lucy og Ricko, for at kører til Lungholm på Lolland for at deltage på AC - Prøven.  12 hunde var tilmeldt, de fleste fra region Sydsjælland. Allerede om morgenen var der lagt op til at denne dag skulle blive en god dag. Vejret var skønt, omgivelserne gode og både jægere, prøve deltagere og ikke mindst de 3 dommere var i deres bedste humør.  5 såter blev det til på hele dagen.  På 5 såt blev de 7 bedste hunde  taget ud   alle med 1. pr.,  både Lucy og Ricko var  med . På grund af fører fejl endte det op med at vi fik to  2. præmier med hjem . Ikke desto mindre er vi rigtig godt tilfredse med vores hundes indsats på sådan en jagtdag og endnu bedre blev det da en af dommeren på parolen,  sagde tak fordi de fik lov til at se Ricko arbejde  Det er jo så sjældent at man  ser curlyer på A- prøverne og det er en skam. 

27.09.06 og 04.10.06. Så blev det vores tur til at deltage i Dansk Kennel Klubs opdrætterkursus hvilke var en rigtig god oplevelse. Selvom  vi har været i "brancen" i rigtig mange år og har en stor erfaring med hunde og det at have hvalpe, er der  stadig  mulighed for at lære nyt. Et kursus som klart kan anbefales til de mennesker som gerne vil opdrætte hunde. Det vi nu venter på er det afsluttende besøg af kennel kontakten som forventes inden for den næste 1½ måneds tid. 

17.09.06:  Traditionen tro er der udstilling i Køge hvor det i år var Hannie Warendorf fra Holland som skulle dømme curlyerne.  Det lykkes at kalde de aktive curly folk sammen for at udstille og vi havde da også et par hunde med Ricko, og Othello og selvfølgelig vores lab tæve Karla. Det var en rigtig hyggelig dag hvor vi curlyfolk holdt fællesspisning efter bedømmelsen var afsluttet for curly Sikke et frokostbord og nej hvor var det hyggeligt. En tradition jeg tror er kommet for at blive. Se resultaterne her.

 

15.09.06: Natten gik fantastisk godt. De kunne begge holde sig til kl. 05.30 hvor vi normalt står op. Ud og tisse og så i seng igen da vi havde taget en feriedag i dag.  Det er altså sjovt at få små hvalpe ind i huset sikke de dog opdager verden. Det bedste de ved er at lege rigtig meget i det høje græs og så ind i stuen og fortsætte indtil trætheden sænker sig over dem begge.

14.09.06: Endelig skal vi af sted for at hente Zoya og Sara hjem, I dag 8 uger gammel og klar til at rejse hjemmefra. Turen hjem i bil, varighed 5 timer gik fantastisk godt. De sov det meste af vejen hjem trods varmen hvilke de noget døjede med.  De tog det hele i stiv arm og da vi holdt en pause kort efter Vejle legede de rigtig i græsset og et stakkels egetræ blev udsat for beskæring.  De indtog huset som om de aldrig havde boet andre steder og legen gik straks i gang rundt om bordet  omkring div. stole mv., Jo der var gang i den.

02.09.06: Den store dag er kommet, hvor vi skal vælge vores nye curly tæve, og tro os valget var meget svært.  Efter en længere proces, var den brune tæve og en sort tæve tilbage, og valget var svært ja umulig, så derfor besluttede vi os for at begge hvalpe flytter til Møn, når de er gamle nok om 2 uger.  Den brune tæve skal hedde Zoya i daglig tale og den sorte tæve skal hedde Sara.

ZoyaSara

Klik er og se Zoya's egen siden                                   

Klik er og se Sara's egen siden

31.08.06. Othello's hvalpe er i dag 6 uger gamle se billederne af alle 7. De er godt 5½ uge gamle da billederne blev taget.  På lørdag drager vi atter af sted Kennel Waterloo denne gang for at vælge hvilke at pigerne der skal flytte til Møn.

19.08.06: Intet er være end at være på prøve med sin hund og den går fantastisk, klart til en 1. pr., gennem hele prøven  og så på sidste fugl i det frie søg  går det galt, fuglen bliver klemt en lille bitte smule og D. er i hus.  En anden oplevelse som heller ikke er morsomt er når ens hund  helt har mistet hørelsen og samarbejdsviljen  og Det havde Ricko bestemt sig for i dag.

09.08.06: Endelig er dagen kommet til at vi skal se Othello's hvalpe. Så tidligt op og af sted til  Kennel Waterloo.  Sikke et syn der ventede os. Kors hvor er det søde og de ser rigtig godt ud allerede nu hvor de er 3 uger gamle.  Man bliver jo helt solgt til stanglakrids når man ser sådan nogle små babyer. Kennel Waterloo har  et kuld curly hvalpe mere som er 10 dage ældre. De kunne jo rigtig charmerer sig ind,.  Vi glæder os til vi skal derop igen om godt 3 uger hvor det svære valg nok skal træffes, nemlig hvilken at de 5 piger der skal flytte til Møn   Hvalpene på de 2 billeder er selvfølgelig Othellos børn.

  

06.08.06: Efter et par rigtig gode dage i forbindelse med curlytræffet var det tid til udstilling. Sverre Sand Norge var inviteretsom dommer. 3 hunde herfra var tilmeldt.  Dagen begyndte og sluttede med rigtig godt udstillingsvejr. Stemningen var god og forventninger store hos alle udstillerne.  Big Ben var vores 1. hund i ringen i brugshundeklassen . Ricko vores senior han klarede sig rigtig godt idet han var tæt på at blive placeret som BIK. Var blandt de 6 bedste hanner. Desværre under luftning af hundene blev Lady stukket af en hveps hvilke gjorde at hun ikke kom i ringen den dag. Hun var mærkbart præget af  mødet med en stikkende hveps. Vi havde så den store fornøjelse at passe Wilma's lillesøster Svea  på 11 uger hvilke bestemt ikke var kedeligt hverken for Svea eller for os og hundene.  Efter en god lang weekend med curlyer i centrum kan vi nu begynde at holde sommerferie  dog har vi kun 1 uge tilbage.

05.08.06: Markprøvedagen med 14 hunde til prøve. 6 i begynderklassen og 8 i åbenklasse. Kresten Henriksen fra Sydsjælland var vores prøveleder og havde lagt en prøve som bestemt lå i den svære ende af skalaen hvilke dog ikke gjorde noget. Som markprøvedommer havde vi Lars Mertz fra Midtsjælland. Othello skulle starte som nr. 3 og spændingen var stor om han ville knaldapportere som han plejer eller om den træning vi har haft den sidste tid  har hjulpet.  Vi fik først 3 markeringer hvoraf den ene var på vand og 2 på land. Han gjorde det bare perfekt. Blev siddende indtil han blev sendt.  Så til det frie søg som blev afbrudt efter 2 apporteringen for igen at få en markering på land. Igen ingen problemer og så tilbage til det frie søg hvor han fik i alt 6 stykker vildt. Da Othello var færdig med prøven klappede alle tilskuerne og dommeren var ikke i tvivl om at 1. pr. var hjemme. Glæden var stor hos os. Othello blev  den eneste som får 1 pr. og dermed blev han træffets bedste hund i begynderklassen. I åben klasse startede så Ricko som hund nr. 1. igen med en landmarkering, så en dobbelt en på vand og en på land endda temmelig svært, så til dirigeringsarbejde  og på vejen hjem blev der kastet en distraktionsfugl. Ingen problemer uden over landmarkeringen i dobbeltmarkeringen som voldte Ricko lidt problemer men den kom hjem. Til sidst frit søg som gik godt med 5 stykker vildt hjemme.  Da Ricko havde lidt problemer med den ene landmarkering valgte dommeren at give ham 2. pr.  dog blev der sagt bagefter at han var en lillefinger negl fra at få 1. pr.  Alt i alt en rigtig god markprøve dag for vores hunde.  I frokostpausen var det tid til at vores lab-pige Karla skulle tage sin brugsprøve. Det gik selvfølgelig godt og hun bestod uden problemer.  Dagen sluttede som vanlig af med festmiddag hvor næste alle deltog på nær nogle ganske få som valgte at hygge sig i deres hytter.

04.08.06: Curlytræffets første dag hvor alle curly folkene indfandt sig på campingpladsen. Da alle havde etableret sig og fået stillet den værste sult omkring grillen var tiden inde til social samvær med hundleg og fornøjelser. En mægtigt syn at se 17 curlyer på en lang række gå lidt lydighedstræning inden vi skulle løbe apporterings staffet  Til stor underholdning også for de andre gæster på campingpladsen. Dagen blev sluttet af med en af de typiske solnedgange her på Møn som blev fotograferet af mange.

30.07.06:  Afslutningsdag på vores overgangstræningshold.  Alle kursister mødtes her hos os. Bent og Brian, vores trænere, lavede en mini c-prøve  som alle hunden skulle igennem. En markering på land, en på vand og et lille frit søg.  Charlie klarede sin prøve rigtig fin og fik en flot 2. pr.  Da Othello skal på B-  prøve i kommende weekend fik han lov til at være stand in for Aske. Han klarede også begge markeringen endda uden af knalde og det frie søg gik godt så Othello fik også en flot 2. pr.  Da alle havde været igennem prøven sluttede vi som vanlig af med kaffe, kage og en lille en til halsen da der var noget at fejre for dem som havde været  på udstilling i Brøndby.